«Καλέ μου άνθρωπε»! Πως να βλέπει τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Τραμπ;

                                    Του Αρχιπλοιάρχου Ιατρού Π.Ν εα

                                               Αντωνίου Πέρπερα

Στην προ των εορτών του Πάσχα, συνάντηση του Τράμπ με τον Νετανιάχου, ο κυβερνήτης της ίσως ισχυρωτέρας χώρας στον πλανήτη, χαρακτήρισε τον Ερντογάν ως, αποφασιστικό, σκληρό, έξυπνο και ικανό ηγέτη, που «τον πάει» και θα ήθελε να συνεργαστεί μαζύ του.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον Πρωθυπουργό της Πατρίδος μας, τονίζοντας ότι τον γνωρίζει και ότι είναι καλός άνθρωπος.

Αν

ο χαρακτηρισμός αυτός του καλού ανθρώπου γινόταν μεμονωμένα, αποκλειστικά για τον ηγέτη της χώρας μας, εύλογα θα προκαλούσε στον καθ’ ένα μας αισθήματα υπερηφάνειας, ανεξάρτητα του τι πρεσβεύει κομματικά.

Λαμβάνοντας όμως υπ’  όψιν τους δυο χαρακτηρισμούς που εκφράστηκαν κατ’ αντιπαράθεση από τον Τράμπ στην συζήτησή του με τον Νετανιάχου, τονίζοντας για τον ένα τα ηγετικά του χαρίσματα, ότι τον θαυμάζει, και θα ήθελε να συνεργάζεται μαζύ του, και για τον άλλο να τον χαρακτηρίζει καλό άνθρωπο, ένοιωσα μια «παγωμάρα», μια αμηχανία.

Θα μπορούσε να σκεφθεί κανείς ότι, στην πολιτική δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί αλλά μόνο συμφέροντα. Παρ’ όλα αυτά τον θαυμασμό, τον σεβασμό και την εκτίμηση δεν τα απαιτείς αλλά τα προκαλείς μέσω των χαρισμάτων και την οντότητα που έχεις..

Ενισχύστε το militaire.gr ,δείτε γιατί ΕΔΩ

Ας σκεφθεί κανείς τελείως καλοπροαίρετα, τι θα μπορούσε ο Πλανητάρχης να θαυμάσει και εκτιμήσει- ανεξάρτητα της προσωπικής γνώμης που έχουμε για αυτόν- από ηγετικά χαρίσματα και ενέργειες ηγετών μας, ώστε να αισθανθούμε υπερήφανοι για αυτούς.

Να θαυμάσει την τόλμη και αποφασιστικότητα των ηγετών μας κατά την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής ;

Να θαυμάσει την «υπερήφανη» και λίαν «αξιοπρεπή» για την Πατρίδα μας εξασκούμενη στρατηγική κατευνασμού, κατά τα άλλα μειωμένης ευθύνης, φοβική, αλλά πλούσιας ενδοτικών ενεργειών ;

Ιστορικά η στρατηγική αυτή, που ως γνωστόν είναι απορριπτέα, ιδιαίτερα μετά τον Β’ΠΠ ως λίαν καταστροφική, εξ’ ορισμού αφορά την επιδίωξη κατευνασμού μιας δυνατής χώρας, μέσω διπλωματικών, οικονομικών, ή πολιτικών και μειοδοτικών για την εθνική κυριαρχία της αδύνατης χώρας παραχωρήσεων, μια στρατηγική που βρίθει μειονεκτημάτων :

● Η στρατηγική αυτή όχι μόνο δεν κατευνάζει τον επιτιθέμενο, αλλά εύλογα του «ανοίγει» την όρεξη για περαιτέρω διεκδικήσεις, ενώ στο τέλος οδηγεί στην σύρραξη και πόλεμο.

● Η Ελλάδα επιλέγοντας την στρατηγική αυτή, παρουσιάζεται ως μειωμένης αποτρεπτικής ισχύος χώρα με αποτέλεσμα να περιθωριοποιείται γεωπολιτικά, αποθαρρύνοντας τους συμμάχους για συμμαχικές συνεργασίες.

● Διαχρονικά η στρατηγική αυτή αρχίζει να συνδέεται με ελάττωση των αμυντικών δαπανών, οδηγώντας στην μείωση της αποτρεπτικής ισχύος.

● Το σημαντικότερο είναι ότι, η «στρατηγική» αυτή του κατευνασμού καθίσταται πλέον επικίνδυνη επί των ημερών μας, λόγω της συγκυρίας αναδιατάξεως πολλών συνόρων ενώ συγχρόνως απουσιάζουν στην ουσία οι θεσμοί διεθνούς νομιμότητος.

Επανερχόμενος στις προσωπικές εκτιμήσεις του Τράμπ, τι θα μπορούσε να θαυμάσει από τις ηγετικές επιλογές και ηγετικά χαρίσματα των ηγετών μας, την προδοσία των Ιμίων από τον ιδρυτή της Σχολής κατευνασμού Σημίτη ;

Να θαυμάσει τις «θαρραλέες» και κατάπτυστες παλινωδίες της σημερινής ηγεσίας για την πόντιση του καλωδίου στην Κάσσο ;

Και ας αναφερθούμε στον πρόσφατο θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό (Θ.Χ.Σ). Κατ’ αρχήν αποτελούσε υποχρέωση συμμόρφωσης της χώρας μας προς το Ευρωπαϊκό δίκαιο, που επί έτη η Ελλάδα καθυστερούσε την υλοποίηση. Παρ’ όλα αυτά η υλοποίηση του Θ.Χ.Σ για την χώρα μας αποτελεί σημαντική επιτυχία. Οι πανηγυρισμοί όμως έρχονται σε αντίθεση με την φοβικότητα που αποπνέει :

Στον χάρτη, στο μεν Ιόνιο η υφαλοκρηπίδα επεκτείνεται στα 12 ν.μ ενώ στο Αιγαίο στα 6 γεγονός που παραπέμπει στην απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων, ενώ δεν τολμήσαμε να οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο.

Ενισχύστε το militaire.gr ,δείτε γιατί ΕΔΩ

Εν κατακλείδι ποιος ηγέτης συμμάχου χώρας θα εκτιμούσε την αποφασιστικότητα και ηγετικές ικανότητες των ηγετών μας, σπεύδοντας να συνεργασθεί. Να θαυμάσει και σεβαστεί τον υπουργό εξωτερικών Γεραπετρίτη που θεωρεί την επέκταση των 12 ν.μ λεονταρισμό, τον Χρυσοχοϊδη να την θεωρεί εθνικισμό, και τον Πρωθυπουργό της χώρας «δυνητική κυριαρχία ;

Πολύ φοβούμαι, συνυπολογίζοντας την επί δεκαετίες φοβική πολιτική κατευνασμού που εφαρμόζουν οι ηγέτες της χώρας μας, ο χαρακτηρισμός του καλού ανθρώπου στον νυν Πρωθυπουργό από τον Τράμπ, παραπέμπει στον πρόθυμο, δεδομένο, πάντα χρήσιμο για τα ξένα συμφέροντα άνθρωπο, που με άνεση δεν προτάσσει κόκκινες γραμμές για τα συμφέροντα της δικής του χώρας. Επομένως αναμένω με ανησυχία τις μελλοντικές προτάσεις του πλανητάρχη..

Τέλος, η εμφανώς φοβική και ουδόλως αποφασιστική εφαρμογή της εξωτερικής πολιτικής της νυν ηγεσίας, δε αφήνει κανένα περιθώριο σε «φίλους» και «συμμάχους», ιδιαίτερα στην Αμερική, να θεωρήσει την χώρα μας ότι αποτελεί πυλώνα σταθερότητος γεωπολιτικά, ή ότι ο ρόλος αυτός προ πολλού έχει «παραχωρηθεί» δυστυχώς στην «φίλη» Τουρκία.

The post «Καλέ μου άνθρωπε»! Πως να βλέπει τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Τραμπ; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλέ, Έλληνα, Τραμπ,kale, ellina, trab