Τοποθετούνται τα πρώτα έξι σπιτάκια για αδέσποτες γάτες στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Σε λίγες μέρες τοποθετούνται τα πρώτα έξι, από τα συνολικά 14, σπιτάκια για τις αδέσποτες γάτες σε σημεία του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, όπου συγκεντρώνονται οι αδέσποτοι φίλοι μας. Τα σπιτάκια, γνωστά και ως αποικίες, χωρίζονται σε δύο επίπεδα, με ξεχωριστές εισόδους, έχουν ανοιγόμενη οροφή για αναπλήρωση φαγητού και νερού, σκεύος τροφής και νερού, ενώ περιλαμβάνουν και «εξόδους κινδύνου» με διάφανη κουρτίνα PVC, για μείωση κρύου, καθώς και υπόστεγα πάνω από τα σκεύη φαγητού/νερού.

Να σημειωθεί ότι το έργο αυτό δεν θα επιβαρύνει

οικονομικά τους δημότες, αφού εξασφαλίστηκε χορηγία που καλύπτει το συνολικό κόστος κατασκευής και συντήρησής τους, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

«Πρόκειται για μια προεκλογική δέσμευση της δημοτικής αρχής, η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα των δημοτών και υλοποιείται σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας. Σκοπός μας είναι να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα στέγασης και σίτισης στις αποικίες των αδέσποτων της περιοχής μας, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις αποτελούσαν και υγειονομικές βόμβες. Τις επόμενες ημέρες οι κατασκευές αυτές θα τοποθετηθούν πιλοτικά σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης μας και θα είναι καθαρές και εύκολες στη χρήση τους, αφού έχει προβλεφθεί και η τακτική συντήρηση τους» τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αδέσποτων Ζώων και Ζώων Συντροφιάς, Εθελοντισμού και Νεολαίας Γιάννης Δελακουρίδης.

The post Τοποθετούνται τα πρώτα έξι σπιτάκια για αδέσποτες γάτες στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τοποθετούνται, Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού,topothetountai, dimo filotheis – psychikou