ΑΣΣΥ, ΕΜΘ και η αλά καρτ επιβράβευση των πτυχίων ΑΕΙ! Επιστολή ενός αδικημένου στον ΥΕΘΑ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας,

Απευθύνομαι σε εσάς προσωπικά, με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο, επειδή δεν έχω και άλλο και επειδή διαπιστώνω ότι ίσως δεν έχετε αφουγκραστεί σωστά ή ενδεχομένως να έχετε παραπλανηθεί από το περιβάλλον σας, για ένα ζήτημα σταδιοδρομικής φύσης που αφορά κατηγορία προσωπικού σας, που έχει λάβει Ανώτατη Εκπαίδευση αλλά έχει την ατυχία να μην έχει εισαχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, από ΑΣΣΥ. 

Με αυτή την επιστολή, σας ζητώ να τροποποιήσετε ένα από τα άρθρα που έχετε φέρει σε δημόσια διαβούλευση και συγκεκριμένα, το Άρθρο 30, περί των καταληκτικών βαθμών

των Αξιωματικών. Σας ζητώ να αποκαταστήσετε βαθμολογικά και ηθικά, μια συγκεκριμένη και ολιγάριθμη κατηγορία Αξιωματικών, αυτή των ΕΜΘ πτυχιούχων ΑΕΙ, οι οποίοι παράλληλα με τα καθήκοντα τους, πολλαπλασίασαν πραγματικά και πιστοποιημένα τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους, αποκτώντας ένα πτυχίο ΑΕΙ, ώστε να μπορούν να δικαιολογούν επάξια τον τίτλο που δίνετε πολλές φορές, όταν απευθύνεστε στο προσωπικό, αυτόν του πολλαπλασιαστή ισχύος.  

Στις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Άρθρου 30 «Καταληκτικός βαθμός αξιωματικών των Κοινών Σωμάτων Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων Στρατιωτικών Ιερέων και – Τροποποίηση άρθρου 23 ν. 3883/2010», δεν έχουν συμπεριληφθεί οι υποπεριπτώσεις εκείνες, οι οποίες θα ορίζουν, ότι θα δίνεται ένας επιπλέον καταληκτικός βαθμός στους Αξιωματικούς ΕΜΘ πτυχιούχους ΑΕΙ, διαχωρίζοντας τους σαφώς από τους Αξιωματικούς ΕΜΘ μη πτυχιούχους, αντιμετωπίζοντάς τους δηλαδή, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αντιμετωπίζονται και οι Αξιωματικοί ΑΣΣΥ πτυχιούχοι ΑΕΙ.

Κύριε Υπουργέ, αν δεν το γνωρίζετε, αποτελεί τεράστια πρόκληση για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των κατηγοριών ΑΣΕΙ, ΕΜΘ, ΕΠΟΠ και ειδικότερα για τους εκπροσώπους αυτών των κατηγοριών, οι οποίοι στάθηκαν ικανοί και άξιοι να αποκτήσουν ένα πτυχίο ΑΕΙ, η πριμοδότηση ενός επιπλέον καταληκτικού βαθμού, αποκλειστικά και μόνο στους ΑΣΣΥ πτυχιούχους ΑΕΙ. Πώς δικαιολογείται αυτή η εξαίρεση; Πώς εξηγείται το ίδιο ή κάποιο άλλο ισότιμο πτυχίο ΑΕΙ, στους ΑΣΣΥ να ευεργετείται και στις άλλες κατηγορίες να θεωρείται αόρατο; Αν το ίδιο πτυχίο με αυτό που κατέχει ένας ΑΣΣΥ, το αποκτήσει κάποιος ΕΜΘ ή ΕΠΟΠ χάνει τα πλεονεκτήματα που του προσφέρει, την αξία ή τη δυναμική του;

Όπως θα γνωρίζετε, για την αποκατάσταση των Αξιωματικών ΕΜΘ πτυχιούχων ΑΕΙ στο πρότυπο των Αξιωματικών ΑΣΣΥ πτυχιούχων ΑΕΙ, σας έχουν αποσταλεί συγκεκριμένες προτάσεις από την ΠΟΕΣ και από την ΠΟΜΕΝΣ, έχουν κατατεθεί αρκετές ατομικές αναφορές από το προσωπικό στα Επιτελεία και έχουν γίνει αρκετές ερωτήσεις από Βουλευτές προς εσάς. Τι ή ποιοι σας αποτρέπουν από το να δείτε το προφανές και να προσφέρετε την αποκατάσταση σε αυτή την ολιγάριθμη κατηγορία προσωπικού, που ξεχώρισε θετικά; Σίγουρα αυτό που σας κρατά, δεν είναι το δημοσιονομικό κόστος.

Κατά τη γνώμη μου, το δίκαιο και ηθικό είναι, το κριτήριο του πτυχίου ΑΕΙ για τους κατόχους Αξιωματικούς που προέρχονται από Υπαξιωματικοί, ή θα πρέπει να επιβραβεύεται σε όλους ή σε κανέναν. Η κατά το δοκούν αναγνώριση ενός πτυχίου ΑΕΙ δεν εμφορείται από την αρχή της ισονομίας. Η αλά καρτ επιβράβευση εγείρει σοβαρά ερωτήματα και δεν στέκει, όπως θα ξέρετε, σε κανένα νομικό σύμπαν.   

Κύριε Υπουργέ, έχετε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να κλείσετε τα αυτιά σας στις φατρίες που πλαισιώνουν τα γραφεία σας και τα Επιτελεία, προωθώντας μόνο τα δικά τους σχέδια, απαξιώνοντας οτιδήποτε καλό προέρχεται από προσωπικό άλλης προέλευσης και αξίζει να επιβραβευτεί. Μπορείτε να αποδείξετε έμπρακτα, ότι υπηρετείτε, προωθείτε και εφαρμόζετε την ισονομία για το προσωπικό σας. Επίσης, έχετε μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξετε ότι αυτή η ισονομία, δεν είναι μια ξεθωριασμένη αρχή για τις Ένοπλές Δυνάμεις, η οποία σκοντάφτει σε αγκυλώσεις ή σε ρητά – άρρητα συμφέροντα, αλλά αποτελεί καταλυτικό παράγοντα νομοπαρασκευαστικής σκέψης και καθολική αξία για την αντιμετώπιση του συνόλου του προσωπικού και όχι των λίγων και των εκλεκτών. 

Κλείνοντας, αυτές οι σκέψεις όπως φιλοξενούνται εδώ, δεν αποτελούν μια επίκληση στο συναίσθημα αλλά σκοπό έχουν να σας παρακινήσουν να εξετάσετε το θέμα, χωρίς συμβούλους και μέσα από το πρίσμα της νομικής σας σκέψης, ώστε εσείς προσωπικά, να διορθώσετε αυτή την αδικία, πριν έρθουν τα άρθρα της διαβούλευσης, για ψήφιση στη Βουλή.   

Με σεβασμό,

Ένας ΕΜΘ

The post ΑΣΣΥ, ΕΜΘ και η αλά καρτ επιβράβευση των πτυχίων ΑΕΙ! Επιστολή ενός αδικημένου στον ΥΕΘΑ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΣΣΥ ΕΜΘ, ΑΕΙ Επιστολή, ΥΕΘΑ,assy emth, aei epistoli, yetha