Ποιοι κερδίζουν από την κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας; Παν. Γερογλής

Η ουκρανική κρίση παρατείνεται με δηλώσεις και μικρά επεισόδια αλλά η εισβολή και ο πόλεμος που προαναγγέλεται κάθε 24ωρο δεν προκύπτει… Ποιος ή ποιοι κερδίζουν απ ΄ αυτή την κρίση;

Ο Ταξίαρχος ε.α Παναγιώτης Γερογλής, γνώστης της περιοχής αναλύει την κατάσταση που επικρατεί και απαντά με στοιχεία στα ερωτήματα ποιοι, πως και γιατί κερδίζουν. Με τον κ. Γερογλή συζητάμε και για το θέμα της πιθανής αποστολής ελληνικών στρατιωτικών τμημάτων στο Σαχέλ.

Έχοντας υπηρετήσει στην περιοχή, έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όσα λέει.

Ο κ.Γερογλής

μεταξύ άλλων έχει υπηρετήσει στον ΟΑΣΕ ως Αξιωματικός Επιχειρήσεων και Σχεδίων στο Στρατιωτικό Επιτελείο (HLPG) με έμφαση στην περιοχή του Νοτίου Καυκάσου και ειδικότερα στην κρίση του Ναγκόρνο – Καραμπάχ (μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν).

Στο ΝΑΤΟ, ως  εκπρόσωπος του ΓΕΣ για θέματα Εθνικής Αμυντικής Σχεδίασης (NNDP), στην Επιτροπή του ΝΑΤΟ για θέματα Εξοπλισμών (NAAG), καθώς και στη Λέσχη των Αρχηγών Στρατού Ξηράς (FINABEL).

Στο Κόσοβο (ΝΑΤΟ), ως  Τμηματάρχης όλων των ΝΑΤΟικών κινήσεων και μεταφορών στα Βαλκάνια, κατά την υπηρεσία του στο ΝΑΤΟικό Επιτελείο Υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας (JLSG-KFOR).

Στον ΟΗΕ, ως Στρατιωτικός Σύμβουλος της Ελλάδας, επιβλέποντας τη συμμετοχή των Ελληνικών τμημάτων στος Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις των Ηνωμένων Εθνών (UNIFIL – Λίβανος, UNMISS – Νότιο Σουδάν, MINURSO – Δυτική Σαχάρα) . Μέλος της Κοινότητας των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Συμβούλων του ΟΗΕ (MPAC).

Σε Κογκό και Μάλι, ως Μέλος της ειδικής ομάδας της ανωτέρω κοινότητας η οποία αναπτύχθηκε στις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις των Ηνωμένων Εθνών MONUSCO (Κογκό) και MINUSMA (Μάλι).

Εκπρόσωπος του ΥΠΕΘΑ σε θέματα καταπολέμησης θαλάσσιαςς πειρατείας στην περιοχή της Σομαλίας (CGPCS).

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

The post Ποιοι κερδίζουν από την κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας; Παν. Γερογλής appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιοι, Ρωσίας-Ουκρανίας Παν, Γερογλής,poioi, rosias-oukranias pan, geroglis