Από την «καινοτομία» στην ΓΔΑΕΕ! Εν ενεργεία στρατιωτικός τοποθετείται στους εξοπλισμούς

Ο Υποστράτηγος Ιωάννης Μπούρας τοποθετείται επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ, στη θέση του Αντιναύαρχου ε.α Α.Αλεξόπουλου, η θητεία του οποίου ολοκληρώθηκε στις 18 Μαίου!Φαίνεται ότι ΥΕΘΑ και Μέγαρο Μαξίμου δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του νέου επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών κι έτσι επελέγη για πρώτη φορά εν ενεργεία στρατιωτικός!Ο Υποστράτηγος Μπούρας έχει υπηρετήσει στο παρελθόν στη ΓΔΑΕΕ
και πολύ πρόσφατα η πολιτική ηγεσία του είχε εμπιστευθεί τον «6ο Κλάδο», της καινοτομίας που ανακοίνωσε πολλές φορές ο κ.Δενδιάς. Πριν αρχίσει να ασχολείται με αυτό , βρίσκεται στο τιμόνι της ΓΔΑΕΕ με εισήγηση του Α/ΓΕΕΘΑ Δ.Χούπη, όπως μαθαίνουμε...Οι κινήσεις αυτές επιβεβαιώνουν επί της ουσίας όσα κατά καιρούς έχουμε γράψει: οι εξοπλισμοί επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη αντιμετωπίζονται με εξαιερετική επιπολαιότητα και γίνοντα απ  ευθείας από το Μαξίμου που αποφασίζει και ανακοινώνει! Στα πράδοξα να προσθέσουμε ότι στην αλυσίδα των απόφεασεων δεν συμμετέχει ουσιαστικά η ΓΔΑΕΕ, αλλά έχει αποφασιστικό λόγο ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας. Είναι το μοντέλο εξοπλισμών...επιτελικού κράτους που μας έχει κοστίσει πολλα δις παραπάνω και δεν έχει αποφέρει στην ελληνική αμυντική βιομηχανία απολύτως τίποτα.Η ΓΔΑΕΕ όπως φαίνεται υπάρχει απλά για να υπάρχει...Είναι πραγματικά πρωτάκουστο μια κυβέρνηση ...αρίστων να μην μπορεί να βρει άνθρωπο για να τοποθετήσει στη θέση του ΓΔΑΕΕ.

The post Από την «καινοτομία» στην ΓΔΑΕΕ! Εν ενεργεία στρατιωτικός τοποθετείται στους εξοπλισμούς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΓΔΑΕΕ,gdaee