Η Αρμενία «τα βρίσκει» με την Τουρκία με ρωσική παρέμβαση!

Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία και την Αρμενία να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις τους, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα , μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

«Η χώρα μας είναι έτοιμη να προωθήσει περαιτέρω αυτή τη διαδικασία με κάθε δυνατό τρόπο», είπε η Ζαχάροβα. «Η έναρξη αυτής της διαδικασίας, όπως πιστεύουμε, αναμφίβολα θα συνέβαλε στη βελτίωση της γενικής κατάστασης στην περιοχή».

Η Ρωσία

«λαμβάνει όλα τα μέτρα για να αποκαταστήσει τους οικονομικούς δεσμούς και τις μεταφορικές συνδέσεις στην περιοχή», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του αρμενικού υπουργείου Εξωτερικών Βαχάν Χουανιάν είπε πρόσφατα στο Radio Free Europe ότι η Αρμενία ενημέρωσε τη Ρωσία ότι είναι έτοιμη να εξομαλύνει τις σχέσεις με την Τουρκία χωρίς προϋποθέσεις. Το Ερεβάν ζήτησε επίσης τη μεσολάβηση της Μόσχας, μετέδωσε  ο σταθμός.

Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία πολέμησαν επί 44 ημέρες για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επικράτησαν με  τουρκική στρατιωτική υποστήριξη.

Κατάπαυση του πυρός με τη μεσολάβηση της Μόσχας τερμάτισε τη σύγκρουση και ρωσικές  δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή. Η Ρωσία διατηρεί στενούς δεσμούς και με τις δύο χώρες και έχει  ενεργή αμυντική συνθήκη με την Αρμενία.

Τον Αύγουστο, τόσο οι Τούρκοι όσο και οι Αρμένιοι ηγέτες δήλωσαν ότι ήταν ανοιχτοί στην εξομάλυνση των σχέσεων.

Ωστόσο, ο Πασινιάν είπε την Τρίτη ότι η προσέγγιση είναι αδύνατη εάν η Τουρκία συνεχίσει να επιμένει στο εκ νέου άνοιγμα ενός διαδρόμου μέσω της Αρμενίας που συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με τον δυτικό θύλακα Naxcivan.

«Θέλουμε να εξομαλύνουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία», δήλωσε ο Αρμένιος ηγέτης στο Radio Free Europe. «Δεν μπορούμε να συζητήσουμε κανένα θέμα διαδρόμου. Αλλά θέλουμε να συζητήσουμε το άνοιγμα περιφερειακών συγκοινωνιακών συνδέσεων».

The post Η Αρμενία «τα βρίσκει» με την Τουρκία με ρωσική παρέμβαση! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα