Στην κυβέρνηση πιο πολύ μιλούν για το Σαχέλ παρά για τα όσα κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο! Τι είπε ο Χαρδαλιάς

Όλο και συχνότερα ακούμε πλέον για το Σαχέλ και τα συμφέροντα που εκεί διακυβεύονται. Μετά από την υπογραφή της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας πολλοί ανακάλυψαν την περιοχή.

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, κήρυξε χθες  την έναρξη των εργασιών της 7ης Συνόδου των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Χερσαίων Δυνάμεων (7th Forum of the Commanders of European Land Forces) και στην

ομιλία είπε ότι «ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένας παγκόσμιος δρώντας, έχει αναμφίβολα γεωστρατηγικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την περιοχή του Σαχέλ, συμφέροντα τα οποία την υποχρεώνουν να τα υπερασπιστεί και μάλιστα να αναλάβει αυτή την πρόκληση με μια ανανεωμένη αίσθηση επείγοντος, προκειμένου να συμπληρωθούν τα όποια κενά έχουν παρουσιαστεί από τη μη παρέμβαση του διεθνούς παράγοντα». 

Τελικά οι υπουργοί της κυβέρνησης πιο συχνά μιλούν για το Σαχέλ παρά για την Τουρκία και τα όσα εξακολουθεί να κάνει κάθε μέρα στο Αιγαίο.

The post Στην κυβέρνηση πιο πολύ μιλούν για το Σαχέλ παρά για τα όσα κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο! Τι είπε ο Χαρδαλιάς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα