Συνάντηση με τους μετόχους του ΟΑΣΘ είχαν οι βουλευτές του Ποταμιού

19:32 2/2/2018 - Πηγή: iApopsi

Με εκπροσώπους των Μετόχων του ΟΑΣΘ συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή, κλιμάκιο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού αποτελούμενη από τους βουλευτές Γιώργο Μαυρωτά (Αττικής), Γιώργο Αμυρά (Β΄ Αθηνών) και τον διευθυντή της Κ.Ο Νίκο Μηλαπίδη και τον Συγκοινωνιολόγο Σταύρο Κωνσταντινίδη.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την εκδίκαση σήμερα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ των Αιτήσεων Ακύρωσης που έχουν υποβάλλει οι 400 μικρομέτοχοι

του ΟΑΣΘ κατά του νόμου Σπίρτζη (ν.4482/17) με τον οποίο κρατικοποιήθηκε ο Οργανισμός. Το νεοσυσταθέν «Σωματείο Μετόχων ΟΑΣΘ» με ψήφισμα που κατέθεσε στη Βουλή διαμαρτύρεται ότι η κρατικοποίηση του Οργανισμού έγινε χωρίς καμία αποζημίωση για τις 2.000 και πλέον οικογένειες των συνεταιριστών – μετόχων.

Οι εκπρόσωποι του Ποταμιού αναφέρθηκαν στα προβληματικά σημεία του νόμου Σπίρτζη, που εγείρει ζητήματα αντισυνταγματικότητας αλλά και παραβίασης του κοινοτικού δικαίου, εκτιμώντας πως η προχειρότητα και οι παραλείψεις της κυβέρνησης θα οδηγήσουν στη διόγκωση του κόστους για τον Έλληνα φορολογούμενο από ενδεχόμενες αποζημιώσεις που θα κληθεί το ελληνικό κράτος να καταβάλλει.

Keywords
Τυχαία Θέματα