«Θα παραδώσουμε κανονικά τα UAV που έχει παραγγείλει η Ουκρανία» λέει η Άγκυρα

Παρά τις συστάσεις Πούτιν στον Ερντογάν, η Άγκυρα δε φαίνεται να κάνει πίσω στην πώληση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία.

«Η Τουρκία παραδίδει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar  στην Ουκρανία ως μέρος μιας προηγούμενης συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο İsmail Demir, επικεφαλής της Προεδρίας Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας (SSB).

Η παράδοση δεν συνδέεται με τις πρόσφατες εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, είπε ο Ντεμίρ σε ομάδα δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνεδρίου στην Αττάλεια.

«Πουλήσαμε μια παρτίδα

drones στην Ουκρανία. Δεν υπάρχει  πώληση λόγω των πρόσφατων εντάσεων στην περιοχή», είπε ο Ντεμίρ.

Η Τουρκία επιδιώκει να επεκτείνει την εγχώρια αμυντική της βιομηχανία μέσω εξαγωγικών συμφωνιών, . Η χώρα έχει επιδιώξει στενότερους αμυντικούς δεσμούς με την Ουκρανία τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 .

Οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, μετά τη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων της με την Ουκρανία τον περασμένο μήνα.

Η Ρωσία ανέπτυξε σχεδόν 100.000 Ρώσους στρατιώτες κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων και σε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από τη Ρωσία, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, τροφοδοτώντας τους φόβους για ρωσική εισβολή και ωθώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να απειλήσουν τη Μόσχα με βαριές οικονομικές κυρώσεις για πιθανή επίθεση.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε τις κατηγορίες σχετικά με επίθεση στη γειτονική χώρα.

The post «Θα παραδώσουμε κανονικά τα UAV που έχει παραγγείλει η Ουκρανία» λέει η Άγκυρα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
UAV, Ουκρανία, Άγκυρα,UAV, oukrania, agkyra