«Οι φωτιές δεν σβήνουν με παραμύθια»-Νίκος Σαχινίδης

Ακόμη και άνθρωποι που ασχολούνται χρόνια με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σηκώνουν  τα χέρια ψηλά με την διαχρονική αδυναμία του ελληνικού κράτους να περιορίσει όσο περισσότερο μπορεί τις συνέπειες των πυρκαγιών που κάθε καλοκαίρι ταλαιπωρούν τη χώρα.

Πολλά «μοντέλα» έχουν δοκιμαστεί από πολλές διαφορετικές κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη …ανακαλύψει το σχέδιο «εκκενώστε» και «καθαρίσαμε» για να μη χαλάσουν και τις διακοπές τους! Για να δείξει ότι και κάτι άλλο κάνει φέτος ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει

νέα δύναμη αντιμετώπισης «φυσικών καταστροφών» η οποία θα είναι εξολοκλήρου δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα «παραμύθια» ποτέ δεν έλειψαν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Πόσο μάλλον αυτή την περίοδο.

Ο κ.Νίκος Σαχινίδης τα αποδομεί σε μία συζήτηση που έχει μαγνητοσκοπηθεί αρκετές ημέρες πριν τη φωτιά στον Βαρνάβα που έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας. Όμως κι άλλες φωτιές κατέστρεψαν αρκετές περιοχές της χώρας.

Ο κ.Σαχινίδης γνωρίζει πολύ καλά το θέμα των πυρκαγιών.

Είχε δημιουργήσει το ΕΣΕΠΑ (Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών). Ξεκίνησε το 1999 και έφθασε να δημιουργήσει ένα κανονικό και οργανωμένο πυροσβεστικό εθελοντικό σώμα , που είχε φτάσει να έχει μέχρι 1.500 δασοπυροσβέστες με σταθερό πυρήνα 600 εκπαιδευμένων ατόμων, αλλά και εξοπλισμό και οχήματα. Η προσπάθεια σταμάτησε από μία ανώνυμη καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο κ.Σαχινίδης και η σύζυγος του είχαν αποκομίσει χρήματα από αυτή την προσπάθεια. Μετά από πολύχρονη έρευνα και ταλαιπωρία για τον κ.Σαχινίδη , όλα αυτά αποδείχτηκαν ψευδή. Κάποιοι απλά δεν ήθελαν το ΕΣΕΠΑ.

Ενισχύστε το militaire.gr ,δείτε γιατί ΕΔΩ

*Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

https://youtu.be/0VXt1ys9jFk

The post «Οι φωτιές δεν σβήνουν με παραμύθια»-Νίκος Σαχινίδης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
-Νίκος Σαχινίδης,-nikos sachinidis