Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου

19:17 18/1/2022 - Πηγή: dogma

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής, όπου προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Με τον εορτάζοντα Πανιερώτατο κ. Αθανάσιο συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Γεννάδιος, Ηγούμενος της Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ο Αρχιμ. Νεκτάριος Μπακόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Μητροπόλεως Ταμασού, ο Πρωτ. Θεόδωρος Στυλιανού, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Ταμασού, ο Πρωτ. Στυλιανός Κωνσταντίνου, Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεώς Λεμεσού.

Στο ιερό βήμα παρέστησαν συμπροσεχόμενοι οι Θεοφιλεστάτοι

Επισκόποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Νεαπόλεως κ. Πορφύριος.

Τα αναλόγια κόσμησε επαξίως η χορωδία της Μητροπόλεώς μας «Ρωμανός ο Μελωδός» υπό τη διεύθυνση του Πρωτ. Νικόλαου Λυμπουρίδη. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρωτ. Παντελεήμων Δαλίτης, εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλεως, κ. Νίκος Νικολαΐδης, οι Γερόντισσες των ιερών Μονών Αγίου Ηρακλειδίου, Προδρόμη Μοναχή και Παναγίας Αμασγούς, Επιφανία Μοναχή, άλλοι επίσημοι και ευσεβείς πιστοί.

Ο Πανιερώτατος, λόγω των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας, δεν δέχθηκε ευχές στο επισκοπείο της Μητροπόλεως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

The post Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου,mitropoliti lemesou athanasiou