Ο Τατάρ τοποτηρητής του ψευδοκράτους θέτει όρους και επιμένει σε “δύο κράτη στην Κύπρο”

Ο τοποθετημένος από τον Ερντογάν -μέσω “εκλογών”- τοποτηρητής της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο  Έρσιν Τατάρ, θέτει και όρους για να …διαπραγματευτεί!

Πριν μπει στο αεροπλάνο για να πετάξει για Νέα Υόρκη και τον ΟΗΕ, μίλησε σε δημοσιογράφους. Μεταξύ άλλων είπε:

«Εάν η κυριαρχική μας ισότητα και το διεθνές ισότιμο καθεστώς (σ.σ του ψευδοκράτους) δεν αναγωριστούν, δεν θα

μπούμε ποτέ σε επίσημη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Αυτή είναι μια σαφής στάση και καμία δύναμη δεν μπορεί να μας κάνει να κάνουμε ένα βήμα πίσω από αυτή τη στάση. Αυτό είναι εθνικό ζήτημα ».

Ο Τατάρ είπε ότι  πάει στη Νέα Υόρκη για να πραγματοποιήσει συναντήσεις κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ .

Ο Τατάρ σημείωσε ότι θα υποστηρίξει την πρόταση 6 σημείων που υπέβαλε στις συναντήσεις του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ , προσθέτοντας ότι θα μεταφέρει “τη νέα πολιτική για τη συνεργασία δύο ξεχωριστών ανεξάρτητων κυρίαρχων κρατών που ζουν δίπλα-δίπλα στην Κύπρο”.

Ο υπάλληλος του Ερντογάν δήλωσε ότι “η Κύπρος δεν είναι η παλιά Κύπρος,  η γεωγραφία δεν είναι η παλιά γεωγραφία,  υπάρχει ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον στην Κύπρο και την περιοχή”, προσθέτοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι εκδιώχθηκαν με τη δύναμη των όπλων το 1963, και παρόλο που οι Τουρκοκύπριοι είπαν «ναι» στο δημοψήφισμα, “η είσοδος της ελληνοκυπριακής πλευράς στην ΕΕ περιπλέκει ακόμη περισσότερο το ζήτημα”.

The post Ο Τατάρ τοποτηρητής του ψευδοκράτους θέτει όρους και επιμένει σε “δύο κράτη στην Κύπρο” appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα