Η εταιρεία της Θεσσαλονίκης που φέρνει το IT στους ευρωπαϊκούς αγρούς

Το υπουργείο Γεωργίας της Βοσνίας αξιοποιεί δική της εφαρμογή ώστε να προειδοποιεί εγκαίρως τους αγρότες για την εμφάνιση ασθενειών στις καλλιέργειες. Στην Ισπανία βασίζονται στις ψηφιακές της υπηρεσίες για την πρόβλεψη της ξηρασίας και τη διαχείριση της άρδευσης, ενώ στο Λουξεμβούργο η τεχνογνωσία της στο crop modeling και στις κλιματικές συνθήκες χρησιμοποιείται για ασφαλιστικά προϊόντα που απευθύνονται στον πρωτογενή τομέα της Αφρικής.

Η Agroapps, μια επιχείρηση ανάπτυξης γεωργικών τεχνολογιών από τη Θεσσαλονίκη,

φέρνει από το 2015 την πληροφορική στο ελληνικό χωράφι και όχι μόνο, αφού τελευταία κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων ξένων χωρών. Ήδη μάλιστα η δουλειά της αξιοποιείται σε Ισπανία, Βοσνία, Σερβία, Αζερμπαϊτζάν και Ιταλία. Από υψηλής ανάλυσης προγνώσεις καιρού μέσω αριθμητικών μοντέλων και ευφυών αλγορίθμων μέχρι την έξυπνη διαχείριση του χωραφιού με δορυφορικά δεδομένα, αλλά και την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τον αγροδιατροφικό κλάδο, η Agroapps διαθέτει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών με σκοπό να φέρει τις νέες τεχνολογίες πιο κοντά στον αγροτικό κλάδο, εξασφαλίζοντάς του βιώσιμες λύσεις.

Ψυχή της Agroapps είναι η γεωπόνος Μάχη Συμεωνίδου, που, με καταγωγή από το Πλατύ Ημαθίας, ήρθε από παιδί σε επαφή με την καθημερινότητα, τις δυσκολίες και τις αγωνίες των ανθρώπων της υπαίθρου. Μαζί με μια ομάδα επιστημόνων, γεωπόνων και προγραμματιστών -τον Γιώργο Χρυσοστομίδη, τον Στέλιο Κωτσόπουλο και την Ιφιγένεια-Μαρία Τσιούτσια- που σήμερα αποκαλεί οικογένεια της, δημιούργησε την Agroapps, η οποία σε μόλις μία πενταετία κατάφερε να γίνει αξιόπιστος συνεργάτης αγροτικών φορέων του εξωτερικού.

Διαβάστε περισσότερα στη Voria.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκης,thessalonikis