«Διακλαδικοί αγώνες ΕΔ»- Η άλλη άποψη

Από χθες  έως και την Παρασκευή 15/7 θα βρίσκονται σε εξέλιξη  οι καθιερωμένοι εδώ και 10 χρόνια διακλαδικοί αγώνες στους οποίους συμμετέχει προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων. Το οποίο ως γνωστόν αγαπάει πολύ την εκπαίδευση. Είναι εκπαίδευση αυτοί οι αγώνες;

Στο Militaire.gr αρέσει πάντα η «άλλη άποψη» και αυτή παρουσιάζουμε στο κείμενο που ακολουθεί από στρατιωτικό:

«…Τα “αθλήματα” αυτά είναι τρέξιματα με Μπέρκινγκ, κολύμβηση, βολές με όπλα (λες και δεν τα έχουμε χορτάσει αυτά) και πολλά άλλα  για να βαρέσουν παλαμάκια ένα σύνολο στρατηγών, ναυάρχων, πτεράρχων, ανώτερων

αξιωματικών κλπ. Πολλα δε από αυτά τα αντικείμενα εκτελούνται απόγευμα έως αργά τη νύχτα, οπότε ούτε λόγος για νυχτερινή αποζημίωση!!!!

Φυσικά, κανένα στέλεχος δεν θεωρεί ή αποκαλεί αυτό το ετήσιο γεγονός “αγώνες” αλλά τα κατηγοριοποιεί ώς “Καψώνια”.

Γιατί; 

 Διότι, είναι πολυ ελάχιστος ο χρόνος που περισσεύει από αποστολές, ασκήσεις, εκπαιδεύσεις και εκεί πολύ λες ότι επιτέλους να πάρω μια άδεια, έφτασε καλοκαίρι ,έχουμε ένα ακόμα κώλυμα στον Γολγοθά που ανεβαίνει κάθε επαγγελματίας των Ειδικών Δυνάμεων! Ένα κώλυμα που εφευρέθηκε έτσι ξαφνικά μέσα από την θαλπωρή του γραφείου κάποιου στρατηγού (ή δεν ξέρω τι βαθμό μπορεί να φέρει),από άνθρωπο που προφανώς δεν έχει πονέσει από επιχειρήσεις, νυχτερινά, βρεξίματα, κρύα κλπ.

Μάλιστα εφευρέθηκε σε μια εποχή που το ηθικό ισοπεδώθηκε από τα μνημόνια, την στασιμότητα των μισθών, τις εισφορές αλληλεγγύης, εφορίες, ΕΝΦΙΑ και τώρα πλέον ακρίβεια και πληθωρισμό!

 Καλούμαστε λοιπόν, εμείς οι ξεκούραστοι του δημοσίου, οι περνώντας “χαλαρά”,εμείς οι άνθρωποι των χόμπι και του παχυλού μισθού να υιοθετήσουμε ένα θετικό πνεύμα συμμετοχής σε αγώνες αθλημάτων, να ασπαστούμε με αγκαλιές και θερμά φιλιά τους συναθλητές μας και να δεχτούμε τα συγχαρίκια και τα παλαμάκια των παρευρισκομένων πίσω από τραπεζάκια με κρακεράκι, κουλουράκια, κρουασάν, χυμούς και ίσως κάποιοι οιδίποτον …»

The post «Διακλαδικοί αγώνες ΕΔ»- Η άλλη άποψη appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα