Cesta Collective: To brand με τσάντες στο οποίο έγινε επενδύτρια η Meghan Markle

09:11 9/9/2024 - Πηγή: Bovary

Χειροποίητες τσάντες bucket με οmbré χρωματικές διαβαθμίσεις, που πλέκουν επιδέξιες τεχνίτριες από τη Ρουάντα της Αφρικής και παράγονται σε περιορισμένο αριθμό στη Σικελία. Η καλαισθησία και το όραμα του brand με τις ηθικές αξίες και τη συνειδητή κοινωνική αποστολή ήταν αυτές που κέρδισαν τη Meghan Markle παρακινώντας την από απλή πελάτισσα του brand να στηρίξει πιο ενεργά το ανερχόμενο brand από τη Νέα Υόρκη, εντάσσοντάς το στον κύκλο των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων της και των επιχειρηματικών της κινήσεων.

ΗMeghanMarkleφωτογραφήθηκε

για πρώτη φορά κρατώνταςμία από τις κομψές bucketbagτων δύο σχεδιαστριών CourtneyWeinblattFascianoκαι ErinRyderτον Μάϊο του 2023, σε βραδινή της έξοδο μετον Πρίγκιπα Χάρι. Η φρενίτιδα με τοστιλ της και την ανάλυση των αγαπημένωντης itemsείχε το ανάλογο αντίκρισμα και στοbrand.Οι δύο συνεργάτιδες ήταν έτοιμες ναεπιβιβαστούν σε πτήση για το Μεξικό γιατις ανάγκες φωτογράφισης, όταν τοτηλέφωνό τους πήρε κυριολεκτικά φωτιάαπό τις ειδοποιήσεις για νέες παραγγελίες,φέρνοντας επισκεψιμότητα άνω του 910%στο siteτους και σηματοδοτώντας εκείνη τη μέρακαι την επόμενη εβδομάδα ως αυτές μετις μεγαλύτερες πωλήσεις που είχανποτέ.

Έναευχαριστήριο μήνυμα και μια μεταξύ τουςκουβέντα για κοινές αξίες αλλά και ηαυθόρμητη προσφορά της Markleγια το πώς θα μπορούσε να τις βοηθήσει,μετέτρεψαν την πρώτη τους επαφή από μιαουσιαστική επικοινωνία σε μια αμοιβαίαεπιθυμία για συνεργασία. Εξίσουπολυφωτογραφημένη ήταν και η επόμενηεμφάνισή της για την προώθηση των ΑγώνωνInvictusπέρυσι στη Γερμανία με ένα πετίτ τσαντάκιταχυδρόμου στο χρώμα της ελιάς, αλλάκαι στη φετινή της περιοδεία στηνΚολομβία με ανάλογη καλοκαιρινή μπεζcrossbodybag.

Απόιδανική «εκπρόσωπος» του brand,η Markleαπέκτησε ένα μειοψηφικό μερίδιοαποκτώντας τον ρόλο της επενδύτριαςκεφαλαίου και στρατηγικού εταίρου,συνεισφέροντας με τις γνώσεις και τηδική της εμπειρία και οπτική πάνω στημόδα και στον ακτιβισμό: «κατανοεί τοbrandμας και πού στοχεύουμε να το οδηγήσουμε»,όπως δήλωσε η ErinRyderστο περιοδικό People.Η ίδια η Markleεξέδωσε μια ανακοίνωση στους NewYorkTimesεπαινώντας τη CestaCollective,την οποία ανακάλυψε τυχαία κάνονταςonlineshopping:«Η Courtneyκαι η Erinέχουν μια καταπληκτική επιχειρηματικήστρατηγική. Η ποιότητα των προϊόντωντους, η εφοδιαστική τους αλυσίδα και οιπροϋποθέσεις με βάση τις οποίες καθορίζουντις πρακτικές τους, όλοι αυτοί είναιπαράγοντες τους οποίους λαμβάνω υπόψηπριν προβώ σε κάποια επένδυση. Με τηCestaάρχισα πραγματικά να αντιλαμβάνομαιτο πώς οι ζωές πολλών γυναικών επηρεάζονταικαι βελτιώνονται μέσα από τη δουλειάτους. Αυτό ήταν ιδιαίτερα σημαντικό γιαεμένα».

HCestaCollectiveσυνεχίζει να απαρτίζεται από τις δύοιδρύτριές του, που μετά από μία δεκαετίασε διαφορετικές θέσεις στον χώρο τηςμόδας ένωσαν τις δυνάμεις τους από τηνπροσωπική τους ανάγκη να κάνουν κάτιαξιόλογο σε αυτό το πεδίο, που είχεαρχίσει να τις απογοητεύει…Πλέον, οιφιλοδοξίες τους είναι μεγαλύτερες,αποσκοπώντας στο να χτίσουν μία μάρκαπου συνεργάζεται με ένα ευρύ δίκτυοχειροτεχνών σε παγκόσμιο επίπεδο,διευρύνοντας τον αντίκτυπό τους αλλάκαι τη σειρά τους, περιλαμβάνοντας καιμια ready-to-wearσυλλογή και υποδήματα.

Έναςλόγος που επέλεξαν τη Ρουάντα ως κύριοτόπο παραγωγής των bucketbagsτους είναι η παράδοσή τους στηνκαλαθοπλεκτική. Η τέχνη αυτή λειτουργείως ένα τελετουργικό μετάβασης καισυνέχειας, περνώντας από μητέρα σε κόρηαπό γενιά σε γενιά. Στον δραματικό απόηχοτης γενοκτονίας του 1994, όλες οι γυναίκεςήρθαν κοντά και συσπειρώθηκαν αρχίζονταςνα πλέκουν καλάθια ως ένα μέσο καλλιέργειαςτης ομόνοιας και της ειρήνης ανάμεσαστις διαφορετικές κοινότητες. Έκτοτεπαραμένει ένα σύμβολο συμφιλίωσης καιελπίδας.

Ηπλεκτική ως τεχνική στις τσάντες είναιιδιαίτερα προσοδοφόρα, εξασφαλίζονταςτην οικονομική ανεξαρτησία στις γυναίκες,που λειτουργούν ως «κουβαλήτριες τηςοικογένειας», αφού μέσα από τη συνεργασίατους με τη CestaCollective,καθόρισαν οι ίδιες το κόστος της εργασίαςτους, λαμβάνοντας μισθό 500 με 700% φορέςάνω του μέσου μισθού στη Ρουάντα. Έτσι,ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού τωναγροτικών κοινοτήτων απαλλάσσεται απότην εξαθλίωση. Κάθε τεχνίτρια έχεισυνήθως πολλά εξαρτώμενα μέλη για ναθρέψει και μέσα από αυτή την εργασίαβιοπορίζεται με αξιοπρέπεια, εκτρέφονταςδικά της ζώα και χρηματοδοτώντας τηνεκπαίδευση της οικογένειάς της,συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ευημερίατης.

Πέρααπό την ενδυνάμωση αδύναμων κοινωνικώνομάδων υπάρχει πάντα και ο σεβασμός γιατο περιβάλλον. Η στήριξη των τοπικώνκοινωνιών συμβαδίζει με την προσπάθειαγια ένα βιώσιμο μέλλον. Τα πάντα είναιφτιαγμένα στο χέρι από σιζάλ, μια οργανικήίνα από φύλλα των ομώνυμων φυτών ή τουλικό της ψάθας ράφια καθώς και οργανικέςβαφές. Το σιζάλ είναι ανανεώσιμος πόροςπου απορροφά περισσότερο διοξείδιο τουάνθρακα από ό,τι παράγει, ενώ οι συστάδεςτων φυτών σιζάλ συμβάλλουν στη μείωσητης διάβρωσης του εδάφους χάρη στιςρίζες τους. Τα τελικά καλάθια πουπαράγονται είναι 100% βιοδιασπώμενα.Ακολούθως τα bucketbagsτελειοποιούνται και ολοκληρώνονται μελεπτομέρειες από δέρμα, χάρη στις λεπτέςτεχνικές ενός φημισμένου πολυτελούςατελιέ με παραδοσιακούς τεχνίτες στηνπόλη Ατσιρεάλε της Σικελίας.

Δικαίωςτα αξεσουάρ της CestaCollective,διαφημίζονται για το ότι «προσφέρουνχαρά», σε καθέναν με διαφορετικό τρόπο.Το να χτίζεις το brandσου από το ξεκίνημά του ως ένα κοινοτικόproject,που έχει ως προτεραιότητα να βοηθά τουςάλλους είναι κάτι το αξιοσημείωτο.

Η θετική αλλαγή είναι αυτό που εμπνέει τη Meghan Markle βρίσκοντας στην πορεία της δημιουργούς, που συμμερίζονται αυτό το όραμα και το κάνουν πράξη.

Διαβάστε περισσότερα στο bovary.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα