Γιατί πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ- Βαγγέλης Χωραφάς

“Η Ελλάδα μετά από τα γεγονότα του Έβρου είχε την ευκαιρία να δημιουργήσει νέες συμμαχίες στην περιοχή, τις οποίες όμως δεν εκμεταλλεύεται…Οι ΗΠΑ θέλουν να συνεργαστούν και να βοηθήσουν αλλά ποτέ εις βάρος της Τουρκίας…” Ο Βαγγέλης Χωραφάς διευθυντής του geoeurope.org μιλά στο Militaire για τις εξελίξεις στην περιοχή μας, αναλύοντας τη θέση που έχει η Ελλάδα,

τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που έχει να αντιμετωπίσει. Επισημαίνει ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με την πολιτική των ΗΠΑ και τονίζει ότι ακόμη και ο νόμος Μενέντεζ για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας πρώτα ενισχύει τα αμερικανικά συμφέροντα και δεν διασφαλίζει την Ελλάδα για το πως και τι θα κερδίσει από τη συνεργασία . Κρατά πολύ μικρό καλάθι για την προθυμία των ΗΠΑ να μας δώσουν τα “τουρκικά” F-35… Μιλά επίσης για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας η οποία δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Ο κ.Χωραφάς “ανοίγει το παράθυρο” στον κόσμο για να αναλύσει όσα συμβαίνουν στην περιοχή του άμεσου ενδιαφέροντος μας.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

The post Γιατί πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ- Βαγγέλης Χωραφάς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα