Πως η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων έγινε «Ημέρα του ΓΕΕΘΑ»;

Τελικά στις 21 Νοεμβρίου 2022 γιορτάσαμε την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων ή την Ημέρα του ΓΕΕΘΑ; Κοιτώντας το οπτικό υλικό που έστειλε το γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ που όπως μαθαίνουμε έχει επί της ουσίας αποδεσμευτεί από τη Διεύθυνση Ενημέρωσης -πως μπορεί να συμβαίνει αυτό άγνωστο- καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι προχθές ήταν η Ημέρα του ΓΕΕΘΑ.

Η εκδήλωση

στο Ίδρυμα Νιάρχος χαρακτηρίζεται υπερβολική απ΄ όσους την παρακολούθησαν και ανάμεσα τους ήταν ελάχιστα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός έμεινε για λίγη ώρα -περίπου 30 λεπτά λένε όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση. Ότι αποχώρησε μάλλον δυσαρεστημένος δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να αποδοθεί στις υπερβολές της εκδήλωσης. Υπάρχουν κι άλλα θέματα που απασχολούν τον πρωθυπουργό.

Ευτυχώς μεταξύ των πολλών, πάρα πολλών φωτογραφιών του Α/ΓΕΕΘΑ βρήκαμε και μία φωτογραφία των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων ή «εκπροσώπων του Α/ΓΕΕΘΑ» όπως έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε σε επίσημες ανακοινώσεις τα τελευταία 3 χρόνια! Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων κάθονταν στην μία άκρη της αίθουσας αφού στο κεντρικό τμήμα των θέσεων φαίνεται ότι δεν χωρούσαν.

Δεν είναι μυστικό ότι το κλίμα στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία είναι πάρα πολύ άσχημο. Όποιος θεωρεί ότι αυτή η πραγματικότητα που την γνωρίζει ακόμη και ο τελευταίος στρατιώτης που υπηρετεί στο στρατόπεδο Παπάγου πρέπει να παραμένει στο «σκοτάδι» μάλλον δεν βοηθά στην εξομάλυνση της κατάστασης, που έχει φθάσει σε οριακό σημείο. Όσοι δε επικαλεστούν «τις κρίσιμες ώρες στα ελληνοτουρκικά» θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ακριβώς επειδή οι ώρες είναι κρίσιμες κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξει το κλίμα στον Χολαργό που θυμίζει Βυζάντιο στην παρακμή του. Αυτό μόνο το Μέγαρο Μαξίμου μπορεί να το κάνει . Είτε κάνει κρίσεις, είτε δώσει παράταση στη θητεία των Αρχηγών πρέπει να υπενθυμίσει σε όλους ότι η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ επικίνδυνη και δεν χωρούν ούτε προσωπική ανταγωνισμοί, ούτε «παιχνιδάκια» . Θα πρέπει επίσης να υπενθυμίσει ότι πολιτική στο ΥΠΕΘΑ ασκεί η πολιτική ηγεσία και μόνο αυτή. Οι Αρχηγοί προφανώς και έχουν τις απόψεις τους και είτε συμφωνούν με τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας και τις εφαρμόζουν ,είτε διαφωνούν και παραιτούνται. Αν θα εκφράσουν δημόσια τις διαφωνίες τους ή όχι είναι προσωπική τους επιλογή. Υπάρχουν τα σχετικά πρόσφατα παραδείγματα του Στρατηγού Κ.Ζιαζιά που παραιτήθηκε από τη θέση του Α/ΓΕΣ και του Ναύαρχου Κοσμά Χρηστίδη που δημοσίως εξέφρασε τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις του για τις αλόγιστες περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή και ειδικά η άσκηση παράλληλης πολιτικής δεν είναι σίγουρα η κανονικότητα που συχνά επικαλείται η κυβέρνηση.

The post Πως η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων έγινε «Ημέρα του ΓΕΕΘΑ»; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα