Άμεσα αντίποινα διέταξε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, για τη δολοφονία του Χανίγια

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, διέταξε αντίποινα μετά την δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, σε ιρανικό έδαφος, που τόσο η Χαμάς όσο και το Ιράν αποδίδουν στο Ισραήλ. Ο Δρ Ευάγγελος Βενέτης μιλώντας στο militaire channel είχε προβλέψει αυτή την εξέλιξη και είχε μιλήσει και για του πιθανούς στόχους.Ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με τρεις Ιρανούς αξιωματούχους – μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο μέλη των Φρουρών της Επανάστασης – που ενημερώθηκαν για την εν λόγω
εντολή και μίλησαν στους New York Times, έδωσε την εντολή σε έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν το πρωί της Τετάρτης (31/07), λίγο μετά την ανακοίνωση του Ιράν ότι ο Χανίγια είχε δολοφονηθεί. Ζήτησαν να μην δημοσιευθούν τα ονόματά τους γιατί δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημόσια.Αναμένεται να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή, καθώς το Ιράν φαίνεται αποφασισμένο να απαντήσει άμεσα και δυναμικά στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, επιβαρύνοντας περαιτέρω την ήδη τεταμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Οι διεθνείς αναλυτές παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις, καθώς η σύγκρουση μπορεί να επεκταθεί και να προκαλέσει ευρύτερη αναταραχή.

The post Άμεσα αντίποινα διέταξε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, για τη δολοφονία του Χανίγια appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άμεσα, Ιράν, Χανίγια,amesa, iran, chanigia