Γιατί τώρα ο πόλεμος στο Ισραήλ; Β.Κουμπάκης
Η περιοχή της Παλαιστίνης που γεωγραφικά περιλαμβάνει το κράτος του Ισραήλ δεν πείρε τυχαία το ελληνικό όνομα της από τους Ρωμαίους και σημαίνει τόπος της πάλης. Από τον 19ο αιώνα που εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι εβραίοι στην Παλαιστίνη με σκοπό την ίδρυση του κράτους τους Ισραήλ γίνονται συχνά συγκρούσεις μεταξύ παλαιστινίων και Ισραηλιτών με αυξανόμενη ένταση κάθε φορά, φτάνοντας στα γεγονότα των ημερών μας. Η απάντηση στο ερώτημα, ‘’Γιατί τώρα; ‘’ βρίσκεται στην ιστορία που λέει πότε
Η επίθεση της Χαμάς στις 7-10-2023 είναι παρόμοια με αυτήν στην Αμερικανική βάση Pearl Harbor το 1941, όπου οι καλά οργανωμένες υπηρεσίες πληροφοριών της ΗΠΑ ‘’αιφνιδιάστηκαν’’. Μετά το μακελειό στην βάση, τα βυθισμένα παλαιά πλοία του αμερικανικού στόλου και τους χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες δόθηκε η ευκαιρία στον πρόεδρο Ρούσβελτ να εισάγει την ΗΠΑ στον πόλεμο. Μεταπολεμικά η ΗΠΑ ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη. Λίγοι γνωρίζουν ότι πριν την επίθεση στο Pearl Harbor η ΗΠΑ είχε επιβάλει εμπάργκο πώλησης πετρελαίου στην Ιαπωνία η οποία χωρίς ενεργειακούς πόρους ήταν αναγκασμένη να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα της με πολεμικά μέσα.
Η επίθεση της Χαμάς μοιάζει επίσης με την πυρκαγιά στο Reichstag το 1933 όταν η γερμανική κυβέρνηση οργάνωσε τον εμπρησμό της Γερμανικής βουλής, σύμβολο της ενότητας των πρώην φέουδων σε Γερμανικό κράτος, για να ξεκινήσει κυνηγητό αρχικά στους κομμουνιστές και μετά σε κάθε δημοκρατικό και διαφορετικό της ναζιστικής ιδεολογίας.
Η επίθεση της Χαμάς δεν διαφέρει από την επίθεση της 11-9-2001 όταν ‘’αιφνιδιάστηκε’’ η άριστα οργανωμένη υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ η CIA και το Πεντάγωνο από την επίθεση στους δίδυμους πύργους και το ίδιο το Πεντάγωνο, αφορμή για ανελέητο κυνηγητό ‘’μαγισσών’’ σε όλο τον κόσμο και πολεμικές επεμβάσεις της ΗΠΑ σε ανεξάρτητα κράτη, όπως: Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία κλπ, χωρίς να ξεχνιούνται οι ασφυκτικές πιέσεις στις αραβικές χώρες να ακολουθήσουν το αμερικανικό μοντέλο διακυβέρνησης.
Λογικά γεννιέται η ερώτηση ‘’Ποιο το όφελος του Ισραήλ να μην αντιδράσουν στην προετοιμαζόμενη σφαγή πολιτών της;’’
Το οικονομικό και πολιτικό όφελος είναι τεράστιο παρά το φαινομενικά αντίθετο, δίνοντας αφορμή για την επίθεση στην Γάζα, την εξολόθρευση του παλαιστινιακού λαού που προσπαθεί να επιβιώσει στην πατρίδα του, την κατοχή της περιοχής της Γάζας και την νομιμοποίηση της νομής και κατοχής επί αυτών των εδαφών από το Ισραήλ.
Το φεστιβάλ Supernova του Universo Paralello ήταν οργανωμένο για τις 6 και 7 Οκτωβρίου με περισσότερους από 3500 παρευρισκόμενους και djs από όλο τον κόσμο σε απόσταση 5,3 km από το τείχος που χωρίζει τη Γάζα από το βόρειο Ισραήλ απευθυνόμενο σε όσους ήθελαν «να χορεύουν όλη νύχτα, χωρίς καμία έγνοια», με άδεια γι΄ αυτό από το κράτος του Ισραήλ.
Προφανώς μία ενορχηστρωμένη πρόκληση «να χορεύουν όλη νύχτα, χωρίς καμία έγνοια» κάποιοι δίπλα στα παιδιά που έχουν κοιμηθεί στη Γάζα νηστικά και όταν θα τελειώσει ο χορός στο φεστιβάλ, τα παιδιά θα ξυπνήσουν με την έννοια των γονιών τους πως θα εξασφαλίσουν το πρωινό γάλα για τα τέκνα τους. Διότι η Γάζα ουσιαστικά είναι η μεγαλύτερη ανοικτή φυλακή που υπάρχει στον κόσμο, με ανθρώπους χωρίς δικαιώματα εκτός από το μοναδικό που τους παρέχει το κράτος του Ισραήλ να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους στην οποία γεννήθηκαν και ζούσε το έθνος τους για χιλιάδες χρόνια πριν εμφανιστούν οι εβραίοι στην Παλαιστίνη. Αυτό το μοναδικό δικαίωμα προτείνει και η εκκαθαριστική στρατιωτική επιχείρηση του στρατού του Ισραήλ στους άμαχους παλαιστίνιους της Γάζας.
Βέβαια το οικονομικό όφελος για την εγκατάλειψη της Γάζας δεν είναι άμεσα ορατό και για να γίνει ορατό, πάλι θα στραφούμε στην ιστορία, στη δικιά μας, στην περίοδο γέννησης του σύγχρονου κράτους μας.
Μέχρι τους Ναπολεόντειους πολέμους ελάχιστοι μιλούσαν για ελληνικό κράτος, όπως ο Ρήγας Φεραίος που σύντομα κρίθηκε ο θάνατος του από τους ισχυρούς του κόσμου το 1798. Η εκστρατεία του Ναπολέοντα το 1798 στην Αίγυπτο έθεσε σε συναγερμό την Βρετανία που δεν είχε την πολεμική ισχύ να αναμετρηθεί με την τεράστια Οθωμανική αυτοκρατορία για να συντομεύσει το δρόμο των εμπορευμάτων της από την Ινδία. Τότε βρίσκουν οι βρετανοί ένα Έλληνα στρατιωτικό, που υπηρετούσε στο βρετανικό σώμα στα Επτάνησα με το όνομα Θ. Κολοκοτρώνης, τολμηρός και έτοιμος να πολεμήσει μέχρι εσχάτων για την πατρίδα του, κάποια Ελλάδα γνωστή στους Βρετανούς μόνο από μύθους. Τον εκπαιδεύουν στην στρατιωτική τέχνη, αυτός δεν χρειαζόταν και πολύ και αφού νιώθει έτοιμος τους παρατά και το 1821 πηγαίνει στον Μοριά. Το αποτέλεσμα της δράσης του μαζί με τους υπόλοιπους καπεταναίους της Ρούμελης και του Μοριά ήταν η ίδρυση ενός κράτος υπάκουο στις εντολές των Βρετανών η ύπαρξη του οποίου μειώνει την ισχύ της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ενώ η Βρετανία ωφελημένη ασχολείται πως θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αιγύπτιου άρχοντα ώστε να εξασφαλίσει δρόμο για τα βρετανικά εμπορεύματα από την Ινδία. Το 1869 γαλλική εταιρία μετά από 10 χρόνια εργασιών (αγγλο-γαλλική συνεργασία) ανοίγει τη διώρυγα του Σουέζ και τα βρετανικά εμπορεύματα έρχονται φθηνότερα στην Ευρώπη. Η υπόθεση διώρυγα Σουέζ ξεκίνησε θεωρητικά στο τέλος του 18ου αιώνα με την εκστρατεία του Ναπολέοντα στην Αίγυπτο και ολοκληρώθηκε μετά τα μέσα του 19ου αιώνα το 1869 η υλοποίηση της. Για να ανοίξει η διώρυγα του Σουέζ πληρώθηκε βαρύς φόρος αίματος από τους έλληνες στις σφαγές της Χίος, Σαμοθράκη, Ψαρά, Νάουσα, Κασσάνδρα, Μεσολόγγι και άλλες τοποθεσίες και από τους Οθωμανούς στην Τρίπολη, συν τα θύματα των πολεμικών συγκρούσεων. Φόρος αίματος πλήρωσαν ταυτόχρονα Γάλοι, Βρετανοί και άραβες στους πολέμους μεταξύ τους για τη νομή και κατοχή του εδάφους πάνω στο οποίο θα πραγματοποιηθεί ο φθηνός δρόμος μεταξύ Ινδίας και Ευρώπη που είναι η διώρυγα του Σουέζ.
Το 2021 η προσάραξη ενός γιγάντιου πλοίου στην διώρυγα του Σουέζ έδειξε ότι το 150 χρονών κανάλι είναι μικρό για τα τεράστια πια πλοία. Η προσάραξη πλοίου και το κλείσιμο της διώρυγας δεν είναι σπάνιο γεγονός. Κάθε φορά που κλείνει η διώρυγα η παγκόσμια οικονομία πλήττεται σοβαρά αυξάνοντας οι τιμές των προϊόντων και ειδικά των καυσίμων.
Τότε το 2021 το Ισραήλ αρπάζει την ευκαιρία και κάνει πρόταση για δεύτερο κανάλι μεταξύ της Ερυθράς θάλασσας και τη Μεσόγειο. Από το λιμάνι Άκαμπα της Ερυθράς θάλασσας μέχρι την κοντινότερη περιοχή που βγαίνει στην Μεσόγειο όπου είναι η Γάζα τους χωρίζουν 220 km ξηρά, απόσταση λίγο μεγαλύτερη από τη διώρυγα του Σουέζ που είναι 168 km. Για την στάθμη της τεχνολογίας του 1858 που ξεκίνησε η διώρυγα του Σουέζ αυτή η επιχείρηση ήταν μεγάλο επίτευγμα. Για την σημερινή όμως τεχνολογία, τα 220 km αυτό είναι μία βατή υπόθεση που απαιτεί νομή του οικοπέδου και κεφάλαια. Τα κεφάλαια για τους Ισραηλίτες δεν είναι πρόβλημα άρα μένει το μόνο πρόβλημα η νομή της περιοχής Γάζα. Το ηθικό της υπόθεσης για τους κυβερνόντες του Ισραήλ δεν φαίνεται να αποτελεί θέμα προς συζήτηση, άρα περίμεναν την ευκαιρία που οι παλαιστίνιοι πιεσμένοι από την κατάσταση που τους επιβάλανε να ζούνε στο ‘’γκέτο Γάζα’’ θα τους δώσουν, όταν άλλοι στα 5,3 km δίπλα τους «θα χορεύουν όλη νύχτα, χωρίς καμία έγνοια» έτσι ώστε να τους προκαλέσουν να αντιδράσουν βιαία, όπως οι ιάπωνες στο Pearl Harbor.
Ο πρόεδρος του Ισραήλ Νετανιάχου το ανέφερε προχθές ότι ‘’..τώρα αρχίζει η εκκένωση της Γάζας..’’. Μία δήλωση που σημαίνει ότι θα γίνει αυτό που ήταν προγραμματισμένο να γίνει, η χερσαία στρατιωτική επέμβαση στην Γάζα.
Η εκκένωση μιας περιοχής από τους κατοίκους της δεν είναι κάτι καινούργιο για τη διεθνή ‘’πολιτισμένη’’ κοινότητα που νοιάζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αυτή η λύση της εκκένωσης από τις πατροπαράδοτες εστίες που ζούσανε για χιλιάδες χρόνια δόθηκε προχθές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ για τους Αρμένιους, προς όφελος των πλουσίων σήμερα Αζέρων. Αυτή τη λύση θα επιχειρήσει να εφαρμόσει η κυβέρνηση του Νετανιάχου στην Γάζα. Μία λύση που ο ελληνισμός την γνωρίζει καλά. Έτσι εκκενώθηκε η Σμύρνη και η Μικρά Ασία. Έτσι και χωρίς πόλεμο με μία υπογραφή μόνο εκκενώθηκε η Ανατολική Θράκη και η περιοχή του Κάρς από τους έλληνες το 1922. Έτσι μπορεί να εκκενωθεί αύριο και το Καστελόριζο, κάτι για το οποίο ο σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ περιμένει την ευκαιρία. Μία μικρή λεπτομέρεια που παρατηρείται είναι ότι στις εκκενώσεις πληθυσμών της περιοχής η Τουρκία συμμετέχει ως ωφελημένη.
Για να εκκενωθεί η Γάζα σπεύσανε τα πολεμικά πλοία της ΗΠΑ, Βρετανία, ακόμα και η Ελλάδα έστειλε πλοίο προφανώς όχι για να βοηθήσει τον άμαχο προς σφαγή πληθυσμό, όπως το 1983 που ο Ανδρέας Παπανδρέου διέσωσε με ελληνικά πλοία τους παλαιστίνιους από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ, αλλά τώρα να εξασφαλίσουν ότι δεν θα ξεφύγει κανένας παλαιστίνιος από τους βομβαρδισμούς και συνεχίσει να ζει. Σε τέτοιες περιπτώσεις η διεθνής κοινότητα δεν εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο για το οποίο τόσο μελάνι χρησιμοποιείται.
Η περιοχή της Γάζα είναι εντός του Ισραηλινού κράτους και ευθύνη για τη διαβίωση των κατοίκων της, έχει η κυβέρνηση του Ισραήλ. Η διαβίωση όμως των παλαιστινίων στην Γάζα μοιάζει με την λογική της ‘’τελικής λύσης’’ που εφαρμόστηκε από τους ναζί στην περίοδο του Β’ παγκοσμίου πολέμου ενάντια στους ίδιους τους εβραίους, στους γονείς και προγόνους των σημερινών Ισραηλιτών, που υποσχεθήκανε να ζούνε μαζί με τους ντόπιους Άραβες όταν έκαναν το κράτος τους. Αυτή η ‘’τελική λύση’’ που πάει να εφαρμόσει το Ισραήλ, δεν είναι λύση κανενός προβλήματος με κοινωνική διάσταση.
Σήμερα θα πληρώσουν βαρύ φόρου αίματος οι παλαιστίνιοι που έτυχαν να ζουν εκεί από όπου προετοιμάζεται να περάσει ο επόμενος φθηνός δρόμος των εμπορευμάτων από Ασία προς Ευρώπη. Στις 9 και 10 του Σεπτέμβρη έγινε η συνάντηση των G20 στο Νέο Δελχί στην οποία προτάθηκε η ενεργειακή σύνδεση της Ινδίας με την Ευρώπη μέσω της Μέσης Ανατολής και αυτός ο δρόμος περνά από το Ισραήλ. Την ευκαιρία να γίνει ηγεμονική δύναμη όχι μόνο στην περιοχή της το Ισραήλ δεν αφήνει να περάσει ανεκμετάλλευτη, με τη σειρά του προετοιμάζει τη δεύτερη σύνδεση Ασία – Ευρώπη με τη δεύτερη διώρυγα παράλληλα του Σουέζ, η οποία θα είναι φθηνότερα εάν περάσει από τη Γάζα. Για το λόγο αυτό το Ισραήλ χρειάζεται το έδαφος Γάζα και όχι τους κατοίκους του, δίνοντας ζωή στην ρατσιστική πολιτική από την οποία οι ίδιοι εβραίοι υπέστησαν το Ολοκαύτωμα.
Ένα τραγούδι από τα ρεμπέτικα λέει :
‘’…..όταν φουντώνει ο πόλεμος το αίμα δεν μετριέται….…’’
The post Γιατί τώρα ο πόλεμος στο Ισραήλ; Β.Κουμπάκης appeared first on Militaire.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η «ζημιά» του Χαρδαλιά στον Μπακογιάννη, το ολέθριο λάθος με το debate και ο άνθρωπος-σκιά του νέου δημάρχου
- Παρέμβαση Σίας Κοσιώνη για τον Άρη Πορτοσάλτε: «Δεν χρειάζονται ειρωνικά σχόλια»
- Μεταγραφή βόμβα από το MEGA στον ALPHA - Ποιοί μετακομίζουν;
- Κώστας Μπακογιάννης: Ο «μεγάλος περίπατος» της Πανεπιστημίου και η νίκη του Χάρη Δούκα στην Αθήνα
- Συντάξεις: Απαντήσεις σε έξι ερωτήσεις για τα πλασματικά έτη ασφάλισης
- Το Twitter σχολίασε τη Σία Κοσιώνη για την ήττα Μπακογιάννη – «Άνοιξε πέτρα να κλειστώ», «Το βλέμμα της είναι για διαφημιστική αφίσα σε horror movie»
- Πέθανε η ηθοποιός Suzanne Somers
- ΦΩΤΟ: Απαντήσεις στα CCTV για την έκρηξη στην Αγλαντζιά - Τι εξετάζει το TAE
- Πατέρας είναι μόνο ένας;
- «Ξεπάγωμα» τριετιών: Ποιοι και πότε θα ωφεληθούν – Τι ισχύει για τους νέους εργαζόμενους
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις militaire
- Τελευταία Νέα militaire
- Γιατί τώρα ο πόλεμος στο Ισραήλ; Β.Κουμπάκης
- «Φρένο» στο Ισραήλ από ΗΠΑ; «Λάθος η κατοχή της Γάζας» λέει ο Μπάιντεν
- Ποιος είναι ο Χάρης Δούκας που έστειλε «αδιάβαστο» τον Κώστα Μπακογιάννη
- Τελικά αποτελέσματα δημοτικών εκλογών 2023 – Ποιοι εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι
- «Ζητείται ήθος»! Τα 4 ψέματα για την «επιχείρηση» στη Λιβύη και οι ευθύνες-Ν.Σκιάδας
- Γάζα: Η επαναφορά της «τελικής λύσης» στη διεθνή πολιτική-Γ.Χουβαρδάς
- Παλαιστίνη: κατοχή, αντίσταση και η ιστορία που πολλοί ξεχνούν…
- Η φωτιά στη Μέση Ανατολή και η δική μας παρακμή!
- «Μεγάλος περίπατος» στο «μέγα στραπάτσο» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και χωρίς αντιπολίτευση!
- Οι «ήττες» του Νίκου Χαρδαλιά
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Διαψεύδουν Νετανιάχου και Χαμάς συμφωνία για εκεχειρία στη Νότια Γάζα
- Αντζελίνα Τζολί: Όλες οι λεπτομέρειες για την παραμονή της στην Ελλάδα
- Διαψεύδει ο Νετανιάχου συμφωνία με Αίγυπτο για εκεχειρία στη νότια Γάζα
- Πρώτη κοινή παρουσία του Αντετοκούνμπο με τον Λίλαρντ και φιλική νίκη των Μπακς επί των Λέικερς
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη – Σταθερά στο Νο6 η Μαρία Σάκκαρη
- Ώρα Ελλάδος 16/10/2023
- Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Εκκενώνονται 28 κοινότητες στο βόρειο Ισραήλ στα σύνορα με τον Λίβανο
- ΗΑΕ: Ετοιμάζεται το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο τρένο στον κόσμο
- Ζώδια σήμερα 16/10: Προβλέψεις για τη Δευτέρα
- Η κεντρώα φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση νικητής των εκλογών στην Πολωνία σύμφωνα με τα exit polls