«Η διαρκής υπονόμευση του συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας»

 Οι Ηγεσίες των χωρών, υπό το βάρος ευθύνης, διαθέτουν τον απαραίτητο θεσμό για τον σχεδιασμό εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, διαχειρίσεως κρίσεων, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ( ΣΕΑ ).

Γράφει ο

Αντώνης Πέρπερεας*

 Κράτη σημαντικής ισχύος, οι ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία και άλλα, παρά το πλεονέκτημα ισχύος, θεωρούν αναγκαία την ύπαρξη του θεσμού αυτού, πόσο μάλλον για την χώρα μας,

για σημαντικούς λόγους : 

Η γεωγραφική θέση μας, με κακό και διεκδικητικό γείτονα με μακραίωνα Αναθεωρητική πολιτική, που φιλοδοξεί να καταστεί περιφερειακή δύναμις Ανατολικού Αιγαίου, Μ. Ανατολής, και Ηγέτης Σουνιτικού κόσμου, επιβάλλουν την θεσμοθέτηση ΣΕΑ.

Σοβαρό επίσης πρόβλημα, αποτελεί το Μεταναστευτικό, που προοδευτικά το γιγαντώνουν η ενδοτικότητα ιθυνόντων, αποσπασματικές λύσεις, κερδοσκοπικοί λόγοι, ιδεοληπτικοί, διεθνιστικές αντιλήψεις, παράγοντες που  κατέστησαν το Μεταναστευτικό βόμβα βραδυφλεγή, διακυβεύοντας το μέλλον Πατρίδος και Ελληνισμού.

Ελλοχεύουν κίνδυνοι υβριδικού πολέμου, με τις δομές παράνομων μεταναστών, να αποτελούν Δούρειους Ίππους.

 Το ζήτημα της Θράκης καθίσταται διαρκώς απρόβλεπτο, με μια ηγεσία αδιάφορη, απασχολούμενη με  βαρύνουσας σημασίας θέματα, ίντριγκες,  σκάνδαλα πάντα ατιμώρητα, υποκλοπές, με μια Βουλή μεταφερθείσα στα κανάλια..

Το σοβαρότερο προοπτικά πρόβλημα αποτελεί το Δημογραφικό ζήτημα, που γίνεται σοβαρότερο από  εθνομηδενιστικών αντιλήψεων λύσεις  που οραματίζονται να δώσουν οι πολιτικοί ηγέτες, συμπολιτεύσεως αντιπολιτεύσεως.

Οραματίζονται την λύση του Δημογραφικού, μέσω  ενσωματώσεως των πάσης φύσεως Μεταναστών, αδιαφορώντας για την βεβαία πληθυσμιακή αλλοίωση ταυτότητος και Ελληνικού DNA.

Οι προαναφερθέντες λόγοι, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη υπάρξεως επιτελικού φορέως στρατηγικών σχεδιασμών, όπως το ΣΕΑ.

Την επείγουσα υλοποίησή του επιβάλλουν, το αυξανόμενο πνεύμα Αναθεωρητισμού λόγω Ρωσο-Ουκρανικού, και η ανυπαρξία πυλώνων διεθνούς νομιμότητος, εδραιώνοντας το δόγμα επιβολής  δικαίου βάσει συμφερόντων του ισχυρού.

Υπάρχει και έτερος λόγος που επιβάλλει την  στρατηγική θωράκιση της χώρας,  όπως η πολιτική ίσων αποστάσεων, και ο επαίσχυντος ρόλος τελευταίως, ”φίλων, συμμάχων”.

Οι ”ΣΎΜΜΑΧΟΊ”, λόγω της εορτής των Τούρκων για τα 100 χρόνια της ”νίκης” στην Μ. Ασία,  εξεδήλωσαν τα αισθήματά τους στην Τουρκία, με μήνυμα tweet του ΝΑΤΟ από Αμερικανό στρατηγό :  ”Συμμετέχουμε και εορτάζουμε την νίκη σας”, ενώ ο έτερος “ πυλώνας νομιμότητος” ΟΗΕ, νομιμοποίησε επιθέσεις του κατοχικού στρατού κατά Ελληνοκυπρίων !

Οι εκδηλώσεις αβροφροσύνης “φίλων, συμμάχων” προς την Ελληνική ηγεσία, αιτιολογούνται για την διαμόρφωση της χώρας σε απέραντη Αμερικανική βάση, την σιωπηρά αποστρατικοποίηση νήσων, την ενδεχόμενη αποστολή στην Ουκρανία των S-300, και την πειθήνια συμβολή στο Ρωσο-φοβικό Σύνδρομο.

Επανερχόμενος στο ΣΕΑ, η χώρα παρουσιάζει το παράδοξο, να στερείται του θεσμού, συγχρόνως όμως να διαθέτει σύμβουλο επί Εθνικών Θεμάτων, άνευ.. συμβουλίου.

Όλως τυχαίως, διαθέτει συμβούλους για Εθνικά και Εξωτερική πολιτική, μέλη του θαυμάσιου ΕΛΙΑΜΕΠ, αρχιτέκτονα της υπερήφανης πολιτικής Κατευνασμού και ευνοϊκών για Τουρκία τοποθετήσεων.

Τελικά το ΣΕΑ προσομοιάζει με παλίρροια, όπου  επανέρχεται  προ των εκλογών, εξαφανιζόμενο μετά…

 Οι λόγοι που η θέσπισή ΣΕΑ αναβάλλεται , αν όχι υπονομεύεται, θεωρώ ότι είναι :

Κατ’ αρχήν, δεν το επιθυμούν οι ΗΠΑ.

 Θα αποτελούσε μόνιμο εμπόδιο, στην πολλάκις άνευ αντικειμένου επιβαλλόμενη προμήθεια εξοπλιστικού υλικού, δήθεν στοχεύοντας στην ενδυνάμωση της Ν.Α. Πτέρυγος του ΝΑΤΟ, ενώ παράλληλα, τουλάχιστον..  ανέχονται τις αποσταθεροποιητικές για την συνοχή του, ενέργειες τις Τουρκίας.

Έχουμε και ”ημεδαπούς” παράγοντες υπονομεύσεως :

Το ΣΕΑ αποτελούσε ανέκαθεν κόκκινο πανί, για τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, μη επιθυμώντας  άλλους ”παίκτες”, ιδιαίτερα χρώματος.. χακί. 

Ας φανταστούμε επίσης την στρατηγική επίλυση μέσω ΣΕΑ, του Μεταναστευτικού / Δημογραφικού, με γνώμονα την διαφύλαξη ταυτότητος και DNA του Ελληνισμού, η την αντιμετώπιση Εθνικών θεμάτων και εκτάκτων καταστάσεων με γνώμονα το όφελος της Χώρας, αποτελούν παράγοντες που θα 

 εναντιώνοντο στα πάγια κομματικά συμφέροντα, και την επιβαλλόμενη προσφιλή Πολιτική Κατευνασμού.

Τελικά η απουσία ΣΕΑ,  έχει και ωφέλιμη πλευρά :

Πώς αλλιώς θα απολάμβαναν οι πολιτικές ηγεσίες, το ημερήσιο θέαμα που παρουσιάζει το Αιγαίο, ως χώρος εξασκήσεως.. Αερομοντελιστών, με Τουρκικά αεροπλάνα, κατασκοπευτικά, Drones, ίσως στο μέλλον και.. υδροπλάνα.

*Αρχιπλοίαρχος ιατρός Π.Ν ε.α

Επικ  Καθηγητής

The post «Η διαρκής υπονόμευση του συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα