DEFEA: Οι επαφές του Α/ΓΕΕΘΑ

Σειρά επαφών είχε ο Α/ΓΕΕΘΑ στην έκθεση DEFEA η οποία καταγράφεται ως απολύτως επιτυχημένη .

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον ομόλογό του Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά την συνάντησή τους, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

αφού ευχαρίστησε τον ομόλογό του για την παρουσία του στην DEFEA 2021, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις και στις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και στην σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι δύο Αρχηγοί είχαν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα διμερούς συνεργασίας και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα στην Κύπρο, όπου θα λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις Μνήμης για την τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε με την κ. Shahar Rachela Horev Principal Deputy Director της SIBAT, η οποία συνοδευόταν από την κ. Amira Ilany Director Europe & North America Division της SIBAT και τον Ακόλουθο Άμυνας του Ισραήλ Colonel IDF Yosef Pinto.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης  , συζητήθηκε η εξέλιξη των εξοπλιστικών προγραμμάτων που έχουν ανατεθεί σε Ισραηλινές εταιρείες, καθώς και η προοπτική άμεσης εμβάθυνσης της συνεργασίας σε επιπλέον τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε επίσης την ευκαιρία να αναφερθεί στις άριστες σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί στον στρατιωτικό τομέα τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δύο Χωρών, τόσο με κοινές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις των ΕΔ όσο και με ανταλλαγή επισκέψεων (πατήστε εδώ), καθιστώντας τις δύο χώρες πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Αρχηγός, ΓΕΕΘΑ συνοδευόμενος από τον Ακόλουθο Άμυνας του Ισραήλ στην Αθήνα περιηγήθηκε στα περίπτερα εταιρειών του Ισραήλ που συμμετέχουν στην DEFEA 2021, όπου είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί για τις δυνατότητες των εκθεμάτων τους.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε επίσης  με εκπρόσωπους της εταιρίας LOCKHEED MARTIN.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν ήδη ανατεθεί στην LM και είναι σε εξέλιξη, όπως η αναβάθμιση 84 μαχητικών αεροσκαφών F-16 BLK52+ και BLK52+ADV σε διαμόρφωση F-16 Viper, ο Εκσυγχρονισμός Μέσης Ζωής (ΕΜΖ) του Αεροσκάφους Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) P-3B, το πρόγραμμα πρόσκτησης ελικοπτέρων MH-60 R και η εν συνέχεια υποστήριξη (FOS) των ελικοπτέρων S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Επιπλέον συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας, στο πλαίσιο μελλοντικών εξοπλιστικών προγραμμάτων ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

#tdi_1_9a0 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2021/07/floros_15_jul_004_F-80x60.jpeg) 0 0 no-repeat; } #tdi_1_9a0 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2021/07/floros_15_jul_002-80x60.jpeg) 0 0 no-repeat; } #tdi_1_9a0 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2021/07/floros_15_jul_001-80x60.jpeg) 0 0 no-repeat; } #tdi_1_9a0 .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2021/07/floros_15_jul_003-80x60.jpeg) 0 0 no-repeat; } 1 του 4

Συνάντηση είχε και  με εκπροσώπους της εταιρίας BOEING Southern Europe.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις συμβάσεις που έχουν ήδη ανατεθεί στην εταιρεία όπως το πρόγραμμα αναβάθμισης και συντήρησης των μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47 και των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64 του Ελληνικού Στρατού. Επίσης εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας, στο πλαίσιο μελλοντικών εξοπλιστικών προγραμμάτων ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

The post DEFEA: Οι επαφές του Α/ΓΕΕΘΑ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα