Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ο Σταυρός περιμένει να αποκαλυφθεί μέσα από τα λόγια και τις πράξεις μας

15:43 13/9/2024 - Πηγή: dogma

Διαβάστε όλα όσα τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος:

«Σήμερα, γιορτάζουμε την εύρεση του Τιμίου Σταυρού, πάνω στον οποίο σταυρώθηκε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. Για αιώνες, ο Σταυρός παρέμενε κρυμμένος κάτω από τα ερείπια και την καταστροφή που είχαν προκαλέσει οι ρωμαϊκοί στρατοί στην Ιερουσαλήμ και τα περίχωρά της, έως ότου

η Αγία Ελένη, μητέρα του Αγίου Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, αποσταλεί στους Αγίους Τόπους. Η αποστολή της οδήγησε στην ανακάλυψη του Τιμίου Σταυρού, αφού είχε προηγηθεί η λήξη των διωγμών κατά των χριστιανών και η σύγκληση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου».

«Αλλά πού βρίσκεται ο Σταυρός σήμερα; Υπάρχει μόνο στα πολύτιμα θραύσματα που διατηρούνται σε λειψανοθήκες ανά τον κόσμο; Στην πραγματικότητα, η εύρεση του Σταυρού είναι δυνατή για κάθε Χριστιανό που επιδιώκει να ακολουθήσει το παράδειγμα της αυτοθυσιαστικής αγάπης του Κυρίου μας. Ο Σταυρός είναι θαμμένος στις καρδιές μας μέσω του Βαπτίσματος και βρίσκεται βαθιά μέσα μας, περιμένοντας να αποκαλυφθεί μέσα από τις σκέψεις, τις προθέσεις, τα λόγια και τις πράξεις μας. Η ανακάλυψή του μεταμορφώνει τον άνθρωπο σε τέκνο του Θεού, με επίγνωση του εαυτού του, και τον καθιστά ικανό να υψώσει τον Σταυρό στη ζωή του».

The post Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ο Σταυρός περιμένει να αποκαλυφθεί μέσα από τα λόγια και τις πράξεις μας appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα