Όσιος Ισαάκ ο Σύρος: «Διά της ευχής του Ιησού, ο νους περιορίζεται στα θεία νοήματα»

20:48 8/7/2022 - Πηγή: dogma

«Διά της συνεχούς επικλήσεως του ονόματος του Θεού, φεύγουν οι μάταιοι λογισμοί, ο νούς περιορίζεται εις την ενθύμησιν των θείων νοημάτων, δεν ενδιαφέρεται διά την παρούσαν ζωήν, αλλά εκ της μεγίστης ηδονής της συνεχούς μελέτης του θείου ονόματος, υψούται εις τον Θεόν.

Λαμβάνει αίσθησιν της άλλης ζωής του μέλλοντος αιώνος και την εις τους δικαίους αποκειμένην ελπίδα, προγεύεται το μεγαλείον εκείνης της ζωής και λέγει μετ’ εκπλήξεως, «ω βάθος πλούτου και σοφίας και γνώσεως και φρονήσεως του ανεξιχνιάστου Θεού».

Διότι ητοίμασεν άλλον κόσμον τόσον θαυμαστόν

διά να εισαγάγη εις αυτόν όλους τους λογικούς και φυλάξει αυτούς εις την ατελεύτητον ζωήν… Κάθε κόπος και μόχθος και πειρασμός δεν ημπορεί να συγκριθή με την μακαρίαν εκείνην ζωήν.

Και μυρίας ζωάς εάν έχομεν, και όλας εάν τας εθυσιάζαμεν, δεν εκάναμεν τίποτε το σπουδαίον εν σχέσει προς την μέλλουσαν δόξαν εις την οποίαν ο Δεσπότης Χριστός, διά του Τιμίου και Ζωοποιού αίματος επιποθεί να αποκαταστήση ημάς.

Διά τούτο ο ουρανοβάμων Απόστολος Παύλος λέγει «ουκ άξια τα παθήματα του νυν καιρού προς την μέλλουσαν ημίν αποκαλυφθήναι δόξαν».

The post Όσιος Ισαάκ ο Σύρος: «Διά της ευχής του Ιησού, ο νους περιορίζεται στα θεία νοήματα» appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα