«Φροντιστήριο» στα Rafale θα κάνουν οι Τούρκοι στο Κατάρ!

Εντατικά μαθήματα στα Rafale θα κάνουν Τούρκοι χειριστές μετά από τη συμφωνία της Τουρκίας με το Κατάρ. Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία κοινής μοίρας μαχητικών αεροσκαφών που θα εδρεύει σε βάση στο βορειοδυτικό Κατάρ και θα επιτρέπει τη συνεκπαίδευση των δύο αεροποριών.

Ως γνωστόν το Κατάρ διαθέτει μαχητικά αεροσκάφη Rafale, όπως και η ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Αεροσκάφος άγνωστο στους Τούρκους, όπως και το Mirage 2000. Αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι θα έχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πρόσβαση στο Rafale.

Εκτός αν η ελληνική κυβέρνηση που λέει ότι έχει εξαιρετικές σχέσεις με το Κατάρ θα παρέμβει για να εμποδίσει αυτό το ενδεχόμενο. Επίσης όπως λένε οι πληροφορίες σύμβουλος στην αεροπορία του Κατάρ ήταν και κατά πολλούς εξακολουθεί να είναι Έλληνας απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας! Συνεπώς είναι μάλλον ακατανόητη η εξέλιξη της συμφωνίας Τουρκίας-Κατάρ.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας του Κατάρ, μετά από την επίσκεψη του Αρχηγού της τουρκικής αεροπορίας στη Ντόχα.

Ο Τούρκος Αρχηγός , πτέραρχος Καντίογλου επισκέφθηκε την αεροπορική βάση Ντουκχάν, που βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Ντόχα, όπου συναντήθηκε με τον αρχηγό της Αεροπορίας του Κατάρ, υποπτέραρχο Τζασίμ Μοχάμεντ Αχμάντ αλ-Μανάι. Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, η Τουρκία συμμετέχει στη μοίρα με μαχητικά F-16, ενώ το Κατάρ με Rafale, Eurofighter Typhoon και F-15. Με την ίδρυση της μοίρας τον περασμένο Ιούλιο, η Τουρκία έχε στείλει έξι μαχητικά αεροσκάφη F-16 στο Κατάρ. Η Αεροπορία του Κατάρ έχει στο οπλοστάσιό της 36 μαχητικά Rafale. Παράλληλα με την άφιξη των τουρκικών μαχητικών F-16, στο Κατάρ κατέπλευσαν στα τέλη Ιουλίου και δύο περιπολικά πλοία κλάσης Tuzla του τουρκικού Ναυτικού. H Τουρκία διατηρεί από το 2015 στρατιωτική βάση στο Κατάρ, αποστολή της οποίας είναι η ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων του Κατάρ, η ανάπτυξη και εντατικοποίηση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και οι διεθνείς ειρηνευτικές επιχειρήσεις. Στις 5 Ιουνίου 2017, μετά τον αποκλεισμό του Κατάρ από το κουαρτέτο της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν και της Αιγύπτου, ένας από τους όρους που επιβλήθηκαν στο Κατάρ ήταν ο τερματισμός της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στο Κατάρ. Σε απάντηση της προσπάθειας των στρατιωτικών δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας να αποκλείσουν το Κατάρ, οι Τούρκοι στρατιώτες επενέβησαν, λαμβάνοντας εξουσιοδότηση για παρέμβαση από ψήφισμα έκτακτης στρατιωτικής ανάπτυξης που εγκρίθηκε από τη τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Επειδή η Τουρκία δεν κάνει τίποτα τυχαία να επισημάνουμε ότι η Άγκυρα έχει στο Κατάρ και δύο ταχέα σκάφη περιπολίας με στόχο προφανώς να ελέγχει και τις θαλάσσιες διόδους της περιοχής. Το έχει κάνει και στη Σομαλία.

Την ίδια ώρα που η Τουρκία διεισδύει παντού, ακόμη και σε χώρες οι «δικοί» μας απαξιούν να ασχοληθούν, η Ελλάδα ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από τα εθνικά θέματα και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της.

The post «Φροντιστήριο» στα Rafale θα κάνουν οι Τούρκοι στο Κατάρ! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φροντιστήριο, Rafale, Τούρκοι, Κατάρ,frontistirio, Rafale, tourkoi, katar