Στην Πεντέλη υπογειώνουν τις τάσεις, στο Χαλάνδρι ανεβάζουν εντάσεις και στην Κηφισιά κάνουν… rotation τους εργαζομένους

stathopoulos@enypografa.gr

Η υπογείωση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης που ξεκινά στον Δήμο Πεντέλης, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023 και προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ, είναι από τα έργα που όντως μπορούν να χαρακτηριστούν ως εμβληματικά. Εξάλλου, η παρουσία τριών υπουργών (Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Κώστας Σκρέκας) και μεγάλου αριθμού παραγόντων υπουργείων στη σχετική

συνέντευξη Τύπου, υποδηλώνει και τη σημασία της επένδυσης.

Μια επένδυση που θααποτελέσει και «πιλότο» για την υπόλοιπη χώρα, αφού η Πεντέλη θα αποτελέσει τονπρώτο Δήμο στον οποίο ο ΔΕΔΔΗΕ θα υλοποιήσει ένα τέτοιο έργο.

Ποιος είναι ο… ηθικόςαυτουργός για τη συγκεκριμένη εξέλιξη; Ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων και νυν γενικόςγραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος. Ο άνθρωπος πουσυνεργάστηκε στενά τόσο με τον προηγούμενο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, όσο και μετον σημερινό Κώστα Σκρέκα, ώστε να προχωρήσει το όλο εγχείρημα.

Κάποιοι θα πουν ότιείχε τους λόγους του. Εξάλλου, η σημερινή δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, ηγείται της παράταξηςπου ίδρυσε ο Μανώλης Γραφάκος. Μπορεί και να έχουν δίκιο. Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζειτην ουσία. Και αυτή είναι πως ο Δήμος Πεντέλης, όταν με το καλό υλοποιηθεί τοέργο, θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά σε περιβαλλοντικό, αλλά και οικονομικόεπίπεδο.

***

Μισό αιώνα παραμένειεκτός σχεδίου η περιοχή Πεύκο Πολίτη στο Χαλάνδρι. Η δημοτική αρχή του Σίμου Ρούσσου, όπως δηλώνει, έκανε ό,τιχρειαζόταν για φθάσει η σχετική μελέτη προς έγκριση στο ΣΥΠΟΘΑ (ΣυμβούλιοΠολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων), ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες τηςΠεριφέρειας Αττικής εξακολουθούν να βάζουν γραφειοκρατικά εμπόδια στην όληδιαδικασία.

Η συγκεκριμένη κατάσταση έχει ενοχλήσει έντονα τον δήμαρχο Χαλανδρίου, ο οποίος –με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη– ζητεί να «σταματήσει ο εμπαιγμός» τόσο κατά της δημοτικής διοίκησης, όσο και των χιλιάδων πολιτών της περιοχής, οι οποίοι έχουν φθάσει στα όρια της ανοχής τους.   

Φανταζόμαστε ότι, εάνδεν δοθεί κάποια λύση, ο δήμαρχος θα… πάρει τ’ άρματα. Εξάλλου, έχει δείξεικαι στο παρελθόν πως όταν βάζει κάτι στο μυαλό του δύσκολα καταθέτει τα όπλα.

***

Το θέμα τηςκαθαριότητας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Κηφισιάς παραμένει στηνεπικαιρότητα. Ο δήμαρχος της πόλης, ΓιώργοςΘωμάκος, αισθάνθηκε την ανάγκη να ενημερώσει εκ νέου τους δημοτικούςσυμβούλους για τις τελευταίες εξελίξεις και φανταζόμαστε ότι κάτι ανάλογο έχειπράξει και προς του Συλλόγους Γονέων, που παραμένουν στα… κάγκελα.

Τι είπε, λοιπόν, οδήμαρχος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου; Οκ. Θωμάκος υποστήριξε ότι ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται στησχολική καθαριότητα πλέον έχει προσεγγίσει τα περσινά επίπεδα, με αποτέλεσμα ναμην υπάρχει κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών μονάδων.

Ωστόσο, αυτό έχεικάποιες… παρενέργειες σε άλλους τομείς καθαριότητας στον Δήμο. Κι αυτό καθώςο ίδιος ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι για να καλυφθούν τα κενά στη σχολική καθαριότηταχρειάστηκε να μετακινηθούν εκεί εργαζόμενοι από το τμήμα καθαριότηταςκοινοχρήστων χώρων. Με άλλα λόγια, η διοίκηση πήρε οδοκαθαριστές και τους πήγεστα σχολικά συγκροτήματα.

Η όλη κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί τη νέα χρονιά οπότε ο Δήμος αναμένει την έλευση νέων εργαζομένων στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Έως τότε, αναγκαστικά, θα στηρίζεται σε εσωτερικές… μετακινήσεις.

Εμείς, απλώς, αναρωτιόμαστε: εάν αυτά συμβαίνουν σε έναν Δήμο όπως η Κηφισιά, άραγε τι να γίνεται σε άλλους, λιγότερο προνομιούχους, Δήμους;

The post Στην Πεντέλη υπογειώνουν τις τάσεις, στο Χαλάνδρι ανεβάζουν εντάσεις και στην Κηφισιά κάνουν… rotation τους εργαζομένους appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα