5 skincare κρέμες με δράση που διαρκεί 24 ώρες, για κάθε budget

09:20 18/10/2024 - Πηγή: Bovary

Η καλύτερη ενυδατική κρέμα προσώπου είναι αυτή που θα ενυδατώσει το δέρμα σας χωρίς να προκαλέσει ερεθισμούς και ανεπιθύμητη ακμή ή θα κάνει το δέρμα σας να παράγει περίσσια λιπαρότητα.

Ωστόσο, ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του και αυτές κρίνονται σύμφωνα με τον τύπο του δέρματος, τις ανάγκες-ανησυχίες και φυσικά το budget που διαθέτει ο καθένας.

Τι να ψάξετε σε μια ενυδατική κρέμα προσώπου

Τύπος δέρματος και ανησυχίες: Όταν αγοράζετε μια ενυδατική κρέμα προσώπου, τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι

ο τύπος του δέρματός σας και οι ανησυχίες σας. Εάν θέλετε να στοχεύσετε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, αναζητήστε συσφιγκτικά πεπτίδια και συστατικά όπως η ελαστίνη και το κολλαγόνο. Εάν έχετε δέρμα με τάση ακμής, αναζητήστε προϊόν χωρίς λιπαρότητα. Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό, προτιμήστε μια παχύρρευστη κρέμα.

Κατηγορία: Οι ενυδατικές κρέμες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Οι υγραντικές ουσίες (όπως οι φόρμουλες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ) απορροφούν την υγρασία και βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος. Τα μαλακτικά από την άλλη πλευρά, είναι φόρμουλες που συχνά μαλακώνουν το δέρμα και υποστηρίζουν την υγεία και την επανόρθωση του φραγμού, οι οποίες συχνά περιέχουν κεραμίδια και πλούσια έλαια. Τα αποφρακτικά, πρόκειται ουσιαστικά για κρέμες που λειτουργούν ως προστατευτικό φράγμα και κλειδώνει την υγρασία στο δέρμα.

Το βασικό tip για σωστή εφαρμογή κρέμας

Ο γενικός κανόνας για την εφαρμογή προϊόντων περιποίησης δέρματος είναι να ξεκινήσετε με τα πιο ελαφριά και να φτάσετε μέχρι τα πιο βαριά. Οι οροί, σε σύγκριση με τις ενυδατικές κρέμες, είναι εγγενώς πιο ελαφροί, οπότε αν χρησιμοποιείτε έναν, εφαρμόστε τον πρώτα. Δώστε του λίγο χρόνο να απορροφηθεί από την επιδερμίδα (ένα ή δύο λεπτά είναι εντάξει) πριν συνεχίσετε με την ενυδατική κρέμα της επιλογής σας.

Κάθε πότε εφαρμόζουμε ενυδατική κρέμα

Η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας πρέπει να γίνεται, ιδανικά, δύο φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας ποσότητα σε μέγεθος ρεβυθιού, για ολόκληρο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ σας. Αυτός ο κανόνας ποικίλλει ανάλογα με το πόσο ξηρό είναι το δέρμα σας και φυσικά, την ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, για όσους έχουν δύσκολο 24ώρο, υπάρχουν οι 24h ενυδατικές. Στο κολάζ παρακάτω, έχουμε επιλέξει κάποιες από τις πιο αγαπημένες, τις οποίες προτείνουμε να δοκιμάσετε:

Kiehl's, Ultra Facial Ενυδατική Κρέμα Προσώπου: Προϊόν ενυδάτωσης απαλής υφής, η οποία έλκει το νερό βαθιά στην επιδερμίδα και εμποδίζει την απώλειά του ακόμα και σε πολύ ψυχρά, ξηρά ή άλλα επιθετικά κλίματα. Εμπνευσμένη από το πρωτότυπο, πολυαγαπημένο μας Ultra Facial Moisturizer, αυτή η σύνθεση αφήνει την επιδερμίδα άνετη και ορατά ισορροπημένη. Περιέχει σκουαλάνιο που διατηρεί τη φυσική ισορροπία της επιδερμίδας.
Frezyderm Moisturizing 24h (20+) Ενυδατική Κρέμα Προσώπου Ελαφριάς Υφής: Πολύ απαλή και δροσερή κρέμα για το πρόσωπο και το λαιμό, με σύνθεση εμπλουτισμένη με 3 φυτικά εκχυλίσματα και κεραμίδια ώστε να προσφέρει παρατεταμένη ενυδάτωση στην επιδερμίδα και ενίσχυση του κολλαγόνου και της ζωτικότητας του δέρματος. Παράλληλα, προστατεύει το DNA του δέρματος, προλαμβάνει τα σημάδια της φωτογήρανσης και παρέχει αντιοξειδωτική προστασία. Από την πρώτη εφαρμογή θα νιώσετε το δέρμα σας να ξεδιψά και να αποκτά την απαλότητα και την ελαστικότητα που αναζητά. Έχει λεπτόρρευστη, μη λιπαρή υφή, που απορροφάται άμεσα χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας και αποτελεί εξαιρετική βάση μακιγιάζ.
Estée Lauder, Day Wear Multi-Protection Anti-Oxidant 24H-Moisture Creme SPF 15: Επιθυμείτε να προστατέψετε αποτελεσματικά την επιδερμίδα σας από την πρόωρη γήρανση; Εμπιστευτείτε την ελαφριά ενυδατική κρέμα Estée Lauder DayWear Multi-Protection Anti-Oxidant 24H-Moisture Creme SPF 15. Απαλύνει, αναζωογονεί και προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση, λύνοντας τα προβλήματα ξηρότητας και αφυδάτωσης της επιδερμίδας που μπορούν να οδηγήσουν στο σχηματισμό λεπτών γραμμών.
La mer, Crème de La Mer: Η ενυδατική κρέμα της La Mer από όπου ξεκίνησαν όλα. Αυτή η πολυτελής, πλούσια κρέμα βυθίζει την επιδερμίδα σε βαθιά, καταπραϋντική ενυδάτωση και βοηθάει στην αποκατάσταση της ξηρότητας. Η επιδερμίδα αποκτάει λεία και σφριγηλή αίσθηση. Οι γραμμές και οι ρυτίδες λειαίνονται ορατά. Ξεκλειδώστε τη δύναμη μίας λαμπερής μεταμόρφωσης, μέρα και νύχτα. Ιδανική για πιο ξηρές επιδερμίδες.
Clinique, Moisture Surge™ 100H Auto-Replenishing Hydrator: Ανάλαφρη μη λιπαρή σύνθεση παρέχει ενυδάτωση που εισχωρεί σε πάνω από 10 στιβάδες. Ενισχύει άμεσα την ενυδάτωση κατά 174% και χαρίζει 100 ώρες ενυδάτωσης. Η Τεχνολογία Αυτο-Αναπλήρωσης βοηθά την επιδερμίδα να δημιουργήσει τη δική της εσωτερική πηγή νερού, παρέχοντας συνεχή ενυδάτωση για «γεμάτη», με υγιή λάμψη επιδερμίδα.

Χρειάζεστε αντηλιακό;

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε μια 24h ενυδατική κρέμα δύο σε ένα, με SPF δείκτη προστασίας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα καλό αντηλιακό προσώπου για να αποτρέψετε τη βλάβη του δέρματος και να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Εφαρμόστε το αντηλιακό σας ως το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας (μετά την ενυδατική κρέμα) και μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε ξανά κάθε δύο ώρες κατά τη διάρκεια παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο.

Διαβάστε περισσότερα στο bovary.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα