Ώστε υπάρχει πρόβλημα στον εκσυγχρονισμό των F-16 και θα μας επιβαρύνει τουλάχιστον 1 δις ακόμη; Τι γράφαμε από το 2017!!!

To militaire.gr από το 2017 αποκάλυψε ότι στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ελληνικών F-16, υπήρχε ένα τεράστιο πρόβλημα: το σύστημα αυτοπροστασίας.

Το militaire.gr είχε αποκαλύψει έγγραφο της αμερικανικής αεροπορίας, το οποίο προειδοποιούσε την ελληνική πλευρά ότι το ραντάρ AESA που θα τοποθετηθεί στα εκσυγχρονισμένα F-16 ΔΕΝ θα μπορούσε να συνεργαστεί με το σύστημα αυτοπροστασίας που διαθέτουν τα αεροσκάφη.

Κυβέρνηση το 2017 ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ…Το militaire.gr είχε σειρά επικριτικών δημοσιευμάτων για το θέμα και

τότε «κύκλοι» του ΥΠΕΘΑ έλεγαν ότι το θέμα θα διευθετηθεί. Η σιωπή της ΝΔ που ήταν αντιπολίτευση ήταν εκκωφαντική! Δεν έβγαλε τσιμουδιά για το θέμα. Δεν συζητάμε για ερώτηση στη Βουλή…Την ίδια εποχή «χαλούσε τον κόσμο» για την επιχειρούμενη πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. Εκκωφαντική και η σιωπή των μέσων ενημέρωσης που στηρίζουν την κυβέρνηση χωρίς …αστερίσκους! Δεν γράφτηκε λέξη για ένα θέμα που προσφέρονταν για σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Γράψαμε επίσης ότι η μοναδική λύση που υπήρχε ήταν μία και μοναδική: να τοποθετηθεί νέο σύστημα αυτοπροστασίας.

Είχαμε αποκαλύψει ότι υπήρχε ήδη προτεινόμενο σύστημα με κόστος που ξεκινούσε από 450 εκατομμύρια δολάρια! Συνεπώς το πρόγραμμα αναβάθμισης θα επιβαρυνόταν οικονομικά.

Φαίνεται ότι σε αυτό το τελευταίο πέσαμε έξω. Η λύση θα είναι νέο σύστημα αυτοπροστασίας αλλά το κόστος ξεκινά από το 1,5 δις δολάρια!!! Αυτό υποστηρίζουν οι καλοί συνάδελφοι στο defence-point.gr και το ρεπορτάζ τους όπως πάντα είναι εγκυρότατο.

Δεν συνηθίζουμε να «ευλογούμε τα γένια μας» και δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα. Δεν θα γράψουμε περί …δικαίωσης, γιατί μακάρι να μην είχαμε δικαιωθεί!

Επικαλούμαστε τα δημοσιεύματα μας μόνο για τα «γαλάζια τρολ» που κάθε μέρα επιτίθενται σε όποιον ασκεί κριτική στα εξοπλιστικά παραμύθια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία αντί να δώσει λύση και στο πρόβλημα του συστήματος αυτοπροστασίας, απλά διαφήμιζε τον εκσυγχρονισμό των F-16!

Αφηγητές στα παραμύθια είναι δυστυχώς και κάποιοι απόστρατοι της ΠΑ που συχνά ,πυκνά βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα , μιλούν για τις… «Οχιές» F-16 κι ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα δεν έχουν πει λέξη!

Γράψαμε πριν μερικές ημέρες ότι το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 έχει καθυστέρηση που μπορεί να αγγίξει το ένα έτος! Δεν είναι αυτό το μοναδικό πρόβλημα. Το θέμα του συστήματος αυτοπροστασίας είναι πολύ σοβαρό, γιατί αν δεν λειτουργεί …οι «Οχιές» θα είναι «δεντρογαλιές» …

The post Ώστε υπάρχει πρόβλημα στον εκσυγχρονισμό των F-16 και θα μας επιβαρύνει τουλάχιστον 1 δις ακόμη; Τι γράφαμε από το 2017!!! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ώστε, F-16, 2017,oste, F-16, 2017