«Πλέουμε χωρίς πυξίδα…Κανένας άνεμος δεν είναι ούριος αν δεν ξέρεις σε ποιο λιμάνι θέλεις να πας»! Δ.Τσαϊλάς

«Πλέουμε χωρίς πυξίδα…Κανένας άνεμος δεν είναι ούριος αν δεν ξέρεις σε ποιο λιμάνι θέλεις να πας»!

Ο Υποναύαρχος ε.α Δημήτρης Τσαϊλάς με δυο κουβέντες περιγράφει το δράμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας…

Αφορμή για τη συζήτηση μαζί του είναι το άρθρο του για την ενεργή θαλάσσια διπλωματία που ασκεί πλέον συστηματικά η Τουρκία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτης.

Η Ελλάδα παραδοσιακά ναυτικό κράτος δίνει την εντύπωση

ότι αποσύρεται οικειοθελώς από τις θάλασσες των συμφερόντων της, αφήνοντας πεδίο ανοιχτό για την Τουρκία.

Οι επικίνδυνες παλινωδίες στην επείγουσα εδώ και πολλά χρόνια αναβάθμιση του Στόλου μας ,αυτή την εντύπωση προκαλεί.

Ο κ.Τσαϊλάς εξηγεί αναλυτικά γιατί η ναυτική μας παρουσία έχει άμεση σχέση με την εθνική μας επιβίωση.

Ο Δημήτριος Τσαϊλάς είναι απόστρατος Αξιωματικός του ΠΝ, δίδαξε επί σειρά ετών στις έδρες Επιχειρησιακής Σχεδιάσεως καθώς και της Στρατηγικής και Ασφάλειας, σε ανώτερους Αξιωματικούς στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου. Σήμερα είναι συνεργάτης και ερευνητής του Institute for National and International Security(INIS), και του Strategy International (SI). Συγγραφέας του βιβλίου «Ο Σύγχρονος Πόλεμος» Προκλήσεις για την Ελληνική Ασφάλεια.

*Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του ΥοuTube.

https://youtu.be/0VXt1ys9jFk

The post «Πλέουμε χωρίς πυξίδα…Κανένας άνεμος δεν είναι ούριος αν δεν ξέρεις σε ποιο λιμάνι θέλεις να πας»! Δ.Τσαϊλάς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλέουμε, …Κανένας, Δ Τσαϊλάς,pleoume, …kanenas, d tsailas