Όχι του υπουργείου Οικονομικών στη φορολόγηση των αναδρομικών όπως το 2018! Ρύθμιση 48 δόσεων

Πραγματοποιήθηκε  στο Υπουργείο Οικονομικών συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) με τον Υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο, με κύριο θέμα την φορολόγηση των αναδρομικών του 11μήνου 2015-2016. 

Με τη λήψη του εκκαθαριστικού, διαπιστώθηκε ότι η προκύπτουσα φορολόγηση είναι της τάξης κατά μέσον όρο του 35%.  Σε αρκετές όμως περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και το 46% επί του ποσού των αναδρομικών, τα οποία δόθηκαν ατόκως.

Η πρόταση της Ομοσπονδίας ήταν η εφαρμογή παρόμοιας

διαδικασίας φορολόγησης, όπως συνέβη το 2018 ήτοι αυτοτελή φορολόγηση με συντελεστή 20% και εκεί να εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων καθώς και απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης .Αυτό απορρίφθηκε…

Αυτό που έγινε δεκτό -όπως και για όλους τους συνατξιούχους- είναι ο επιμερισμός του πληρωτέου ποσού σε πολλές άτοκες δόσεις πχ 48-60.  Όπως ενημέρωσε η ΠΟΣ, το Υπουργείο Οικονομικών, αποδέχθηκε, προς το παρόν τουλάχιστον, ότι όποιος επιθυμεί δύναται να προβεί σε ρύθμιση της οφειλής του μέσω Α.Α.Δ.Ε., μέχρι 48 δόσεις και με ελάχιστη δόση 30 ευρώ. Η εφαρμογή για αυτή τη δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη σε 2-3 εργάσιμες ημέρες. Η ημερομηνία υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων λήγει 31 Δεκ. 2021 και η εφάπαξ πληρωμή είναι μέχρι 31 Ιαν. 2022.  

The post Όχι του υπουργείου Οικονομικών στη φορολόγηση των αναδρομικών όπως το 2018! Ρύθμιση 48 δόσεων appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα