ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση αδιαφορεί επικίνδυνα για την απαξίωση των στρατιωτικών σχολών»

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του, αναδεικνύεο το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις πολλές κενές θέσεις στις στρατιωτικές σχολές. Η κυβέρνηση δεν ασχολείται κι αυτό επισημαίνει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

"Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των πανελληνίων

εξετάσεων και η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων μόνο ευχαριστημένη δεν δικαιούται να είναι. Από τις 747 προβλεπόμενες θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές (ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ) έμειναν κενές οι 460, επιτείνοντας το πρόβλημα στο σύνολο σχεδόν των Στρατιωτικών Σχολών. Μόνο στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων έμειναν κενές 230 από τις 307 προβλεπόμενες θέσεις.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων στις εν λόγω Σχολές, προδιαγράφοντας δυσοίωνο το μέλλον των ΕΔ όσον αφορά στην αριθμητική και ποιοτική στελέχωσή τους.

Η Κυβέρνηση αδιαφορεί χαρακτηριστικά και επικίνδυνα.

Για ακόμη μία χρονιά η απαξίωση της Κυβέρνησης στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, η αδιαφορία της σε βασικά ζητήματα διαβίωσης και εξέλιξής του προκαλεί την απροθυμία των νέων να ενταχθούν στους κόλπους τους.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κρούει διαρκώς τον κώδωνα στην κυβέρνηση. Να δώσει επιτέλους ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των στελεχών και να καταστήσει ελκυστικότερες τις Ένοπλες Δυνάμεις. Για να παύσουν να γίνονται φτωχότερες.”

Προχθές το ΠΑΣΟΚ είχε θίξει με άλλη του ανακοίνωση ένα θέμα που δεν είναι άσχετο με την απροθυμία των νέων να εισέλθουν στο στράτευμα. Τα νέα για την αναξιοκρατία διαδίδονται . Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

"Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το Νόμο 3383/2010 θεσμοθέτησε την αντικειμενικότητα στις μεταθέσεις των στρατιωτικών, βάζοντας τέλος στην αναξιοκρατία, το ρουσφέτι και την ομηρία στο πολιτικό σύστημα.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, το 2021, με Υπουργική Απόφαση ανέτρεψε το σταθερό πλαίσιο στις μεταθέσεις, άλλαξε τον οικογενειακό προγραμματισμό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και τη μοριοδότηση μιας δεκαετίας.

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, οι αδικίες και τα προβλήματα συνεχίζονται και σήμερα. Δομικές μεταβολές στη μοριοδότηση, καταργήσεις μέτρων και εξάρσεις παραιτήσεων, μειωμένη μοριοδότηση ειρηνευτικών και επικίνδυνων αποστολών, αδιαφάνεια στις αποσπάσεις και διαθέσεις, αποκλίσεις στη μοριοδότηση διακλαδικών μονάδων, αναξιοκρατία στις επιλογές θέσεων εξωτερικού συνεχίζουν να αποτελούν πολιτική της Κυβέρνησης, να καταστρατηγούν τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, να πλήττουν την αποδοτικότητα και να ανατρέπουν τον οικογενειακό προγραμματισμό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εμείς ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα απαιτούμε διαρκώς την επαναφορά στην αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία.”

The post ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση αδιαφορεί επικίνδυνα για την απαξίωση των στρατιωτικών σχολών» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ,pasok