Ανοιχτή επιστολή των μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Παύση Εισφοράς υπέρ ΝΙΜΤΣ

Παναγιώτης Δημητριάδης 

Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α 

Αξιότιμοι :   κ  Πρωθυπουργέ 

                   κ  Υπουργέ Εθνικής Άμυνας

          κ  Υπουργέ Οικονομικών 

                   κ. Υφυπουργέ Εθνικής Άμυνας 

                   κυρίες – κύριοι βουλευτές

                   κύριοι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων ΓΕΕΘΑ- ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ

 

Με σκοπό την ενημέρωσή σας  για τα πραγματικά δεδομένα που επικρατούν στο χώρο της νοσοκομειακής περίθαλψης  των αποστράτων αξιωματικών – μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας

(ΜΤΑ) καθώς  και για τις   αλλαγές που επιχειρούνται από την ΥΠΕΘΑ /ΓΔΟΣΥ με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που είδε τα φώτα της δημοσιότητας,  σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα. 

 

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο πολυνομοσχέδιο  επιχειρείται αναγκαστική αναπροσαρμογή της μηνιαίας εισφοράς υπέρ ΝΙΜΤΣ,  των αποστράτων- μερισματούχων  της Αεροπορίας σε ποσοστό 1% επί των αποδοχών της μηνιαίας σύνταξης, συμπεριλαμβανομένου    του  σημερινού ποσοστού  3 % εκ του μερίσματος. Αυτή η αναπροσαρμογή  οδηγεί σε μηνιαία συνολική παρακράτηση ύψους 40-50 ευρώ αντί των  8-12 ευρώ που είναι σήμερα με αποτέλεσμα την κατάφορη αδικία εις βάρος των   Οι μερισματούχοι  του ΜΤΑ   υφίστανται  6% κρατήσεις για περίθαλψη   όπως όλος ο Δημόσιος τομέας και  καλούνται σήμερα σε επί πλέον διπλή εισφορά υπέρ ΝΙΜΤΣ με 1% εκ της μηνιαίας σύνταξης και 3% εκ του μερίσματος. Πέραν αυτών γίνεται γνωστό ότι εκ των   15.000 νοσηλευομένων ασθενών και  80.000 επισκεπτών στα εξωτερικά ιατρεία του ΝΙΜΤΣ μόνο το 30 % είναι οι δικαιούχοι ενώ το υπόλοιπο 70% δεν πληρώνει καμία εισφορά και η προέλευσή του είναι άγνωστη.. Σε μια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει το οικογενειακό εισόδημα λόγω της ενεργειακής κρίσης,  η ΓΔΟΣΥ του ΥΠΕΘΑ επιδιώκει τον οικονομικό στραγγαλισμό  των αποστράτων –μερισματούχων του ΜΤΑ   

Το Δεκ του  1945 με τον ΑΝ 779/45   αποφασίσθηκε  η προσωρινή παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης,  των αποστράτων της Πολεμικής Αεροπορίας  στο ΝΙΜΤΣ,  με αναγκαστική εισφορά 2% εκ του μερίσματος, υπό την προϋπόθεση, ότι η εισφορά θα έληγε με  την ίδρυση Νοσοκομείου της Πολεμικής Αεροπορίας. Το 251 ΓΝΑ αν και ιδρύθηκε το 1976 η εισφορά δεν έπαυσε.

Το 1946 ιδρύεται το ΝΙΜΤΣ με τον ΑΝ 1137/46  και παρέχετε νοσοκομειακή περίθαλψη στους  μετόχους και μερισματούχους του ΜΤΣ, με   μηνιαία εισφορά  1% εκ του βασικού μισθού και 1% εκ της μηνιαίας  σύνταξης για τους εν ενεργεία και  εν αποστρατεία αξιωματικούς αντίστοιχα, ενώ παρέχετε και επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το 1958 αναπροσαρμόζεται η εισφορά, σύμφωνα με τον ο ν 3818/58,  σε ποσοστό 3% εκ του μερίσματος των αποστράτων της Αεροπορίας, αντί του  2% που ίσχυε με τον ΑΝ 779/45. 

Το 2010 καθορίζεται το γενικότερο πλαίσιο περίθαλψης με την   ΚΥΑ   Υ4α/137327 ΦΕΚ Β 1757/9.11.2010/ ΚΥΑ  η οποία αναφέρει :    >   

Σύμφωνα με το άρθρο 13 ν 4609/2019 περί   αναφέρεται: . Επίσης ότι  > κατά τα άλλα  οι απόστρατοι – μερισματούχοι του ΜΤΑ πρέπει να πληρώνουν διπλή εισφορά για το ΝΙΜΤΣ

Σύμφωνα με τον   ν 3943/11  άρθρο 43 παρ 10   αναφέρετε: > 

Όσον αφορά την παύση των κρατικών επιχορηγήσεων  υπέρ ΝΙΜΤΣ τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ  δείχνουν ότι από το 2012 έως το 2018 το ΝΙΜΤΣ έλαβε  45 εκατομμύρια ευρώ ως  κρατικές επιχορηγήσεις. Κατόπιν των Ανωτέρω 

Επειδή το ΝΙΜΤΣ επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Επειδή η εισφορά 7% εκ της μηνιαίας σύνταξης και 3% εκ του μερίσματος  επιβαρύνει μονομερώς και αδίκως τους αποστράτους – μερισματούχους της Π.Α   

Επειδή, οι απόστρατοι της Π.Α κατά συντριπτική πλειοψηφία εξυπηρετούνται από το 251ΓΝΑ, ενώ η επισκεψιμότητά τους στο ΝΙΜΤΣ είναι ελάχιστη, γεγονός που μπορεί να επιβεβαιωθεί με έλεγχο των σχετικών στατιστικών στοιχείων των δύο νοσοκομείων,  εφ όσον αυτά βρεθούν .

Επειδή το 70% των εισερχομένων στο ΝΙΜΤΣ για περίθαλψη δεν πληρώνει καμία εισφορά.

 Απαιτούμε 

1. Την ελεύθερη πρόσβαση ως δικαιούχους στο ΝΙΜΤΣ,  όλων των εν ενεργεία  και εν αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ  μετά των οικογενειών τους, όπως ισχύει σε όλα τα στρατιωτικά Νοσοκομεία της χώρας,  χωρίς καμία εισφορά.

2. Την τροποποίηση του  ν 3943/11  άρθρο 43 παρ 10  ως εξής  >. Ο  σκοπός είναι  να καλυφθούν οι απαιτήσεις  όπως προβλέπει ο  ΑΝ 3981/1959, άρθρο 3 παρ 4  που καθορίζει με σαφήνεια  επί πλέον παροχές σε θέματα υγείας κ.α, προς τους μετόχους –  μερισματούχους του ΜΤΑ.

 

Το σύνταγμα της χώρας το οποίο η βουλή των Ελλήνων  αναθεώρησε, προσδιορίζει   με σαφήνεια   στο άρθρο 5, το δικαίωμα στην προστασία της υγείας. Ακολούθως η βουλή νομοθέτησε    την ελεύθερη πρόσβαση στις υποδομές, τα αγαθά και τις υπηρεσίες υγείας. 

 Είναι λυπηρό  σήμερα, να  επιβάλλεται από την πολιτεία αναγκαστική επί πλέον εισφορά υπέρ ΝΙΜΤΣ, των αποστράτων αξιωματικών για να έχουν  πρόσβαση  στο υπέρτατο αγαθό της υγείας. 

Στις αερομαχίες και στην αντιμετώπιση των εχθρικών προκλήσεων  ούτε όρια υπάρχουν ούτε περιορισμοί..   

Οι ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ  

Ως Μερισματούχοι του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας

The post Ανοιχτή επιστολή των μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα