Το ΥΠΕΝ ζήτησε από τις Περιφέρειες να αυξήσουν τα κονδύλια για το «Εξοικονομώ ΙΙ»

Αίτημα στους Περιφερειάρχες της χώρας να χορηγήσουν επιπλέον κονδύλια για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ» κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε σημερινή του συνάντηση με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργο Στασινό.

Σε ό,τι αφορά στο «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον», ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι δεδηλωμένη η βούληση της κυβέρνησης

να προχωρήσουμε με ένα νέο κύκλο. Έχει ζητηθεί από τους περιφερειάρχες να δώσουν πρόσθετα κονδύλια».

«Είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά αυτή την ώρα δεν έχω όλα τα δεδομένα προκειμένου να καταλήξουμε ακριβώς στο τι πρόκειται να γίνει για το "Εξοικονομώ"», έσπευσε να συμπληρώσει, ωστόσο πρόσθεσε:

«Υπολογίζεται πάντως ότι συνολικά οι δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση μπορεί να αγγίξουν ακόμη και το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, που σημαίνει ότι το 5% συνολικά του ΕΣΠΑ θα δοθεί για δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης. Οι δράσεις αυτές θα είναι υψηλής προτεραιότητας και στο νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την ενέργεια και το κλίμα (ΕΣΕΚ), που ετοιμάζεται αυτή την περίοδο».

Από την πλευρά του, ο κ. Στασινός σημείωσε σχετικά με το πρόγραμμα: «Τέθηκε το ζήτημα του "Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον" και κυρίως για τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί και δεν μπόρεσαν να εγκριθούν, διότι τελείωσαν τα απαραίτητα κονδύλια. Η πρότασή μας ήταν στο επόμενο πρόγραμμα να μπουν σε προτεραιότητα αυτοί που είχαν υποβάλει αιτήσεις, αλλά δεν εγκρίθηκαν. Ο υπουργός άκουσε την πρότασή μας, δεν δεσμεύτηκε και είπε ότι θα εξετάσει όλες τις πιθανές λύσεις».

Greenagenda.gr newsroom

Keywords
Τυχαία Θέματα