Μπορεί ο κ.Σαδίκ να λέει ότι θέλει εναντίον της Ελλάδας χωρίς συνέπειες; Ο Δ.Παντής απαντά

Στις 7 Ιανουαρίου η η Προεδρία για τους Τούρκους Εξωτερικού και τις Συναφείς Κοινότητες (YTB) με αφορμή την 75η επέτειο από τη γέννηση του εκλιπόντος ιδρυτή του κόμματος ΚΙΕΦ Αχμέτ Σαδίκ διοργάνωσε εκδήλωση στην οποία παρέστησαν η οικογένεια του Αχμέτ Σαδίκ, η πρόεδρος του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Γκιουλέρ και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ.Ακάρ,

εκτόξευσε απειλές κατά της Ελλάδας. Κι όταν ήρθε η σειρά του Λεβέντ Σαδίκ να μιλήσει χρησιμοποίησε τα λόγια του πατέρα του, όταν είχε καταδικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη. Ο Αχμέτ Σαδίκ είχε καταδικαστεί για διατάραξη κοινής ειρήνης από ελληνικό δικαστήριο, γιατί κατά την προεκλογική εκστρατεία του 1989 δημοσίευσε στην εφημερίδα του (Guven) διακηρύξεις ότι η μουσουλμανική μειονότητα της  Θράκης είναι «τουρκική».

Είχε δηλώσει τότε και επανέλαβε τη δήλωση ο υιός του στην εκδήλωση:

«Με πηγαίνουν στη φυλακή επειδή είμαι Τούρκος. Αν το να είσαι Τούρκος είναι έγκλημα, το επαναλαμβάνω εδώ για άλλη μια φορά, είμαι Τούρκος και έτσι θα παραμείνω».

Ο Λεβέντ Σαδίκ είναι η ζωντανή και ηχηρή διάψευση όσων ισχυρίζονται ότι η μουσουλμανική μειονότητα καταπιέζεται στη Θράκη. Πρόκειται για ιδιαίτερα επιτυχημένο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Θράκη αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να κατηγορεί την χώρα στην οποία ασκεί προσοδοφόρα επιχειρηματική δραστηριότητα ότι «συνεχίζει να διαπράττει παραβιάσεις δικαιωμάτων κατά των Τούρκων».

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν όλα αυτά εγείρουν κάποια νομικά ζητήματα . Η Ελλάδα έχει νόμους οι οποίοι θεωρητικά τουλάχιστον όλους μας αφορούν.

Ο δικηγόρος και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΡΑΤΤΩ Διονύσης Παντής απαντά στο ερώτημα στη συνέντευξη του στο militaire.gr . Αναλύει επίσης όσα συμβαίνουν στην περιοχή και ειδικά στα ελληνοτουρκικά.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

The post Μπορεί ο κ.Σαδίκ να λέει ότι θέλει εναντίον της Ελλάδας χωρίς συνέπειες; Ο Δ.Παντής απαντά appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα