Μαθήματα πολέμου ΚΑΙ για την ελληνική αμυντική βιομηχανία! Τι ειπώθηκε σε εκδήλωση του ΕΛΙΣΜΕ

Το ΕΛΙΣΜΕ οργάνωσε μια εξαιρετική εκδήλωση για την Αμυντική Βιομηχανία. Ο πρόεδρος του Ιωάννης Μπαλτζώης στην εισαγωγή του αναφέρθηκε στους πολέμους της Ουκρανίας και της Γάζας που ανέδειξαν πόσο σημαντική είναι για μια χώρα που πολεμά ,η αμυντική βιομηχανία.

Ο πρόεδρος του ΕΕΛΕΑΑ Νίκος Παπάτσας εκ των ομιλητών της εκδήλωσης μίλησε για όλα τα μαθήματα που πρέπει να κατανοήσουμε από τις πολεμικές συρράξεις γύρω μας σε σχέση πάντα με την αμυντική βιομηχανία. Ανέλυσε με εξαιρετικό τρόπο όλα όσα μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε σχετικά σύντομα δικά

μας οπλικά συστήματα και απέδειξε με στοιχεία και αριθμούς ότι αυτό δεν είναι ουτοπία.

Οι προτάσεις του συνοπτικά:

1. Δημιουργία του κατάλληλου Θεσμικού Πλαισίου για την υποχρεωτική, ουσιαστική και τεχνολογικά ποιοτική συμμετοχή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ) στα εξοπλιστικά προγράμματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΕΔ).

2. Αξιοποίηση των μεγάλων εγχώριων αμυντικών βιομηχανιών ως κινητήρια δύναμη που θα συντονίζουν και συνεργάζονται με τις μικρότερες αμυντικές βιομηχανίες στα πλαίσια της διατήρησης και αξιοποίησης του Ελληνικού οικοσυστήματος της ΕΑΒΙ.

3. Σύμπραξη μεταξύ των Κρατικών Εργοστασίων, Κρατικών Αμυντικών Βιομηχανιών με ελληνικές και ξένες αμυντικές βιομηχανίες όπου θα χρησιμοποιούνται οι υποδομές και η τεχνογνωσία τους.

4. Δημιουργία και προώθηση κουλτούρας υπέρ των εγχώριων προσπαθειών της ΕΑΒΙ μέσω διαρκούς ενημέρωσης και επαφής των Ενόπλων Δυνάμεων με την ΕΑΒΙ, ώστε να οι πρώτες να μεταφέρουν τις επιχειρησιακές τους απαιτήσεις στην ΕΑΒΙ και σταδιακά να δημιουργηθεί ένα κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης.

5. Ενεργοποίηση του Μητρώου Κατασκευαστών Στρατιωτικού Υλικού και ταυτόχρονα την ουσιαστική λειτουργία του Συμβουλίου Αμυντικής Έρευνας, Τεχνολογίας και Βιομηχανίας (ΣΑΕΤΒ).

6. Εξάλειψη γραφειοκρατικών και διαδικαστικών εμποδίων καθώς και τον εκσυγχρονισμό του νόμου προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων που είτε αποκλείουν την συμμετοχή της ΕΑΒΙ είτε/και δυσκολεύουν τις διαγωνιστικές διαδικασίες προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων.

7. Αναβάθμιση της ΓΔΑΕΕ σε Γενική Γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία θα υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ και θα συνεργάζεται με άλλα Υπουργεία όπως π.χ. της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Εξωτερικών.

8. Συμμετοχή του ΥΠΕΘΑ στον Ευρωπαϊκό οργανισμό OCCAR και προώθηση διακρατικών συμβάσεων για την Αμυντική Βιομηχανία σε χώρες ενδιαφέροντος

Τέλος ΒΑΣΙΚΗ παράμετρος για την επιτυχία μιας νέας προσπάθειας αναγέννησης της ΕΑΒΙ είναι ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΕΤΗΣΙΩΝ ΣΤΌΧΩΝ και πιο συγκεκριμένα ο καθορισμός ενός ετήσιου στόχου κάλυψης των εξοπλιστικών αναγκών από την ΕΑΒΙ ώστε πρώτον να υπάρχει κίνητρο-στόχος και δεύτερον να μπορούμε να εξετάσουμε την επιτυχία ή οποία προβλήματα και ελλείψεις των προσπαθειών σε αυτό τον τομέα και την αντιμετώπισή τους την επόμενη χρονιά.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

The post Μαθήματα πολέμου ΚΑΙ για την ελληνική αμυντική βιομηχανία! Τι ειπώθηκε σε εκδήλωση του ΕΛΙΣΜΕ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαθήματα, ΕΛΙΣΜΕ,mathimata, elisme