Ιερός ή πολυχρησιμοποιημένος ο αριθμός 7
Ο αριθμός 7 θεωρείται ιερός και συμβολικός και κλείνει μέσα του μια δύναμη μυστηριακή. Δύσκολα κανείς μπορεί ν’ αναφέρει όλα τα πράγματα που περιλαμβάνονται σ’ αυτό το μυστηριώδη αριθμό, καθώς θα χρειαστεί ολόκληρο βιβλίο. Ας δούμε όμως μερικές εφαρμογές του αριθμού 7:
Καταρχάς, ο αριθμός 7 έχει ξεχωριστή θέση και στην Παλαιά διαθήκη. Οι μέρες της Δημιουργίας ήταν 7, την 7η ημέρα έπλασε ο θεός τον άνθρωπο και η 7η ημέρα της Δημιουργίας είναι ημέρα ανάπαυσης και αργίας και συμβολίζει την ολοκλήρωση και την τελειότητα.
Το Πάσχα
Ο Φαραώ ονειρεύτηκε 7 παχιές και 7 αδύνατες αγελάδες, καθώς και 7 καρποφόρα και 7 άκαρπα στάχια. Η λυχνία του Μωυσή ήταν επτάφωτη. Ο βασιλιάς Δαβίδ 7 φορές την ημέρα υμνούσε το Θεό και 7 πλεξίδες είχαν τα μαλλιά του Σαμψών, που του έδιναν τη δύναμή.
Ο αριθμός 7 χρησιμοποιείται στην Παλαιά Διαθήκη 70 φορές!
Στην εκκλησία 7 είναι τα ιερά μυστήρια: Γάμος, Βάπτιση, Χρίσμα, Ευχέλαιο, Μετάληψη, Εξομολόγηση, Ιεροσύνη. 7 είναι τα θαύματα του Χριστού κατά τον Ευαγγελιστή Ιωάννη, 7 οι κύριες αρετές (ταπεινότητα, ευσπλαχνία, αγνότητα, φιλαλληλία, επιείκεια, καλοσύνη, εργατικότητα), 7 τα θανάσιμα αμαρτήματα ((φιλαργυρία, πορνεία, γαστριμαργία, φθόνος, οργή, ακηδία).
Επίσης, 7 είναι οι ευχές που περιέχει το «Πάτερ ημών», 3 για το Θεό (αγιασθήτω το όνομά σου, ελθέτω η βασιλεία σου, γεννηθήτω το θέλημά σου) και 4 για τις ανάγκες του ανθρώπου (τον άρτον ημών δος, άφες τα οφειλήματα, μη εισενέγκεις εις πειρασμόν, ρύσαι από του πονηρού).
Για τους Πυθαγόρειους ο αριθμός 7 είναι «αμήτωρ», αφού δεν είναι γινόμενο παραγόντων. Ακόμη είναι το σύμβολο της τελειότητας, γιατί είναι άθροισμα του 3 και του 4, που εκφράζουν τα δύο τέλεια γεωμετρικά σχήματα, το ισόπλευρο τρίγωνο και το τετράγωνο.
Οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το 7 ως μυστηριώδη αριθμό και για τις γεωμετρικές του ιδιότητες, επειδή 7 σημεία δε μπορούν να δημιουργήσουν συμμετρία σε ένα κύκλο!
Οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν ακόμα τον αριθμό 7 ως εικόνα και πρότυπο της τάξης και της αρμονίας στη φύση. Ήταν ο αριθμός που περιλάμβανε δύο φορές τον ιερό αριθμό τρία (σύμβολο της θείας τριάδας σε όλους τους λαούς, χριστιανικούς και παγανιστικούς), στην οποία προστίθεται το ένα ή αλλιώς η θεία μονάδα (3Χ2+1=7).
Η αρχαία Ελλάδα είχε 7 σοφούς (Θαλής, Βίας, Κλεόβουλος, Περίανδρος, Πιττακός, Σόλων και Χίλων) και η εκπαίδευση των αγοριών στην αρχαία Σπάρτη άρχιζε στα επτά τους χρόνια.
Οι ελεύθερες τέχνες στην αρχαιότητα ήταν 7 (γραμματική, ρητορική, διαλεκτική, αριθμητική, γεωμετρία, μουσική, αστρονομία) και 7 τα θαύματα του αρχαίου κόσμου (Κολοσσός Ρόδου, πυραμίδα Χέοπος, Μαυσωλείο Αλικαρνασσού, Φάρος Αλεξάνδρειας, κρεμαστοί κήποι Βαβυλώνας, Άγαλμα του Δία στην Ολυμπία και Ναός της Αρτέμιδας στην Έφεσο). 7 στρατηγοί εκστρατεύσανε κατά της Θήβας στους «Επτά επί Θήβαις» του Αισχύλου (Άδραστος –Πολυνείκης – Τυδέας – Αμφίαραος – Καπανέας – Ιππομέδοντας – Παρθενοπαίος) και 7 ήρωες (Ετεοκλής – Πολυφόντας – Μελάνιππος – Μεγαρέας – Ύπερος – Λασθένης – Άκτορας) υπερασπίστηκαν τις 7 πύλες της Θήβας.
Η Ρώμη χτίστηκε πάνω σε επτά λόφους, όπως και η Κωνσταντινούπολη, που είχε και επτά ονόματα (Βυζάντιο, Νέα Ρώμη, Αντωνία, Θησαυρός του Ισλάμ, Διαχωριστής του Κόσμου, Ινσταμπούλ, και Κωνσταντινούπολη.), πολιορκήθηκε από τους Μωαμεθανούς 7 φορές και αλώθηκε μετά από 7 εβδομάδες από τον έβδομο Σουλτάνο των Οσμανιδών.
Τα χρώματα του φάσματος και του ουράνιου τόξου είναι7 (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, γαλάζιο, βαθυγάλαζο, βιολετί). Υπάρχουν μάλιστα βάσιμες υποψίες ότι ο Νεύτων, που μίλησε πρώτη φορά για τα χρώματα, διέκρινε έξι χρώματα και πρόσθεσε το χρώμα indigo – βαθυγάλαζο, λουλακί – για να συμπληρωθεί ο «μαγικός» αριθμός επτά.
Οι προαναφερόμενες είναι μόνο ορισμένες από τις αναφορές για τον …. ιερό αριθμό 7, ο οποίος όπως φαίνεται «σημαδεύει» τη ζωή μας από την αρχαιότητα έως σήμερα με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.
Διαβάστε επίσης: Η …σημαδιακή εμφάνιση του εξαπτέρυγου αγγέλου στην Αγιά Σοφιά – Βίντεο
The post Ιερός ή πολυχρησιμοποιημένος ο αριθμός 7 appeared first on Dogma.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κορωνοϊός: Αυτά θα είναι τα 3 πρώτα προνόμια όσων εμβολιάστηκαν
- Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται η «Ψυχρή Λίμνη» και στην Αττική - Τι είναι το φαινόμενο
- Γλυκά Νερά: Μυστήριο με την «ψυχολόγο» της Καρολάιν – «Είδαμε ότι κάτι δεν πάει καλά γι’ αυτό την καλέσαμε»
- Έρχονται 5 προνόμια για τους εμβολιασμένους – Κίνητρα για τους διστακτικούς
- Ελλάδα: Αυτοκίνητα από 300 ευρώ - Οποιος προλάβει...
- Μηνύματα μέσα από τη ΜΕΘ Covid του “Σωτηρία”: Ούτε ένας εμβολιασμένος! Πολλοί 40άρηδες και χωρίς υποκείμενα νοσήματα!
- Survivor: Αγνώριστος ο Τριαντάφυλλος - Ξυρίστηκε και κουρεύτηκε μετά από 6 μήνες
- Ελληνικές παραλίες: Ο περίεργος λόγος που πήρε το όνομά της η «Σπηλιά του Δράκου»
- Γλυκά Νερά: Κοντά στους δράστες οι Αρχές – Οι τελευταίες εξελίξεις
- Χάρι-Μέγκαν: Η πρώτη αντίδραση της βασιλικής οικογένειας για τη γέννηση της κόρης τους
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις dogma

- Τελευταία Νέα dogma
- Ιερός ή πολυχρησιμοποιημένος ο αριθμός 7
- Στις στις 07 Ιουνίου τιμάται ο Άγιος Αναστάσιος ο Γόρδιος
- Σήμερα 07 Ιουνίου τιμάται ο Άγιος Παναγής
- Σαν σήμερα 07 Ιουνίου: Οι εορτές και τα σημαντικότερα γεγονότα
- Προσευχή και ομορφιά
- Κυριακή του Τυφλού στην Πατρίδα – Επέτειος 100 ετών από την μετεγκατάσταση από τις Αλησμόνητες Πατρίδες
- Κυριακή του Τυφλού στην Ενορία Γεννήσεως της Θεοτόκου Ελάτης Άρτης
- Σήμερα τιμάται η Κυριακή του τυφλού
- Στις 06 Ιουνίου εορτάζει ο Άγιος Ανδρόνικος
- Σήμερα 06 Ιουνίου τιμάται ο Όσιος Ιλαρίων
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Δημοσιογραφία κανονική και… κωστοπουλεμένη
- Παγώνη: Θα πάμε σε 4ο κύμα και νέα καραντίνα αν δεν εμβολιαστούν οι άνω των 60
- Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντική απόδραση στην Σαντορίνη
- Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται η «Ψυχρή Λίμνη» και στην Αττική - Τι είναι το φαινόμενο
- Οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες
- Πολύ ικανοποιημένος ο Φαν Σιπ
- ΟΑΕΔ: Στο «παρά πέντε» η προθεσμία των αιτήσεων για επιδότηση έως 14.800 ευρώ
- Πακιστάν: Πάνω από 30 νεκροί σε σύγκρουση τρένων