Κεφτεδάκια: Η συνταγή για τραγανή εξωτερική κρούστα και ζουμερή γέμιση

13:58 21/10/2024 - Πηγή: Bovary

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα φαγητά που λατρεύουν, ιδίως οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι.

Τραγανά και αρωματικά, μπορείτενα τα απολαύσετε σε κάθε εκδοχή τους,ωστόσο, όταν είναι τηγανητά, έχουν έξτραχάρη.

Όπως κάθε φαγητό, έτσι και τα κεφτεδάκια, για να βγουν απολαυστικά και νόστιμα, έχουν μερικά μυστικά. Από τα υλικά που θα επιλέξετε, τον χρόνο που θα αφήσετε το μείγμα να ξεκουραστεί και να «δέσει», μέχρι και στον τρόπο που θα τα μαγειρέψετε, τα κεφτεδάκια άπαξ και βγουν σωστά, μπορούν να ικανοποιήσου και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

6
μυστικά για τέλεια κεφτεδάκια

Ξεκινώντας, κατά τη διάρκειατου ζυμώματος πρέπει ο κιμάς να είναιαφράτος και αυτό θα το πετύχετε «σπάζοντας»τις ίνες του κιμά με λίγο ξύδι στο ζύμωμα.Το ξύδι θα μαλακώσει τις ίνες του κρέατοςκαι κάθε μπουκιά έπειτα θα είναι ιδιαίτερααφράτη.

Βέβαια, όταν μιλάμε γιακεφτεδάκια, καταλαβαίνουμε πως ταμυρωδικά και τα μπαχαρικά, έχουνβασικό ρόλο. Η πάπρικα θα νοστιμίσειτον κιμά, το αλατοπίπερο θα δώσει γεύσηενώ η αποξηραμένη ρίγανη αλλά και οδυόσμος, αν είναι στα γευστικά σαςγούστα, θα κάνουν τα κεφτεδάκια σαςακόμη πιο λαχταριστά και μοναδικά.

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζειτο ψωμί που θα βάλετε στο μείγμα. Τομπαγιάτικο ψωμί θα κάνει τα κεφτεδάκιασας πιο αφράτα αφού θα ρουφήξει όλα ταζουμιά, σε αντίθεση με το μαλακό ή φρέσκοψωμί που «σφίγγει» τη ζύμη.

Η επιλογή του κιμά: Ανεξάρτητααπό τα παραπάνω, ακόμη ένα μυστικό γιανα βγουν τα κεφτεδάκια σας πιο νόστιμα,με πλούσια γεύση, είναι να προσθέσετεδύο είδη κιμά. Ο μοσχαρίσιος και οχοιρινός κιμάς συνδυαστικά θα δώσουνπερισσότερη «ένταση», ωστόσο, αυτή ηεπιλογή είναι δική σας, ανάλογα τιςδιατροφικές σας συνήθειες και τα γευστικάσας γούστα.

Τέλος, το πιο σημαντικό κομμάτιείναι το τηγάνισμα. Αφενός το λάδιπρέπει να καίει τη στιγμή που θα βάλετετα κεφτεδάκια σας, αφετέρου, θα πρέπεινα τα αλευρώσετε καλά πριν, ώστε ναέχετε αυτή τη μοναδική κρούστα.

Δείτε μια συνταγή για κεφτεδάκια

Υλικά

500 γρ. κιμά ανάμεικτο1 μεγάλο αυγό2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο multi1 κ.γ. ξύδι1 κ.γ ρίγανη1 κ.τ δυόσμο1 πρέζα πάπρικααλάτι/πιπέριαλεύρι για το πανάρισμα ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πολύ καλά τονκιμά με όλα τα υλικά και αφού έχουνανακατέψει το μείγμα τα αφήνουμε σε ένασκεπασμένο μπολ ώστε να αναμειχτούνόλα τα υλικά, να «δέσουν» και να βγουντα αρώματα.

Έπειτα πλάθουμε σε μικράμπαλάκια και αλευρώνουμε. Σε ένα τηγάνιπου έχει κάψει το λάδι βάζουμε τακεφτεδάκια μας μέχρι να πάρουν χρώμα,περίπου 3 με 5 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε τα κεφτεδάκια με μια σπάτουλα και θα τοποθετούμε σε μια πιατέλα στην οποία έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει τα έξτρα λάδια. Έπειτα τα μεταφέρουμε ξανά σε μια καθαρή πιατέλα χωρίς χαρτί. Αν θέλουμε ψιλοκόβουμε από πάνω μαϊντανό και σερβίρουμε.

Διαβάστε περισσότερα στο bovary.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα