Στρατηγός Ζιαζιάς προς προλιτικούς: «Σταματήστε να κάνετε τους λάγους των Τούρκων και πείτε τι θα κάνετε με το Αιγαίο»

Γράφει ο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ

Επίτιμος Α/ΓΕΣ

Ενω η πολιτική ελίτ στην χώρα μας πανηγυρίζει για την «νέα ελληνο-τουρκική φιλία» των σεισμών , ο Τούρκος πρόεδρος , ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών και ο Τούρκος ΥΠΑΜ επανέφεραν με «στεγνό» τρόπο τις Ελληνοτουρκικες σχέσεις στο προτέρον «ψυχρό κλήμα» . Εθεσαν εκ νέου το  ζήτημα των γκρίζων ζωνων και της αποστρατιωτικοποιήσεως των νήσων, ζητωντας ολα να κριθουν «πακέτο» απο το Διεθνές Δικαστήριο της  Χάγης , δηλαδή,πίσω απο την  τελευταία «επίθεση» φιλίας

των Τούρκων επισήμων , κρυβεται συνυποσχετικό γιά παραπομπή στο  Διεθνές Δικαστήριο του  ζητήματος της  ελληνικότητος των  νήσων του  Αιγαίου και της στρατιωτικοποίησης  τους και όχι βέβαια μόνο η οριοθέτηση της Υφαλοκρηπίδος , που αποτελεί σταθερή πολιτική της Χώρας μας .

Στρατηγικός στόχος της αναθεωρητικής πολιτικής της Τουρκίας όλα αυτά τα τελευταία χρόνια ήταν και είναι η δημιουργία ,με τις συνεχείς προκλήσεις και τις συνεχείς διεκδικήσεις , ενός συνολικού καταλόγου διαφόρων – διεκδικήσεων όπως γκρίζες ζώνες, υφαλοκρηπίδα, χωρικά Ύδατα, αποστρατιωτικοποίηση νησιών και να συρθεί η Χώρα μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπου η Ελλάδα έχει μόνο να χάσει, διοτι δεν διεκδικεί τίποτε, ενώ η Τουρκία διεκδικεί τα πάντα .

Όμως αυτή την περίοδο  που διανύουμε οι Τούρκοι αξιοποιούν το κλίμα «φιλίας» , που οι «πρόθυμοι» των Αθηνών ανεπτυξαν λόγω του φονικού Εγκέλαδου , αξιοποιούν και την θέληση των Συμμάχων για ηρεμία στην ΝΑ Πτέρυγα του ΝΑΤΟ , για προσφυγή στην  Χάγη . Για να πάμε όμως στο Διεθνές Δικαστήριο της Χαγης πρέπει να συμφωνήσουμε , να υπογράψουμε  συνυποσχετικό», «ειδική συμφωνία»,όπως το ονομάζει ο Τουρκος ΥΠΕΞ , δηλαδή θα μας σύρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων , σε κανονικές διαπραγματεύσεις, στις οποίες  δύνανται να θέσουν επισήμως πλέον  ολες τους τις διεκδικήσεις (γκρίζες ζωνες, αποστρατιωτικοποίηση κλπ) .

Ομως πρέπει να τονίσουμε ότι  όλα αυτά τα χρόνια που διαπραγματευόμαστε με τους Τούρκους , φαίνεται καθαρά ότι άλλο πράγμα λέμε εμείς διάλογο και διαπραγματεύσεις και άλλο οι Τούρκοι . Οι Τούρκοι διάλογο εννοούν και τις γκρίζες ζώνες και τα θέματα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και τα ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων , όπως το μονομερές δικαίωμα επέκτασης των Χωρικών μας Υδάτων . Άλλο πράγμα εννοούμε εμείς οταν λέμε « Χάγη» και άλλο οι Τούρκοι .

Και εδώ γεννάται το ερώτημα ,ειναι ποτέ δυνατόν να δεχθει κυβέρνηση ελληνική καί Ελληνας Πρωθυπουργός να αχθουν ενώπιον της κρίσης της Χάγης θέματα όπως η κυριαρχία μας επι των νήσων; Τα νησιά του Αιγαίου  με ελληνική καθαρά ιστορια τριών χιλιάδων χρόνων ; Θα πάμε στην Χάγη να μας επιβεβαίωση αυτά που έχουμε αλλά δεν μπορούμε να τα υποστηρίξουμε; 

Πίστη μου όμως είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος της χώρας μας , δεν θα προχωρήσει σε αυτόν τον συμβιβασμό , όποτε δεν θα πάμε σε αυτή την επώδυνη κατεύθυνση . Είναι δεδομένο όμως ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες πιέσεις από τον εξωτερικό παράγοντα και δυστυχώς και απο το εσωτερικό της Χώρας, από ένα τμήμα  όχι μόνο του πολιτικού συστήματος , αλλά και αυτού που λέμε σύστημα εξουσίας , δηλαδή ο πνευματικός κόσμος , οι πάσης φύσης ειδικοί για θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων ,που  πιέζουν να πάμε σε ειρηνική διευθέτηση των Ελληνοτουρκικών διαφόρων , οπου ελληνοτουρκική διαφορά θεωρείται εάν θα έχουμε η όχι ΑΟΖ , εάν θα έχουμε η όχι υφαλοκρηπίδα , εάν θα έχουμε η όχι εθνική κυριαρχία , εάν θα υποστηρίζουμε και θα εξασφαλίζουμε την άμυνα των νησιών μας ,εάν θα είμαστε κανονικό κράτος .

Είναι  αναφαιρετο δικαίωμά ,ειναι κυριαρχικό δικαίωμα της Χωρας μας η στρατιωτικοποίηση  των νησιών  και η υπεράσπιση της κυριαρχίας τους. Ορισμενοι όμως καλοπροαιρετα ρωτάνε  «αφού εχουμε δίκαιο, γιατί τότε φοβόμαστε το Διεθνές Δικαστήριο;», η απάντηση είναι μια και μόνο : Δεν φοβόμαστε κανέναν. Ομως κανείς δεν θέτει δικαίωμα που του ανήκει ειτε αυτό  λέγεται κυριαρχία ειτε στρατιωτικοποιση νήσων στην κρίση τρίτων. Και μόνη η απόφαση να τεθεί προς  κρίση ανοίγει την πόρτα της αμφισβήτησης και της διεκδίκησης. Οταν λέμε  οτι δεν εχω πρόβλημα να κρίνετε ότι  ειναι δικό μου αυτό που ειναι δικό μου, ανοίγεις τόν Ασκό του Αιόλου. Κανένα δυτικό κράτος δέν εκανε ποτέ κάτι παρόμοιο, γιά να το κάνουμε εμείς. 

Για αυτό η ηγεσία της Χώρας οφείλει πρώτα να διακρίνει, να εκτιμήσει τον τουρκικό κίνδυνο διαχρονικά , ο οποίος είναι υπαρκτός και μετρήσιμος ,να τον αναλύει και να τον αντιμετωπίζει με τον μόνο αποτελεσματικό τρόπο: την αποτροπή, ήτοι ισχυρη οικονομία, όπλα, εθνικό φρόνημα, συμμαχίες και σταθερή εκπομπή του μηνύματος πως την ισχύ θα τη χρησιμοποιήσουμε με όλη μας την αποφασιστικότητα και μετά να πάμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπου η «γαλάζια πατρίδα» θα ακυρωθεί από μόνη της ……………. Όμως είναι αδιανόητο δικοί μας ταγοί να κάνουν τους λαγούς των Τούρκων, να προσπαθούν να κάμψουν το δικό μας ηθικό και να μιλάνε για τα «συμφέροντα και δικαιώματα της Τουρκίας».

Είναι αδιανόητο πρώην υπουργοί Εξωτερικών να λενε δημόσια ότι δεν αποτελεί για αυτούς «ταμπού» η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου . Πατριωτικό και αληθινό είναι να βγουν ξεκάθαρα τώρα προεκλογικά και να πουν στον λαό τις θέσεις τους για τα σοβαρά εθνικά μας θέματα . Είναι δεδομένο ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έχασε την εξουσία , εκτός των «άλλων»……….και από την εθνικά απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών , που αν προεκλογικά είχε πει τις προθέσεις της για το Μακεδονικό , δεν νομίζω ότι θα έβλεπε εξουσία ποτέ…….

Οι πολιτικοί της Χώρας και κυρίως οι αρχηγοί των κομμάτων οφείλουν , χρωστούν ξεκάθαρες απαντήσεις για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον λαό μας , την κοινωνία μας και κυρίως για τα εθνικά θέματα και όχι να ερίζουν σαν μικρά παιδιά για τα απίθανα λούμπεν ψηφοδέλτια που καταρτίζουν και τα οποία ξεφτίλισαν το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς της Χώρας μας τόσο στα μάτια του απλού λαού , οσο και στον διεθνή περίγυρο . ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ……..

The post Στρατηγός Ζιαζιάς προς προλιτικούς: «Σταματήστε να κάνετε τους λάγους των Τούρκων και πείτε τι θα κάνετε με το Αιγαίο» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα