Το τέλος του αμερικανικού μιλιταρισμού;

Ο Μπάιντεν πρέπει να αντιμετωπίσει τον εθισμό της Ουάσιγκτον στην βία 21/10/2021 Andrew J. Bacevich και Annelle Sheline Περίληψη:

Οι δηλώσεις του Μπάιντεν σχετικά με την «ισχύ του παραδείγματος μας» ακούγονται κενές όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να αρνούνται να υπογράψουν ή να σεβαστούν βασικές πτυχές του διεθνούς δικαίου. Το υπάρχον πρότυπο συμπεριφοράς των ΗΠΑ δεν είναι δύσκολο να αποκωδικοποιηθεί: η Ουάσινγκτον τείνει να αντιτάσσεται ή να αγνοεί οποιαδήποτε διεθνή συμφωνία εμποδίζει την ελευθερία της να εξαναγκάζει.

Ο

πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ήθελε ο κόσμος να πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλάζουν, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Ο αμερικανικός έρωτας με τον πόλεμο τελείωσε, είπε στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον περασμένο μήνα. Στην πορεία, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αντιμετωπίζουν πλέον την στρατιωτική ισχύ ως «απάντηση σε κάθε πρόβλημα που βλέπουμε σε όλο τον κόσμο», είπε. Κεντρικό στοιχείο του μηνύματος του προέδρου ήταν η αναγνώριση ότι τις τελευταίες δεκαετίες οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κατατάξει την βία ως «εργαλείο έσχατης ανάγκης».

Keywords
Τυχαία Θέματα