«Ειρήνη στη Μέση Ανατολή» ευχήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

17:08 2/1/2022 - Πηγή: dogma

«Με πολλές ευχές, πολύ αγάπη, πολύ ειρήνη και πολύ μακροθυμία του Κυρίου μας, να μάς επισκιάσει το 2022», επεσήμανε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος.

Καλωσορίζοντας μάλιστα τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, Πλοίαρχο Κωνσταντίνο Βαρουξή, που αποτελεί το σύνδεσμο με τον αιγυπτιακό πολεμικό ναυτικό, ο Πατριάρχης Θεόδωρος τόνισε στην ομιλία του τη φιλία των δύο χωρών, της Αιγύπτου και της Ελλάδας.

«Ειρηνική

να είναι η παρουσία σας, είπε χαρακτηριστικά, αλλά πάνω από όλα ειρηνικά να είναι τα νερά που περιλούζουν τις πατρίδες μας: και την Κύπρο μας και την Ελλάδα μας και την Αίγυπτό μας, αλλά και όλους εις την Μέση Ανατολή, όλες τις χώρες», επεσήμανε, καταλήγοντας «ζει Κύριος ο Θεός που ορίζει τα σύνορα και τις τύχες των ανθρώπων».

Παράλληλα, απευθυνόμενος στον παραβρισκόμενο εκπρόσωπο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, τον Γενικό Γραμματέα του πρεσβυγενούς οργανισμού κ. Δημήτρη Κάβουρα, ο Προκαθήμενος του Παλαίφατου Δευτερόθρονου Πατριαρχείου ευχήθηκε «χρόνια πολλά στην Κοινότητα και σε όλη την παροικία».

Ακολούθησε η κοπή της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας στο αρχονταρίκι του ελληνορθόδοξου ναού, παρουσία και του Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ, του κλήρου και πολύ κόσμου.
Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

The post «Ειρήνη στη Μέση Ανατολή» ευχήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ειρήνη, Μέση Ανατολή, Πατριάρχης Αλεξανδρείας,eirini, mesi anatoli, patriarchis alexandreias