«Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς»

18:31 26/2/2018 - Πηγή: iApopsi

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε, στο γραφείο του στη Βουλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ΝΔ, βρέθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Για την υπόθεση Novartis

ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Συζητήθηκαν, ακόμη, οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, όπως και η αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Αμέσως μετά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις σχετικά με το Brexit και οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας στη μετά Brexit εποχή. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τη Βρετανίδα πρέσβη για τις επαφές που είχε ο ίδιος στο Μόναχο, επισημαίνοντας, παράλληλα την ανησυχία του για την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, ενώ ο πρόεδρος της «γαλάζιας» παράταξης ενημέρωσε τη Βρετανίδα Πρέσβη και για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Η χώρα χανόταν και η κ. Αντωνοπούλου έπαιρνε επίδομα»

Λίγο αργότερα, από το βήμα της Ολομέλειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε την αποπομπή της Ράνιας Αντωνοπούλου από το κυβερνητικό σχήμα. «Έπρεπε να περάσουν 3 ολόκληρες ημέρες έντονης αντίδρασης για να δηλώσει ο κ. Τσίπρας αρχικά ενοχλημένος και στη συνέχεια να απομακρύνει την κ. Αντωνοπούλου. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ψήφισε το νόμο που επέτρεψε στην κ. Αντωνοπούλου και τον σύζυγό της να παίρνουν επίδομα», σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε:

«Αυτή μάλιστα δεν ήταν μια αυτόματη διαδικασία. Η κ. Αντωνοπούλου έκανε αίτηση κάθε μήνα. Η διάταξη αυτή ψηφίστηκε το 2015. Η χώρα χανόταν και η κ. Αντωνοπούλου έπαιρνε επίδομα. Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς».

Keywords
Τυχαία Θέματα