Νέα φορολογικά μέτρα και αλλαγές αναμένεται να εξαγγελθούν στην 88η ΔΕΘ

10:26 6/9/2024 - Πηγή: meatnews

Στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ανακοινώσει ένα πακέτο δέκα φορολογικών μέτρων με σκοπό την ελάφρυνση των φορολογούμενων και την τόνωση της οικονομίας. Το πακέτο αυτό επικεντρώνεται στα ακίνητα, τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις πολύτεκνες οικογένειες, ενώ περιλαμβάνει επίσης μέτρα για νέες οικογένειες και συνεπείς φορολογούμενους.

Μεταξύ των βασικών μέτρων, προβλέπεται τριετής απαλλαγή από το φόρο ενοικίων για τους

ιδιοκτήτες που θα μεταφέρουν τα ακίνητά τους από βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb σε μακροχρόνιες. Παράλληλα, θα «παγώσει» η έκδοση νέων αδειών βραχυχρόνιας μίσθωσης σε κορεσμένες περιοχές.

Επιπλέον, ο ΦΠΑ στα ακίνητα θα παραμείνει παγωμένος έως το τέλος του 2025, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις στα τεκμήρια φορολόγησης, με ειδική έμφαση στη μείωση του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος. Ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα είναι η πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025.

Μείωση στα τεκμήρια διαβίωσης κατά 30% θα τεθεί σε ισχύ από το 2025, ενώ θα αυξηθεί η επιδότηση για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» στο 60%, με ανώτατο όριο δαπανών τα 15.000 ευρώ.

Παράλληλα, το επιτόκιο για την εξόφληση μελλοντικών οφειλών προς το Δημόσιο θα μειωθεί κατά 50%, ενώ θα υπάρξουν φορολογικά κίνητρα για εξαγορές και συγχωνεύσεις επιχειρήσεων.

Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης στοχευμένα κίνητρα για πολύτεκνες οικογένειες και νέα ζευγάρια, ενώ αυξάνεται στο 5% η έκπτωση φόρου για τους συνεπείς φορολογούμενους που εξοφλούν εφάπαξ τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Πηγή: ertnews.gr

Keywords
Αναζητήσεις
nea-forologika-metra-kai-allages-anamenetai-na-exangelthoun-stin-88i-deth.htm
Τυχαία Θέματα
88η ΔΕΘ,88i deth