Δείτε «φωτογραφία» του Αγίου Νικολάου που απεικονίζει το πραγματικό πρόσωπό του!
Εξειδικευμένοι εγκληματολόγοι με ειδικές γνώσεις στον τομέα της ανάπλασης προσώπων έκαναν μετρήσεις στο κρανίο του Αγίου Νικολάου, το οποίο βρίσκεται σε Ρωμαιοκαθολικό Ναό στο Μπάρι και με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού έφεραν αυτό το αποτέλεσμα.
Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το κατά πόσο έχουν πέσει «μέσα» οι επιστήμονες όμως η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε θεωρείται ιδιαίτερα πρωτοποριακή.
Πριν απο αρκετά χρόνια, μια παρόμοια «φωτογραφία του Ιησού είχε κυκλοφορήσει σε ολόκληρο τον κόσμο, βασισμένη στο ίχνος του προσώπου από
Τα λείψανα του Αγίου Νικολάου και τα ευρήματα των επιστημόνων
Ο τάφος του Αγίου Νικολάου στη Βασιλική του Μπάρι, ανοίχθηκε αναγκαστικά το 1953 μ.Χ., κατά την διάρκεια αναστηλωτικών εργασιών, την νύκτα της 5ης προς 6ης Μαΐου. Για τον σκοπό αυτό συγκροτήθηκε επιτροπή από τον Πάπα, με Πρόεδρο τον τότε Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο του Μπάρι Ερρίκο Νικόδημο, στην οποία ανατέθηκε η κανονική αναγνώριση των λειψάνων του τάφου. Παράλληλα ο αναγνωριστικός έλεγχος και η καταμέτρηση των οστών ανατέθηκε στον Καθηγητή της Ανατομίας στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι Λουΐτζι Μαρτίνο και τον βοηθό του Γιατρό Αλφρέντο Ρουγγίερι.
Τα Λείψανα μέσα στη λάρνακα έπλεαν σέ ένα διαυγές, άχρωμο και άοσμο υγρό, το οποίο είχε βάθος τρία περίπου εκατοστά. Η εξέταση του υγρού αυτού από τα Ινστιτούτα Χημείας και Υγιεινής του Πανεπιστημίου του Μπάρι απέδειξε, ότι επρόκειτο για καθαρό νερό, ελεύθερο από άλατα και στείρο από μικροοργανισμούς! Η έρευνα απέδειξε, ότι το υγρό αυτό προήρχετο από τις μυελοκυψέλες των σπογγωδών οστέων!
Η τρίτη ιστορικά ανακομιδή έγινε την νύκτα της 7ης προς 8ης Μαΐου 1957 μ.Χ., με σκοπό νέα αναγνώριση, καταμέτρηση, ανατομική και ανθρωπολογική μελέτη, πριν την οριστική κατάθεση στην λάρνακα, μετά το πέρας των αναστηλωτικών εργασιών. Στην ιατρική ομάδα συμμετείχε την φορά αυτή και ο Γιατρός Λουΐτζι Βενέζια.
Τα αποτελέσματα της ανθρωπολογικής εξετάσεως των Ιερών Λειψάνων υπήρξαν εντυπωσιακά. Διαπιστώθηκε, ότι ανήκαν σέ ένα και το αυτό άτομο και μάλιστα σε άνδρα που είχε ύψος 1.67 περίπου, τρεφόταν κυρίως με φυτικά προϊόντα και πέθανε σε ηλικία μεγαλύτερη των 70 ετών. Το άτομο αυτό ανήκε στην λευκή Ινδοευρωπαϊκή φυλή.
Η κατάσταση ορισμένων οστών έδειξε ακόμη, ότι το άτομο στο οποίο ανήκαν, πρέπει να είχε υποφέρει πολύ κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης, που του άφησαν σημάδια στην υπόλοιπη ζωή του. Η αγκυλωτική σπονδυλοαθρίτιδα και η διάχυτη ενδοκρανιακή υπερόστωση, πρέπει να κληρονομήθηκαν από κάποια υγρή φυλακή, όπου πέρασε αρκετά χρόνια της ζωής του και μάλιστα σε προχωρημένη ηλικία.
Η ιχνογραφική ανάπλαση του προσώπου, με την μέθοδο της υπερσκελετικής αναπλάσεως των μαλακών μερών της κεφαλής, απέδωσε επίσης θεαματικά αποτελέσματα.
Τα σχετικά ιχνογραφήματα που δημοσίευσε ο Καθηγητής Μαρτίνο, βρίσκονται σε συμφωνία με τις παλαιότερες απεικονίσεις του Αγίου, εκείνη της Αγίας Μαρίας της Πρώτης (στη Ρώμη, 8ος ή 9ος αιώνας μ.Χ.) και αυτή του Παρεκκλησίου του Αγίου Ισιδώρου, στον Ναό του Αγίου Μάρκου (στη Βενετία, ψηφιδωτό του 12ου αιώνα μ.Χ.).
Δηλαδή, με τις εξετάσεις των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, πιστοποιήθηκε η γνησιότητά τους, αποδείχθηκε επιστημονικά η μυροβλυσία του και επίσης ότι η πάροδος του χρόνου δεν άμβλυνε την μνήμη των βασικών χαρακτηριστικών της μορφής του, όπως τα διέσωσε η Ορθόδοξη εικονογραφική παράδοση (πρόσωπο ασκητικό, ευγενικό, με αρμονικές αναλογίες, υψηλό και πλατύ μέτωπο, μεγάλα μάτια – ελαφρά βαθουλωτά – έντονα ζυγωματικά, φαλάκρα). (Βλ. Αντ. Μάρκου, «Τα Λείψανα του Αγ. Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας και οι ιστορικές τους περιπέτειες»· Περιοδικό «Ορθόδοξη Μαρτυρία» Λευκωσίας, φ. 44/1994, σελ. 98 – 106· αγγλική έκδοση από το Κέντρο Παραδοσιακών Ορθοδόξων Σπουδών Έτνας Καλιφορνίας, 1994).
Η δεξιά του Αγίου βρίσκεται στoν Ναό Αγίου Γεωργίου του Νέου Βουκουρεστίου.Ο αριστερός βραχίονας του Αγίου βρίσκεται στον ομώνυμο ρωμαιοκαθολικό Ναό του Ρίμινι Ιταλίας.Απότμημα του αριστερού βραχίονος του Αγίου βρίσκεται στο Μητροπολιτικό Ναό Βόλου.Μέρος των Λειψάνων του Αγίου βρίσκεται στην ομώνυμη ρωμαιοκαθολική Βασιλική του Μπάρι Ιταλίας.
Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στις Μονές Αγ. Νικολάου Άνω Βάθειας Ευβοίας και Φανερωμένης Σαλαμίνος, στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Μόσχας, στον ομώνυμο Ναό Αγίας Πετρουπόλεως και στη Λαύρα Αγ. Αλεξάνδρου Νέβσκι Αγίας Πετρουπόλεως.Ένας εκ των οδόντων του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων.
Διαβάστε επίσης: Πώς από τον Άγιο Νικόλαο καταλήξαμε… στον Άγιο-Βασίλη
The post Δείτε «φωτογραφία» του Αγίου Νικολάου που απεικονίζει το πραγματικό πρόσωπό του! appeared first on Dogma.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Νότης Σφακιανάκης: Το βαθύ σκοτάδι του άλλοτε "άρχοντα της νύχτας"
- Νέο σοκ από τον Μπάιντεν: Προσέλαβε δύο ανθρώπους των Τούρκων σε θέσεις – κλειδιά!
- Η θρυλική σειρά της ΕΡΤ που έκανε ρεκόρ τηλεθέασης και δεν προβλήθηκε ποτέ σε επανάληψη
- Διαταγή Στρατηγού Φλώρου: «Ετοιμάστε όλα τα οπλικά συστήματα» - Κίνδυνος «θερμού» επεισοδίου
- J2US: Η ορχήστρα πρόδωσε την Δέσποινα Βανδή και διέκοψαν το τραγούδι
- Τέλος στην περίοδο χάριτος, το μήνυμα στην Τουρκία (video)
- Lockdown: Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ όλα τα έκτακτα μέτρα από 7 έως 14 Δεκεμβρίου - Τι πρέπει να γνωρίζουμε
- Άπιστη σύζυγος κρύφτηκε σε ψευοδοροφή για να μην αντιμετωπίσει τον σύζυγο και τον νόμο - Βίντεο
- Το νέο ΦΕΚ με τα μέτρα για το lockdown που θα τεθούν σε ισχύ από Δευτέρα
- J2US: Η εμφάνιση της Ευρυδίκης Βαλαβάνη που «έκαψε» τους πάντες (video)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις dogma
![Δείτε, Αγίου Νικολάου,deite, agiou nikolaou](https://images32.inewsgr.com/3955/39551562/deite-fotografia-tou-agiou-nikolaou-pou-apeikonizei-to-pragmatiko-prosopo-tou-160.jpg)
- Τελευταία Νέα dogma
- Δείτε «φωτογραφία» του Αγίου Νικολάου που απεικονίζει το πραγματικό πρόσωπό του!
- Στις 06 Δεκεμβρίου εορτάζει ο Άγιος Νικόλαος: Ο Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός
- Ποιος ήταν ο Άγιος Νικόλαος που εορτάζει αύριο: Πώς αποδείχτηκε επιστημονικά η μυροβλυσία των λειψάνων του
- Πώς από τον Άγιο Νικόλαο καταλήξαμε… στον Άγιο-Βασίλη
- Καλογερικές μαγειρικές από τον Άγιο Σάββα!
- Τί είναι τα θεραπευτικά φύλλα της φοινικιάς του Αγίου Σάββα
- Συγκλονιστική μαρτυρία: «Πώς ο Άγιος Σάββας έσωσε το παιδί μας από καρκίνο!»
- Ποιος ήταν ο Άγιος Σάββας ο ηγιασμένος που τιμάται στις 05 Δεκεμβρίου
- Αγιορείτικο παστίτσιο χωρίς κιμά!
- Το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω και το όνειρο του Τσοπάνη!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εμβόλιο Covid-19 : Πώς θα επιτευχθεί η ανοσία του πληθυσμού - Ο ρόλος της άυλης συνταγογράφησης
- Βηθλεέμ: Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δένδρο χωρίς κόσμο λόγω πανδημίας
- Κρούσματα σήμερα: Στα «κόκκινα» η Βόρεια Ελλάδα - Αγωνία για το αν θα συνεχιστεί η πτώση στο σύνολο
- Δείτε πώς είναι χωρίς μακιγιάζ γνωστές Ελληνίδες μαμάδες
- Η ιστορία του Δώρου Χριστουγέννων
- Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πότε και πώς θα δοθεί
- Κορωνοϊός: Επικίνδυνο το αυξημένο «ζάχαρο» και για τους μη διαβητικούς
- Ζωντανά τώρα: Κυριακή Ι΄ Λουκά & Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού - 'Ορθρος και Θεία Λειτουργία
- Ποιος ήταν ο Άγιος Νικόλαος ο Θαυματουργός που γιορτάζει σήμερα;