Γιατί η ευρωπαϊκή άμυνα εξακολουθεί να εξαρτάται από την Αμερική

Μην πιστεύετε τους ενθουσιασμούς -ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει οδηγήσει σε λίγες αλλαγές 08/03/2023 Max Bergmann και Sophia Besch Περίληψη:

Οι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν 29 διαφορετικά αντιτορπιλικά, 17 άρματα μάχης ή οχήματα μεταφοράς προσωπικού, και 20 μαχητικά αεροσκάφη -έναντι των τεσσάρων, ενός, και έξι, αντίστοιχα, για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό δημιουργεί δυσανάλογα κενά στο επίπεδο των δυνατοτήτων τους, ιδίως στις μεταφορές, την αναγνώριση και την επιτήρηση, και την αεράμυνα.

Όταν η Ρωσία

εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, φαινόταν σαν μια στιγμή μετασχηματισμού για την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Σίγουρα τώρα η Ευρώπη θα διαχειριζόταν τα θέματά της στον τομέα της άμυνα. Αλλά καθώς ο πόλεμος εισέρχεται στον δεύτερο χρόνο του, μια τέτοια μεταμόρφωση δεν έχει υλοποιηθεί. Για την συνεχιζόμενη στασιμότητα ευθύνονται πολλά μέρη -τα ευρωπαϊκά κράτη, το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες- τα οποία έχουν υποκύψει στις άνετες πρακτικές του παρελθόντος με την ελπίδα να διατηρήσουν ένα status quo που δεν γίνεται να διατηρηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα