Εξειδικευμένο σεμινάριο για κυματική ενέργεια και υπεράκτια αιολικά

Εξειδικευμένο τεχνολογικό σεμινάριο για τις «Θαλάσσιες Ενεργειακές Εφαρμογές», διοργανώνει η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ) σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Πειραιά και Νήσων, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου «TILOS» (HORIZON 2020) αλλά και του προγράμματος ελληνογαλλικής συνεργασίας «PLATON». Το συγκεκριμένο σεμινάριο,

που θα διεξαχθεί στις Εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ στην αίθουσα Γ015 του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, στις 29, 30 και 31 Ιανουαρίου, έχει ως στόχο να παράσχει στους συμμετέχοντες τις κατάλληλες γνώσεις πάνω σε σύγχρονες τεχνολογίες κυματικής ενέργειας και εφαρμογές υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που προσφέρει το σεμινάριο περιλαμβάνει διαλέξεις από ακαδημαϊκούς, ερευνητές αλλά και έμπειρους μηχανικούς με ισχυρό υπόβαθρο στον τομέα των θαλάσσιων ενεργειακών εφαρμογών.

Μεταξύ άλλων, μέσω των προγραμματισμένων θεματικών ενοτήτων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και τις προοπτικές στους τομείς των εφαρμογών της αιολικής ενέργειας στο θαλάσσιο χώρο καθώς και των εφαρμογών της κυματικής ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιασθεί το θεωρητικό υπόβαθρο, σύγχρονα υπολογιστικά μοντέλα και μελέτες αλλά και αποτελέσματα εφαρμογής, τα οποία συμπεριλαμβάνουν και πρωτότυπο πειραματικό υβριδικό σύστημα αξιοποίησης αιολικής και κυματικής ενέργειας που αναπτύχθηκε και βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ.

Οι κύριες θεματικές ενότητες του σεμιναρίου είναι οι εξής:

1. Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα – Εφαρμογές
2. Αξιοποίηση Κυματικού Δυναμικού - Κυματικές Μηχανές
3. Σχεδιασμός – Εφαρμογές Αξιοποίησης Αιολικής & Κυματικής Ενέργειας

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι ανοικτές έως και τις 26 Ιανουαρίου.

Μαθησιακοί στόχοι

Μέσω του σεμιναρίου θα επιτευχθούν οι παρακάτω στόχοι:
• Ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης αντίληψης σχετικά με τις τεχνολογίες κυματικής και θαλάσσιας αιολικής ενέργειας.
• Γνώση των υφιστάμενων κυματικών και υπεράκτιων αιολικών εφαρμογών.
• Διαστασιολόγηση κυματικών μηχανών.
• Εξοικείωση με υπολογιστικά και πειραματικά εργαλεία αξιοποίησης κυματικής ενέργειας καθώς και θαλάσσιων αιολικών εφαρμογών.

Συμμετέχοντες

Το παρόν σεμινάριο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να συνεισφέρει σε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις τεχνολογίες κυματικής και θαλάσσιας αιολικής ενέργειας, την υφιστάμενη κατάσταση και τις καινοτόμες εφαρμογές. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της Ενέργειας και ιδιαίτερα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), μηχανικοί, καθηγητές, ερευνητές, φοιτητές και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος σχετικά με την αξιοποίηση της ενέργειας των θαλασσών είναι ευπρόσδεκτοι να δηλώσουν συμμετοχή.

Προαπαιτούμενα

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ένα βασικό υπόβαθρο σχετικό με ενεργειακά συστήματα καθώς και βασικές γνώσεις φυσικών επιστημών.

Επικοινωνία

κα. Στασινού Μαριάννα

e-mail: m.stasinou@puas.gr

τηλ. 210-5381020
Ώρες επικοινωνίας: 9:30 – 16:00

Τόπος Διεξαγωγής

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις Εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ στην αίθουσα Γ015 του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ.

Ημέρες διεξαγωγής / ώρα έναρξης μαθημάτων:

Δευτέρα 29.1.2018
Τρίτη 30.1.2018
Τετάρτη 31.1.2018

έναρξη: 17:15

Κόστος

150 €/συμμετέχοντα

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα απόκτησης Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης και Συνοδευτικό με αναλυτική παρουσίαση των διδαχθέντων Ενοτήτων, υπογεγραμμένο από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Σεμιναρίου εκ μέρους του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος επικυρωμένο από το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Πειραιά & Νήσων.

Σύνολο ωρών

3 μέρες από 5 διδακτικές ώρες, σύνολο 15 ώρες

Πατήστε εδώ για την αίτηση συμμετοχής

Keywords
Τυχαία Θέματα