Οι 4 επικίνδυνες αποστολές της φρεγάτας ΥΔΡΑ, η «σκάντζα» με τα ΨΑΡΑ και η εμμονή στο ρίσκο…

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ και τον Α/ΓΕΝ, επισκέφθηκαν τη φρεγάτα ΨΑΡΑ που αποπλέει για την Ερυθρά Θάλασσα.

Οι τυπικές δηλώσεις, ευχές και η επίκληση του Άγιου Νικόλα ακολουθούν μετά από κάποια ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί και άλλα που παραμένουν αναπάντητα.

Η φρεγάτα ΨΑΡΑ θα κάνει επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα με τελείως διαφορετικό
σύστημα αντι-drone απ΄ αυτό που είχε η φρεγάτα ΥΔΡΑ. Για κάποιο λόγο αλλάξαμε και αυτός δεν είναι άλλος ότι το σύστημα που είχε η ΥΔΡΑ δεν κρίθηκε αποτελεσματικό. Αυτή η διαπίστωση προκαλεί σκέψεις αλλά και επιβεβαιώνει όσα εκμυστηρεύτηκαν μέλη του πληρώματος της φρεγάτας ΥΔΡΑ, μόλις επέστρεψαν. Προκαλεί μεγάλη εντύπωση η εμμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εκθέτει σε μεγάλο κίνδυνι ,χωρίς ουσιαστικό κέρδος, προσωπικό αλλά πλοία του Στόλου. Δεν αναφερόμαστε μόνο στην απόφαση για την αποστολή των φρεγατών, αλλά και για τις αποστολές υψηλού ρίσκου  που κλήθηκε να αναλάβει κατ΄ επανάληψη η φρεγάτα ΥΔΡΑ. Οι «σύμμαχοι» αν και γνώριζαν τα προβλήματα παλαιότητας του ελληνικού πολεμικού πλοίου του ανέθεσαν συχνά αποστολή συνοδείας εμπορικού πλοίου -με σημαία …Μάρσαλ- το οποίο για κάποιο λόγο είχε στοχοποιηθεί από τους Χούθι. Τέσσερις αποστολές συνοδείας είχε αναλάβει με το συγκεκριμένο πλοίο η φρεγάτα ΥΔΡΑ και σε μία απ΄ αυτές είχαμε το επικίνδυνο συμβάν με τον πύραυλο που εξερράγη πολύ κοντά στην φρεγάτα μας. Από τη στιγμή που χώρες με πολύ πιο σύγχρονα πλοία «κάνουν το κορόϊδο» κι έχουν αποσυρθεί προς τι η εμμονή της ελληνικής κυβέρνησης στο ρίσκο; Οι δηλώσεις Δένδια από τη φρεγάτα ΨΑΡΑ:

«Επισκέφθηκα σήμερα στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δ. Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δ. Ε. Κατάρα ΠΝ, τη Φρεγάτα «ΨΑΡΑ», η οποία αναλαμβάνει το έργο της Φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ

@EUNAVFORASPIDES

Θα παρέχει συνοδεία στον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του πλανήτη, προς υπεράσπιση των Εθνικών και Ευρωπαϊκών συμφερόντων και υπογραμμίζοντας τον διευρυμένο ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα.

Ευχήθηκα στον Κυβερνήτη και στο πλήρωμα καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους και ασφαλή επιστροφή. Ο Προστάτης του Πολεμικού Ναυτικού Άγιος Νικόλαος να βρίσκεται πάντα στην πλώρη τους».

The post Οι 4 επικίνδυνες αποστολές της φρεγάτας ΥΔΡΑ, η «σκάντζα» με τα ΨΑΡΑ και η εμμονή στο ρίσκο… appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΔΡΑ, ΨΑΡΑ,ydra, psara