Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την παραλαβή της πρώτης Belharra αλλά πληρώματα ΔΕΝ έχουν ακόμη επιλεγεί! Τι τρέχει;

Θεωρητικά σε ένα χρόνο από σήμερα το ΠΝ θα πρέπει να παραλαμβάνει την πρώτη φρεγάτα Belharra, ΚΙΜΩΝ. Το πλήρωμα παραλαβής θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται στη Γαλλία για την εκπαίδευσή του στα νέα υπερσύγχρονα συστήματα.

Ωστόσο τα πληρώματα για τον ΚΙΜΩΝΑ δεν έχουν επιλεγεί καν. Αυτό, σε όσους γνωρίζουν από διαδικασίες, προκαλεί ανησυχίες. Είναι γνωστό ότι τα πολεμικά πλοία είναι υποστελεχωμένα

και η αιμορραγία των παραιτήσεων συνεχίζεται με αυξανόμενους ρυθμούς.

Που και πως θα βρεθεί προσωπικό εκεί που δεν υπάρχει; Η μόνη «λύση» προφανώς είναι οι παροπλισμοί αντίστοιχου αριθμού πλοίων, δηλαδή Φρεγατών. Αυτό όμως είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Ακόμα κι αν γίνουν οι διαδικασίες εξπρές, ποια Φρεγάτα θα παροπλιστεί και με ποια κριτήρια;

Οι υπερβολικά καχύποπτοι ψιθυρίζουν απίθανα σενάρια μεταξύ των οποίων ακόμη και το «πάγωμα» παραλαβής των Belharra. Αδυνατούμε να μπούμε σε τέτοια σεναριολογία, αλλά από την άλλη δεν έχουμε και καμία απάντηση να δώσουμε για την ανεξήγητη καθυστέρηση στην προετοιμασία παραλαβής τους. Όχι δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα ζήσουμε το σενάριο «παγώματος» της αγοράς λόγω των …καλών ελληνοτουρκικών σχέσεων και της προοπτικής…λύσης!

Κάποιοι υπενθυμίζουν την υπόθεση των Eurofighter, τα οποία είχαν αποφασιστεί από το ΚΥΣΕΑ, αλλά ποτέ δεν αποκτήθηκαν. Δεν είναι προφανώς συγκρίσιμες οι δύο υποθέσεις.Οι Belharra «χτίζονται» ήδη.

«Στην Ελλάδα ζεις ,δεν υπάρχει ελπίς» ,λένε ορισμένοι και υπενθυμίζουν τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού για σχετική έννοια της εθνικής κυριαρχίας και πιθανόν υποχωρήσεων! Υπενθυμίζουν επίσης ότι υπάρχουν απόψεις που λένε στα σοβαρά ότι θα πρέπει το Πολεμικό Ναυτικό να αποδεχτεί την αυτοκτονική πρόταση των Αμερικανών για τις «αλουμινότρατες» που θέλουν να ξεφορτωθούν. Οι «νεοφιλελεύθεροι» που μετρούν τα πάντα μόνο με το χρήμα, θεωρούν πολύ καλή λύση τις αμερικανικές «φρεγάτες», μην έχετε καμία απολύτως αμφιβολία γι ΄ αυτό! Είναι η άποψη που λέει ότι χρειαζόμαστε «πολλές πλώρες» άσχετα αν αυτές προσφέρουν κάτι στο Πολεμικό Ναυτικό!

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την παραλαβή των Belharra και θα πρέπει κάποιοι να επιλεγούν για να τα παραλάβουν. Αναμένουμε…

The post Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την παραλαβή της πρώτης Belharra αλλά πληρώματα ΔΕΝ έχουν ακόμη επιλεγεί! Τι τρέχει; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Belharra,