Ξεκίνησαν τα μαθηματα βυζαντινής μουσικής στην Ιερισσό

22:59 29/9/2023 - Πηγή: dogma

Στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 28ης Σεπτεμβρίου τ.έ., ετελέσθη η Ακολουθία του Αγιασμού στο «ΑΓΑΠΕΙΟ» Ίδρυμα της Γαλάτιστας για να ευλογηθή η έναρξη των Μαθημάτων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Ιερά μας Μητρόπολη. Τον Αγιασμό ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγ. Όρους και Αρδαμερίου κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους της Γαλατίστης Αιδ. Πρωτ. π. Γεώργιο Σκονδράνη και π. Αργύριο Καραμόσχο.

Τα μαθήματα παραδίδει ο Καθηγητής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής κ. Στυλιανός Ζαχαρίου, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Θεού της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης.

Στους

αρχάριους αλλά και στους προχωρημένους σπουδαστές απευθύνθηκε ο Σεβασμιώτατος, ζητώντας με πολλή αγάπη να πλαισιώσουν την πρόθεση της Ιεράς Μητροπόλεως να πληρώση τα Ιερά Αναλόγια με πεπειραμένους Ιεροψάλτες, οι οποίοι συν Θεώ θα προκύψουν απ’ αυτές τις συνάξεις.

Ο Διδάσκαλος κ. Ζαχαρίου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τους Ιερείς της Γαλάτιστας για την αγάπη και τη στήριξή τους στην κοπιώδη προσπάθεια να ανθίση και πάλι το Βυζαντινό Ψαλτήρι και οι Ιεροί μας Ναοί να δουν παιδιά και νέους ανθρώπους να στελεχώνουν τη φωνή της Εκκλησίας, τα Ψαλτήρια μας!

The post Ξεκίνησαν τα μαθηματα βυζαντινής μουσικής στην Ιερισσό appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα