Καλά Χριστούγεννα με Άγια Νύχτα ,στη «μαύρη νύχτα» διαρκείας για τη χώρα

Άγια Νύχτα από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, από ένα Χριστουγεννιάτικο ρεπορτάζ του militaire.gr το 2017.

Οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αποτελούν μεταξύ άλλων ένα «διάλειμμα» στην πιεστική καθημερινότητα των πολιτών. Για όσους έχουν καθημερινότητα, έστω και σκληρή. Για όσους ακόμη μπορούν να ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις οικογενειακές ανάγκες…

Υπάρχουν πολλοί και γίνονται όλο και περισσότεροι οι οποίοι δεν έχουν πια καθημερινότητα. Είτε δεν υπάρχει γι΄ αυτούς

«επαγγελματική καθημερινότητα», είτε μοιάζει περισσότερο με καθεστώς σκλαβιάς παρά εργασιακής σχέσης. Για όλους αυτούς η εορταστική περίοδος είναι μάλλον βάρος παρά «ευχάριστο διάλειμμα».

Η Ελλάδα ζει τη δική της νύχτα που δεν είναι καθόλου Άγια εδώ και πολλά χρόνια. Ειδικά από το 2010 και μετά το σκοτάδι γίνεται όλο και πιο βαθύ…Οικονομική καταστροφή, εξαθλίωση ,ακολουθεί η γεωπολιτική απαξίωση, ο κίνδυνος ακρωτηριασμού «με το βαμβάκι» που έρχεται μαζί με μία κυβέρνηση η οποία δίνει όλο και πιο συχνά πλέον σημάδια καθεστώτος.

Ας πιστέψουμε ότι «το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν ξημερώσει», αν και δεν υπάρχει ούτε ένα γεγονός που να επιτρέπει αισιοδοξία. Από αυτή την άποψη είναι μάλλον ευτυχείς όσοι θέλουν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι «η χώρα της χρονιάς» που λέει ο Economist και αρκούνται στις ειδήσεις για τις αναβαθμίσεις των «οίκων».

Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά…

The post Καλά Χριστούγεννα με Άγια Νύχτα ,στη «μαύρη νύχτα» διαρκείας για τη χώρα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα