Γευσιγνωσία ελαιόλαδου, ένα Παριανό εστιατόριο στα νότια και meeting point στο Κολωνάκι -Οι προτάσεις μας για το Σαββατοκύριακο

13:02 25/10/2024 - Πηγή: Bovary

Bλέπουμε, δοκιμάζουμε και στο τέλος γράφουμε για όσα μάς κράτησαν το ενδιαφέρουν προτείνοντας ιδέες πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο και τι να κάνετε μέσα στην εβδομάδα. Ένας πλούσιος οδηγός με προτάσεις για την πόλη.

Αποχαιρετάμε τον Οκτώβριο με πολλές ωραίες βόλτες στην Αθήνα και τις γειτονιές, με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και πλούσια θεάματα που αξίζουν να αφιερώσετε το χρόνο σας.

Μια ανάσα πριν το τέλος του μήνα απολαμβάνουμε τις δροσερές ημέρες και νύχτες στην πόλη με εξόδους για φαγητό, κυριακάτικα πάρτι

και φυσικά θέαμα που μάς τράβηξαν το ενδιαφέρον.

Τοεστιατόριο Barbarossa απότην Πάρο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Απότα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Πάρουγια φρέσκο ψάρι και ωραίες μεσογειακέςγεύσεις είναι το εστιατόριο Barbarossa,το οποίο μετακομίζει καιστην Αθήνα έχοντας ως βάση τα νότιαπροάστια και συγκεκριμένα την περιοχήτης Βούλας.

Το γνωστό εστιατόριο που φημίζεται για τα πιάτα με ψάρι και θαλασσινά δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο σημείο από την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Άλλωστε είναι το πιο κατάλληλο μέρος για να απολαύσετε τη νόστιμη μεσογειακή κουζίνα του εστιατορίου που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στις Κυκλάδες.

Στο μενού το φρέσκο ψάρι είναι ο πρωταγωνιστής, ωστόσο μην παραλείψετε να δοκιμάσετε πιάτα με pasta και θαλασσινά, αλλά και sushi, δροσερές σαλάτες και οστρακοειδή.

Στο Mind the Gap κάθε Κυριακή έχει dj party

Το γνωστό μαγαζί στο Κολωνάκι, «Mind the gap», αλλάζει τις Κυριακές μας με ένα ξεχωριστό πάρτι που θα γίνεται κάθε βδομάδα στο χώρο του ξεσηκώνοντας τους θαμόνες.

Κάθε Κυριακή ο dj Gianni Lachanos, από τις 21.30 αναλαμβάνει τις μουσικές επιλογές σε ένα ατελείωτο πάρτι για να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο η βδομάδα και να μπούμε στη νέα με ανεβασμένη διάθεση.

Γευσιγνωσίαελαιόλαδου στο ΊδρυμαΒ&Ε Γουλανδρή

Τι πραγματικά γνωρίζετε για το ελληνικό ελαιόλαδο και τις διαφορετικές ποικιλίες του; Αντλώντας έμπνευση από το έργο του Vincent van Gogh «Η συγκομιδή της ελιάς» που εκτίθεται στον πρώτο όροφο της μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, στις 30 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται μια ξεχωριστή δράση γευσιγνωσίας ελαιόλαδου μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του chef Αριστοτέλη Μέγκουλα, η οποία θα πραγματοποιείται μια φορά τον μήνα στο Café-Restaurant του Ιδρύματος.

Ξεκινώντας από τους γαλλικούς ελαιώνες που ενέπνευσαν τον Van Gogh, μεταφερόμαστε στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ελαιόλαδου, με ξεναγό τον Αριστοτέλη Μέγκουλα. Μαζί με τον διακεκριμένο chef θα μάθουμε πώς να αναγνωρίζουμε ένα ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας μέσα από τα γευσιγνωστικά του χαρακτηριστικά, ενώ μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του θα μυηθούμε σε ένα από τα σημαντικότερα συστατικά της ελληνικής γαστρονομίας.

Γεννημένος στο Παρίσι, μεγαλωμένος στον Πειραιά και με σπουδές στην γαστρονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, την Μπολόνια, ο Αριστοτέλης Μέγκουλας σήμερα η δημιουργική του βάση είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Κέρκυρα, όπου έχει το εστιατόριο του, το Pomo d’ Oro Corfu. Μέσα από την ιδιαίτερη μαγειρική του και τους απρόσμενους συνδυασμούς υλικών που δοκιμάζει, στόχος του είναι η δημιουργία όμορφων αναμνήσεων γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο με νοστιμιές, κρασί και αγάπη.

Τασεμινάρια θα πραγματοποιούνται μίαφορά το μήνα μέχρι και τον Απρίλιοξεκινώντας από την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου,από τις 19.00-21.00, και είναι αυτοτελή.

Άλλεςημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων:13 Νοεμβρίου/ 18 Δεκεμβρίου/ 29 Ιανουαρίου2025/ 19 Φεβρουαρίου/ 19 Μαρτίου/ 23 Απριλίου

«Kαρδιάτου σκύλου» στο θέατρο Κιβωτός

Τηνπερσινή σεζόν η παράσταση «Καρδιά τουσκύλου» των Έφη Μπίρμπα και Άρη Σερβετάληκατάφερε να ξεχωρίσει με απανωτάsold out και επιστρέφει ξανά στο θέατροΚιβωτός.

Πρόκειται για μια καλοκουρδισμένη παράσταση με ενδιαφέρουσα σκηνοθετική προσέγγιση και με εξαιρετικές ερμηνείες με τον θεατή να φεύγει από την αίθουσα έχοντας ζήσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Σίγουρα το κείμενο, γραμμένο το 1925, από μόνο του ιντριγκάρει, ωστόσο η σκηνοθεσία σε παρασύρει σε έναν άλλο κόσμο, δοσμένο αλλιώς και οι ερμηνείες των ηθοποιών δίνουν τη δική του πινελιά. Τόσο ο Άρης Σερβετάλης, από τις καλύτερες του ερμηνείες, όσο και ο Αντώνης Μυριαγκός έχουν ένα ωραίο δέσιμο επί σκηνής και ένα πινγκ πονγκ που ο θεατής δεν θα πάρει τα μάτια του από πάνω τους.

Υπόθεση: Η πλοκή του έργου περιστρέφεται γύρω από ένα επιστημονικό πείραμα που έχει ως στόχο να μεταμορφώσει έναν αδέσποτο σκύλο σε άνθρωπο. Ο Ρώσος καθηγητής Πρεομπραζένσκι, ένας αριστοκράτης επιστήμονας, επιχειρεί αυτή την τολμηρή διαδικασία, αλλά τα αποτελέσματα είναι απρόβλεπτα. Το πείραμα δεν έχει την αναμενόμενη έκβαση, καθώς ο σκύλος Σάρικ μετατρέπεται σταδιακά σε άνθρωπο αγροίκο που διαλύει τη γαλήνη της καθημερινότητας και θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική θέση και την επιστημονική υπόσταση του δημιουργού του αντικατοπτρίζοντας τα χειρότερα χαρακτηριστικά της “νέας” κοινωνίας.



Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Αντώνης Μυριαγκός, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μιχάλης Θεοφάνους, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Αλεξάνδρα Καζάζου, Σπύρος Δέτσικας.

Ημέρεςκαι ώρες παραστάσεων: Τετάρτη-Κυριακή20:00 |Πέμπτη- Παρασκευή 21:00 |Σάββατο18:00 και 21:00

2ηευκαιρία: ΜΟΝΟΣ - ΜΑΖΙ - Ομαδική εικαστικήέκθεση στο Ψ.Γ.Α Δαφνί

Ηομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο«Δεύτερη ευκαιρία: Μόνος -Μαζί» πουπραγματοποιείται στο Ψ.Γ.Α Δαφνί θαδιαρκέσει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου. Ταεκθέματα βρίσκονται σε ένα παλιό κτίριοτου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής,το Μποδοσάκειο, που φιλοξενούσε κλίνεςασθενών αλλά πλέον δεν χρησιμοποιείται.Σύμφωνα με τους διοργανωτές πρόκειταιγια μια έκθεση, που θα επιχειρήσει ναδημιουργήσει γόνιμες γεφυρώσεις μεταξύτης σύγχρονης τέχνης και των δομών πουδιαχειρίζονται ψυχικές παθήσεις.

Μεταξύ των 90 καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση είναι και ο φωτογράφος Θεόδωρος Θεοδωρίδης , ο οποίος παρουσιάζει μέρος της εικαστικής του δουλειάς με τίτλο «with or without you». Μια σειρά από επτά φωτογραφίες που αποτυπώνουν τους προβληματισμούς ενός νέου ανθρώπου που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα θέλω της σύγχρονης κοινωνίας, να είναι ταυτόχρονα αρεστός και αποδεκτός, ενώ την ίδια στιγμή απομονώνεται, αγκιστρώνεται στην μοναχικότητα του, παλεύει με τον εσώτερο εαυτό του.

Στο τέλος όμως καταφέρνει να βρει την απαραίτητη, αναγκαία πίστη και να ενδυναμωθεί, δράττοντας της δεύτερης ευκαιρίας, πηγαίνοντας μπροστά... ή αφημένος και εγκλωβισμένος στην μοναξιά και απομόνωση του απλά μαραζώνει...

Ωράριο: Πέμπτη - Παρασκευή 15.00-20.00 |Σάββατο - Κυριακή 12.00-20.00

Διαβάστε περισσότερα στο bovary.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα