Στρατιωτικοί: «Η κυβέρνηση τους απαξιώνει και η αντιπολίτευση τους αγνοεί»

Η απαξίωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από την κυβέρνηση έγινε αισθητή με το θέμα του αποκλεισμού του από την καταβολή της ενίσχυσης των 600 ευρώ που θα πάρουν αστυνομικοί, λιμενικοί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Ένας στρατιωτικός γράφει όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για την αξιωματική αντιπολίτευση που σε τροπολογία που κατέθεσε δεν συμπεριέλαβε τους στρατιωτικούς.

Ένας στρατιωτικός γράφει αλλά απ΄ ότι έχουμε καταλάβει από τα μηνύματα που κατακλύζουν και το militaire.gr εκφράζει πάρα, πάρα πολλούς:

«Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης πρόσφατα (με αφορμή το εφάπαξ επίδομα

των 600€ στα ΣΑ) αμφισβήτησε ευθέως την αποστολή και την προσφορά των ΕΔ.

Παρά τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες όλων των στελεχών των ΕΔ, τη δίκαια αγανάκτηση και πικρία που εξέπεμψαν ατομικά ο καθένας, αλλά και συνολικά η ομοσπονδία τους (ΠΟΕΣ) με ανακοίνωση κόλαφο, με την τροπολογία που κατέθεσαν οι Τομεάρχες Υγείας, Παιδείας και Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο προσωπικό του ΕΣΥ, στους εκπαιδευτικούς του Δημοσίου και στο προσωπικό καθαριότητας των ΟΤΑ, διαφαίνεται ότι κυβέρνηση και μείζονα αντιπολίτευση στο συγκεκριμένο θέμα βρίσκονται στην ίδια λογική.

Η αιτιολογία που αναφέρεται στην τροπολογία λέει  ότι πρέπει να δοθεί το επίδομα των 600€ στους συγκεκριμένους κλάδους εργαζομένων «που κυρίως επηρεάστηκαν κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης του COVID-19, ως αντιστάθμισμα στην αυξημένη υπηρεσιακή και εργασιακή τους απασχόληση…».

Να δοθούν και σε αυτές τις κατηγορίες εργαζομένων θα πουν ξανά τα στελέχη των ΕΔ, χωρίς κανέναν δισταγμό.

Μπορεί να μας πει ο Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ποιο λόγο στην τροπολογία αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται το προσωπικό των ΕΔ;

Το γνωρίζει ο πρόεδρος Α. Τσίπρας;

Διότι η συμπεριφορά των εκάστοτε κυβερνήσεων διαχρονικά  επηρεάζει μόνιμα την κατηγορία αυτή των εργαζομένων, μη αναγνωρίζοντας ότι όταν αποτυγχάνει παταγωδώς, ή σηκώνει τα χέρια ψηλά, όλος ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας στην όποια αποστολή του είναι εντεταλμένος να κάνει και που πληρώνεται γι’ αυτό, αναλαμβάνουν οι ΕΔ, χωρίς να είναι μέρος της αποστολής τους, χωρίς να πληρώνονται νυχτερινά και υπερωρίες, να διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, να μην υπολογίζουν τις οικογένειες τους που πέραν της υπεραπασχόλησης του δικού τους έργου, έχουν και τα πάρεργα και να μην φτάνουν όλα αυτά, να είναι στην απέξω στην όποια οικονομική ενίσχυση δίνεται με προϋποθέσεις που το προσωπικό των ΕΔ τις πληρεί και με το παραπάνω.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε  (μπορούμε να μαντέψουμε όμως) αν αυτή η αστοχία των συντακτών της τροπολογίας ήταν εσκεμμένη, ή αν ήταν εν γνώση του προέδρου, αλλά μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι εν όψει εθνικών εκλογών, “πυροβόλησαν τα πόδια τους”. Κι αυτό διότι σε τόσο κρίσιμα θέματα οι πράξεις του κάθε κόμματος δηλώνουν την εμπιστοσύνη αλλά και την αξιοπιστία των λεγομένων τους  για τις ΕΔ, όσον αφορά τι περιμένουν για την συνέχεια».

The post Στρατιωτικοί: «Η κυβέρνηση τους απαξιώνει και η αντιπολίτευση τους αγνοεί» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα